Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:36, 27 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Do iglakow fajnie tylko chodziło mi o konkretna firme Aniu bo ogrom na rynku a jakosc juz sie przekonałam ze rozna
parę postów wczesniej wklejalam fotkę przykladowego nawozu " MAGICZNA SIŁA " pisałam że są rożne rodzaje do rożnych gatunków...
Ogród Mirelli 15:36, 27 mar 2015

Do góry
Ogród Mirelli 15:34, 27 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia 15:31, 27 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
size=640x428]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/790766/original.jpg[/img]

Dobrze,że przypomniałas,musze jeszcze do babcinego ogrodu skoczyć i przytargać znowu te pachnące goździki i podsadzić róże.
W tamtym sezonie je wywalałam

Ogród Mirelli 15:31, 27 mar 2015

Do góry
Trochę zdjęć

Ogród Mirelli 15:24, 27 mar 2015

Do góry
Po docięciu, ale czy widać różnicę?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 27 mar 2015

Do góry
Ha, ha, w domu wszystko zamęczam woda, a tu jakoś mi idzie, chyba ziemi zasługa może faktycznie powinnam się tym zając, zmienić branżę

to kwitnący wilczomlecz migdałolistny/2014

a to marzec 2015, siewka z niego, w końcu rozszyfrowane
Ogród Izy 15:22, 27 mar 2015

Do góry
Witam serdecznie
Mam na imie Izabela i jestem nowa na ogrodowisku.
Niedawno kupilismy dom, ktory stoi na 22 arach. Dzialka jest ogrodzona, ale calkowicie pusta... nie ma ani jednego drzewa (poprzedni wlasciciel wycial wszystko, bo, jak stwierdzil, nie chcialo mu sie grabic lisci). Moze to i dobrze, mozemy wystartowac wedlug swoich planow i pomyslow.
Zostalo tylko cos na ksztalt zywoplotu z 4 doroslych cisow przed samymi drzwiami wejsciowymi.
Nijak nie pasuje to do mojej koncepcji utworzenia ogrodu z rabatami zwirowymi, obsadzonymi iglakami, bukszpanami i ozdobnymi trawami.
Stad moje pytanie: czy mozliwe jest rozsadzenie tych czterech cisow i uformowanie ich na cztery osobne niwaki? Czy nie sa za stare? Czy sie przyjma? Czy koniec marca, poczatek kwietnia to dobry czas na takie roboty? Bardzo prosze Was o pomoc.
ps. Z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety, nie mamy tutaj polskiej klawiatury
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z gory bardzo dziekuje

Zdjecia robione dzisiaj rano, cisy nie maja jeszcze mlodych pedow. Chyba ciagle spia

tutaj widok od drogi na cisy w całej okazałości:

Tutaj cisy z gory:

I z dolu, pierwsze dwa:

i kolejne:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:07, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
ha, ha, dokładnie tak nie zgra się no i sadzonek trzmieliny full i dumam, może część w kulkę, a może na pniu wyprowadzić? normalnie wszystko się przyjęło nawet siewki tej brązowej trawki, sztuk 4 idą nieźle

U ciebie kochana to i miotła się przyjmie i listki wypuści
Powinnaś sprzedaż prowadzić
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 15:03, 27 mar 2015

Do góry
Witam

Rok temu zakochałam się w skrętnikach.Zaczęło się od jednego,a teraz mam kilka i właśnie zaczynają kwitnienie

Oto one...

H&M

Lolita

Mamba

Czekam teraz na kwitnienie Wow,Bella,Wawel...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:02, 27 mar 2015

Do góry
ha, ha, dokładnie tak nie zgra się no i sadzonek trzmieliny full i dumam, może część w kulkę, a może na pniu wyprowadzić? normalnie wszystko się przyjęło nawet siewki tej brązowej trawki, sztuk 4 idą nieźle
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:50, 27 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
U nas popadalo, czekam na te kwiatuchy co u Ciebie mysle ze ze 2 tyg wczensiej jestescie z wiosna do przodu U nas forsycje jakos nie moga zakwitnac, a ja od 3 tyg mam pociete bukszpany

O rany, tak szybko cięłaś! mnie tez kusi, bo po chorowaniu w ubiegłym roku nie są za piękne, ale jeszcze dumam
u mnie forsycje późniejsze, ale już nawet ta żółta, a pod murem już zupełnie
we Wrocławiu w pełni kwitnienia

Kosolkowa Pasja 14:45, 27 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Przyszły róże. 2x Louise Odier, 3xPomponella i moja śliczna, piękna, wytęskniona Pashmina!!!

