Oto co dzisiaj znalazłam pod dębami, w miejscu gdzie wykarczowałam bez czarny:
a obok kępa młodszych:
To chyba zimówka aksamitnotrzonowa. Ktoś z was zbiera te grzyby? Mógłby potwierdzić, że to właśnie one? Sprawdziłam w google wszystkie cechy grzyba potwierdzone jedynie zbyt gęste blaszki pod spodem kapelusza mnie niepokoją
Spróbowałabym Te pierwsze to już za stare - przerośnięte ale te drugie nadawałyby się do sosiku...
Elcia zycze Ci tego powera jaki sie pali w Tobie od lat do granic mozliwosci...pieknych chwil,ktore niewatpliwie wciaz sa przed Toba,radosci i milosci,jakich nigdy nie za malo i tej zakreconej nuty jaka gra w Tobie od kiedy pamietam)aaaaaaaa,zeby nie bylo....konskiego zdrowia i pelnego konta na spelnianie swoich ogrodowiskowych marzen....buziaki
Witam Szukam właściwej nazwy tego powojnika, może ktoś go rozpozna
Kupiony jako biąły Duchess of Edinburgh, ale nie ma takiej siły, że to ten pomijając nawet kolor, ewidentnie pomieszane etykiety Chciałabym ustalić jaki to jest zanim przyjdzie czas cięcia wiosennego. W ciągu sezonu urósł ok. 3m. Kwiaty wielkości dłoni.
Szukam właściwej nazwy tego powojnika, może ktoś rozpozna
Kupiony jako biąły Duchess of Edinburgh, ale nie ma takiej siły, że to ten pomijając nawet kolor
Aniu, mam pytanie: Przy ławeczce masz donicę z jakimś drzewkiem, które latem zasłania tablicę od prądu. Co to za drzewko? I jak zimą przechowujesz?
Zostawiasz na dworzu, czy inaczej ?
Mam bardzo podobną sytuację u mnie. "Dekoracja" w samym wejściu do domu