Uwielbiam stokrotki i wszystkie wiosenne kwiatkowe atrakcje...Chwilowo przestało padać, krokusiki się pozamykały, natomiast grusza chantikler, jabłonki ozdobne już prawie wnet zakwitną może na Święta
Camperdownii, wkrótce też baziulki pokaże
Twoja magnolia zdąży zakwitnąć na Święta, moja się pośpieszyła i deszczyk pewnie kwiatki jej załatwi, będzie kicha, ale kolejne zaczną kwietnienie
Ja na przekór pogodzie, zajęłam się wysiewem nasionek, nie przepadam za tym zajęciem, bo nie lubię takiej dłubaniny, i późniejszego niańczenia, ale się zawzięłam...posiałam Cleome, Monardę, Ośmiał i Cynie...to moje efekty
i muszę się podzielić z Wami świetnym patentem i pomysłem, dzięki, któremu wysiewanie sprawia mi wielką przyjemność i poszło błyskawicznie. Znalazłam w necie fajne torfowe krążki w osłnce, dobrałam do nich odpowiednie szklarenki...to fuks....krążki nie dość, że szybko pęcznieją to jeszcze mają dziurkę na nasionko, ekspers bez potrzeby pikowania, super sprawa
i powiem nawet...że lubię to
Klony zapisałam. Aguś a jakie korony wielkie mają bo nie wiem czy trzy czy dwa wystarczą Miałam Umbraculifery wsadzić ale chyba klony mi sie bardziej widzą
Jeśli chciałabyś się zdecydować na Pissardi, to moja jest szczepiona na wysokości 1m, to nie ma dużego znaczenia, że nisko, bo korona wiśni wznosi się ku górze i co roku poszerza swoją koronę, zrobiłam dla Ciebie zdjęcia poglądowe