Właśnie zwiedzam Twoje zakątki ponownie i widzę, że nie dość, że masz już moją miłość - pomponelle to jeszcze dostałaś pashminę, której nigdzie nie mogłam dostać! W zamian za nią zamówiłam do 4 szt pomponelli 4 szt herzogin christiana. Ciekawa jestem czy przyjdą równie ładne krzaczki... Posadziłaś już?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:45, 27 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wielkie dzięki. 2 metry? Moje jak kwiatki posadzone .
Niczego się nie nauczyłam.

Jak posadziliśmy, pokazałam Bogdzi i stwierdziła, że za mało miejsca i poprawialiśmy
możesz jeszcze przesadzić, albo będziesz ciąćoj nauczyłaś, ogród spięty, jak bombonierka
4/2013 początki rewolucji
tak zaczęliśmy
powiększaliśmy, a potem jeszcze po bokach dokładaliśmy po 1,5 metra ziemi
potem

teraz jest tak

i odnalazłam nazwy dalszych rh, w następnym poście pokażę, przy okazji azalie, może coś dla siebie z nich wybierzesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 27 mar 2015

Do góry
Agania....ach te kontuzje i choroby, okropne, ja jeszcze też się zmagam, ale juz ciut lepiej codziennie coś warto zobaczyć, jak się tak przechadzasz, widzisz więcej

Ewa777....zapewne tak będę robic
o tu patyk wsadzony wiosną 2014 i cudnie kwitł, zresztą prawie wszystkie

Mysza....przypomnij się, zobaczymy ile się przyjmie

ciekawe, co to za lilia, dostałam w prezencie od członka Stowarzyszenia Miłośników Lilii, idzie błyskawicznie

tu też powoli wyłażą hiacynty i szafirki po deszczu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:15, 27 mar 2015

Do góry
Aniu monte....ja jakby dla siebie juz nie chcę, ale bawi mnie eksperymentowanie

Rench....tak Reniu, wiosna idzie piesek jest mega grzeczny, jeszcze tak niekłopotliwego szczeniaka nie miałam

Pszczelarnia....Ewa z tego deszczu najwięcej się cieszę u mnie z trawami tak wychodzi, potem dosadzam

Olili...Iza już się połapałam w pomyłce, ale byłam i widziałam, co i ja się zmienia no to ja chyba to samo biorę, co ty pigwowiec da po oczach, ale odradzam sadzenie, jest inwazyjny, rozłazi się, strzygę go intensywnie, wykopać go, ciężka praca, więc ujarzmiampozdrawiam

Kindzia...czyli maj, ja swoje już dam w grunt, nie będę się jednak w doniczki bawić łubin rozrasta się bardzo szybko, siewki tez mam, bo od ewsg Ewy dostałam różowy i są

trochę deszczu i są tylko miały byc z tulipanami dobranymi kolorystycznie
U BusyBee w ogródku... 14:04, 27 mar 2015

Do góry
A na koniec czosnkowy las...

U BusyBee w ogródku... 14:03, 27 mar 2015

Do góry
Na niebiesko...

I jeszcze raz na żółto...te maleństwa mają może z 7 cm

U BusyBee w ogródku... 14:01, 27 mar 2015

Do góry
Jestem taka happy, że muszę się pochwalić. Z dużą pomocą eMa umyłam okna Jest się z czego cieszyć, bo mam 22 Teraz kawka i parę fotek z ogródka...

U wszystkich coś kwitnie- u mnie też

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:56, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosna zaawansowana, kurka cudnie obrośnie i magnolia juz taka, alez moja opieszała

Twoja magnolia zdąży zakwitnąć na Święta, moja się pośpieszyła i deszczyk pewnie kwiatki jej załatwi, będzie kicha, ale kolejne zaczną kwietnienie
Ja na przekór pogodzie, zajęłam się wysiewem nasionek, nie przepadam za tym zajęciem, bo nie lubię takiej dłubaniny, i późniejszego niańczenia, ale się zawzięłam...posiałam Cleome, Monardę, Ośmiał i Cynie...to moje efekty

i muszę się podzielić z Wami świetnym patentem i pomysłem, dzięki, któremu wysiewanie sprawia mi wielką przyjemność i poszło błyskawicznie. Znalazłam w necie fajne torfowe krążki w osłnce, dobrałam do nich odpowiednie szklarenki...to fuks....krążki nie dość, że szybko pęcznieją to jeszcze mają dziurkę na nasionko, ekspers bez potrzeby pikowania, super sprawa

i powiem nawet...że lubię to
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies