Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:30, 06 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

oczywiście, że posadzę...
zobacz jaki pikny, oczywiście zaraz po posadzeniu był wyrównany na piękną kuleczkę sama słodycz

Cudny ten poczochraniec. Ale to chyba nie w obi za 60pln kupiłaś? Co?
Robisz sobie wycieczki czasem po ogrodniczych w okolicy? Mogę mieć małą prośbę? Jesli byś kiedyś była i widziała śliczne kulasy na patyku to możesz obczaić co i jak i za ile i gdzie? Bo może jakoś latem wybiorę się do rodziców autem i bym zrobiła przystanek po szybką zdobycz. No chyba że sklep wysyła rośliny na terenie PL [bo do BE to chyba by mega drogo było biorąc pod uwagę ciężar donic...]

Ehhh radosny ten poczochraniec.Też takiego chce!
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 06 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Posadź to już w drugi sezon się przekonasz
Wbrew pozorom jest trudny do skomponowania, przez to że szybko rośnie i jest zaborczy, wykłada się na boki. Ja go lubię do piwonii, wiosną szybko rusza, ładne ma liście i fajnie komponuje się z piwoniami..

Końce maja już jest wysoki, ale stoi, jest piękny.. czerwona kreska jego wysokość.

Z piwoniami go lubię.. ale widać, że już leży.. piwonie przekwitają ,przywrotnik od razu jest cięty niziutko. Wsadzam pomiędzy dalie i jak coś się wyrywa do rośnięcia (kwitnienie) to go od razu upitalam

Po około miesiącu jest już zielonym dywanem... ale wcześniej straszy pustką...

W głąb rabaty posadzisz, nie ma tego efektu i zagłuszy wszytko wkoło.
Na brzegu wywala się na trawnik i po ścięciu miesiąc straszy...

Kocham go do czerwca, a od czerwca straszę że wyciepię.. ta lokalizacja to ostatnia szansa w przechowalniku, bo z poprzedniego miejsca wyjechał z hukiem. Byłą to jedyna rabata jaką zrobiłam zgodnie z projektem... z gazety ogrodniczej projekt wzięłam.. I jedyna rabata która w krótkim czasie poszła całą do wyciepania. Była koszmarna.

Przewrotnik może jak chłop... faktycznie, wnerwia ale bez niego żyć się nie da

Aniu ogromne dzięki za lekcję o przywrotniku, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki. Czyli jak go posadzę z kocimiętką w ramce z bukszpana to nie powinien mnie tak drażnić bo się będzie co najwyżej pokładał na siebie. W jakich odstępach posadzić do w kwadracie 2mx2m, żeby stworzył jednolitą plamę??? przyjmijmy że będę miała tą wyższą odmianę .. bo chyba taką zamówiłam sobie w styczniu, a ma dotrzeć do mnie w marcu ... ale sobie zapomniałam ... ... zresztą do ramki to może i lepsza taka wyższa odmiana?? Swoją drogą, to piękne te zdjęcia ..... szczególnie to z piwonią!!!
Rododendronowy ogród II. 12:16, 06 mar 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:15, 06 mar 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:14, 06 mar 2015

Do góry
Śnieg jest dzisiejszy oczywiscie i wszystkie zdjecia też . To pokażę jeszcze wiewiórke ktora przyszła na orzechy. Zdjecia słabe bo robine z domu , z daleka a i mgła jest.

Zaczątek ogrodu 12:11, 06 mar 2015

Do góry
pelargonie

stipa

kosodrzewa sina

miskant chiński

Rododendronowy ogród II. 12:08, 06 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I ptaszki

Śliczne zdjęcia
Mój wymarzony ogród 12:01, 06 mar 2015

Do góry
a tutaj co to za trawka na tym zdjęciu :

