Cudny ten poczochraniec. Ale to chyba nie w obi za 60pln kupiłaś? Co?
Robisz sobie wycieczki czasem po ogrodniczych w okolicy? Mogę mieć małą prośbę? Jesli byś kiedyś była i widziała śliczne kulasy na patyku to możesz obczaić co i jak i za ile i gdzie? Bo może jakoś latem wybiorę się do rodziców autem i bym zrobiła przystanek po szybką zdobycz. No chyba że sklep wysyła rośliny na terenie PL [bo do BE to chyba by mega drogo było biorąc pod uwagę ciężar donic...]
Aniu ogromne dzięki za lekcję o przywrotniku, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki. Czyli jak go posadzę z kocimiętką w ramce z bukszpana to nie powinien mnie tak drażnić bo się będzie co najwyżej pokładał na siebie. W jakich odstępach posadzić do w kwadracie 2mx2m, żeby stworzył jednolitą plamę??? przyjmijmy że będę miała tą wyższą odmianę .. bo chyba taką zamówiłam sobie w styczniu, a ma dotrzeć do mnie w marcu ... ale sobie zapomniałam ... ... zresztą do ramki to może i lepsza taka wyższa odmiana?? Swoją drogą, to piękne te zdjęcia ..... szczególnie to z piwonią!!!
Śnieg jest dzisiejszy oczywiscie i wszystkie zdjecia też . To pokażę jeszcze wiewiórke ktora przyszła na orzechy. Zdjecia słabe bo robine z domu , z daleka a i mgła jest.
Przepraszam za przyczepę, ale tu widać ścianę z drzew, na dole jest dużo siewek, na razie mi to pasuje bo nie widać wszystkiego
Z domku widać tylko ten kawałek co stoi przyczepa
Aniu dziękuję za radę z różami , jakoś tak mi konweniowały te bladawce pastelowe z malinowym rózem pomponelli i stąd ten wybór, tak czy inaczej na razie tak są posadzone, poobserwuję w tym roku czy bardzo razi w oczy, jak razi to Pastella zmieni miejscówkę ... bo teraz niestety nie bardzo mam ją gdzie przesadzić (a to ostatni dzwonek) a do doniczek szkoda mi ich znowu pakować, ta kże w tym roku musza tu zostać, a na jesieni się zobaczy
Co do przywrotnika to dzięki ogromne za fotę !!!!!ja go chcę posadzić razem z kocimiętką w ramce z bukszpana pod klonem bordowym tak, że za bardzo na rozkładanie nie będzie miał miejsca ale piękny jest i kcem go mieć ... a tam za nim to kocimiętka jest prawda??