źródło:http://gardendrum.com/2013/03/05/northwest-flower-garden-show-gold/
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:58, 06 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

chyba taka nasza mentalność że trzeba swoje ponarzekać

Iryski są cudne... pewnie za rok odważniej kupię tych cebulek. A co do koloru to się okaże - bo w tym roku testuję 3 kolory: ten głęboki fiolet, jasny niebieski oraz żółty Prawdziwy misz-masz!
A może i u siebie coś posadzisz jesienią? na pewno znajdziesz miejsce i wiosną będziesz się cieszyć z tych maleństw

oczywiście, że posadzę...
zobacz jaki pikny, oczywiście zaraz po posadzeniu był wyrównany na piękną kuleczkę sama słodycz

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:55, 06 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aż się chce pogłaskać Kiedy tniesz stipę?
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 11:51, 06 mar 2015

Do góry
Przepraszam za przyczepę, ale tu widać ścianę z drzew, na dole jest dużo siewek, na razie mi to pasuje bo nie widać wszystkiego
Z domku widać tylko ten kawałek co stoi przyczepa

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:45, 06 mar 2015

Do góry

Kamasje wyłażą i czosnki już spore

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:42, 06 mar 2015

Do góry
Pochmurno, bez traw, bez świeżych liści...
ale są bukszpany i w tym roku wyjątkowo dobrze wyglądają po zimie
Jakość kiepska - zdjęcia z komórki

Kolorowy Ogród Geni 11:29, 06 mar 2015

Do góry
Witaj Ewo mam piwonie ale te zwykłe , miałam żółtą i różową drzewiastą ale mi wymarzły .

Witaj Aniu

W końcu pierwsze wiosenne kwiaty kwitna w ogrodzie

Liatra kłosowa (Liatris spicata) 11:27, 06 mar 2015

Do góry
Liatrie biedronkowe-sadzone wiosną w zeszłym sezonie kwitły wszystkie:

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:01, 06 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja jak zwykle wyskoczę jak Filip z konopi. Pomponella i Pastella nie pasują do siebie pokrojem, kolorem. Może zamiast Pasteli daj jakie byliny, trawki, a Pastelle daj na innarabatę.
Ale Ty tu rządzisz, a ja na różach się nie znam. Ale kolory budyniowe, żółte nie pasują do różowo-malinowych. taka jest Pastella. W dodatku mają podobną wielkość, ale inny trochę pokrój.. mi nie pasuje i już. Ale jak pisałam Tu tu rządzisz..

Przyszłam napisać o przywrotniku zwykłym... wysokość ma do kolana... i tylko dlatego tyle bo się pokłada na boki mocno. Najrozsądniej to nie pozwalać mu kwitnąć tylko ciąć.. drugie pytanie tylko kiedy ... to wymaga systematyczności. Ja po prostu jak wpadam w furię to go wycinam do zera i odrasta do jesieni.
Piwonie mają ok. metra.

Aniu dziękuję za radę z różami , jakoś tak mi konweniowały te bladawce pastelowe z malinowym rózem pomponelli i stąd ten wybór, tak czy inaczej na razie tak są posadzone, poobserwuję w tym roku czy bardzo razi w oczy, jak razi to Pastella zmieni miejscówkę ... bo teraz niestety nie bardzo mam ją gdzie przesadzić (a to ostatni dzwonek) a do doniczek szkoda mi ich znowu pakować, ta kże w tym roku musza tu zostać, a na jesieni się zobaczy

Co do przywrotnika to dzięki ogromne za fotę !!!!!ja go chcę posadzić razem z kocimiętką w ramce z bukszpana pod klonem bordowym tak, że za bardzo na rozkładanie nie będzie miał miejsca ale piękny jest i kcem go mieć ... a tam za nim to kocimiętka jest prawda??
Rododendronowy ogród II. 10:30, 06 mar 2015

Do góry
I ptaszki

Rododendronowy ogród II. 10:28, 06 mar 2015

Do góry
Fajnie wygląda las.

Rododendronowy ogród II. 10:27, 06 mar 2015

Do góry
Wieczorkirm odpisze na Wasze wpisy bo teraz czasu brak. Pokazę tylko jak sie u mnie wiosna w zimę zmieniła i uciekam.

Moje zmagania ogrodowe 10:16, 06 mar 2015

Do góry
Zima jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa
Zdjęcia z środy, dziś już mniej śniegu, ale nie zniknął jeszcze całkiem

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies