Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Monic 22:14, 23 mar 2015

Masz kilka odmian, które mogą rozsiewać choroby, więc pewnie dlatego miałaś z tym problem. Jaki masz grunt? Czy róże mają wystarczająco dobrze nawodnione nóżki?
Rench 22:21, 23 mar 2015

Super Ci to wyszło,ale ta gałązka ,która pokazujesz z bliska, jest za nisko przyszpilona,popuść jej,żeby nie leżała na ziemi końcóweczka.

Ewik 22:50, 23 mar 2015

Niezła lista , mhh i 30 the fairy , ja nie wiem dlaczego nie mam ani jednej .
grembosia 02:52, 24 mar 2015

Monic napisał(a)
Masz kilka odmian, które mogą rozsiewać choroby, więc pewnie dlatego miałaś z tym problem. Jaki masz grunt? Czy róże mają wystarczająco dobrze nawodnione nóżki?

U mnie glina, dołki zaprawiałam dobrą ziemią, wody raczej im nie brakuje.
Które z tych odmian mogą rozsiewać choroby?

Giardinia chorowała cały czas, słabo kwitła, teraz będzie u mnie trzeci sezon, jeśli się nie poprawi, to bez żalu się z nią pożegnam. Jedna z czterech na pergoli wypadła po pierwszej zimie i zastąpiłam ją Jasminą, która już w pierwszym sezonie ładnie się prezentowała i nie chorowała. Jeśli zajdzie potrzeba, to na jesieni pozostałe Giardinie wymienię na Jasminę.

Chopin i białe na pniu chorowały pod koniec sezonu.
Pozostałe róże dzielnie się trzymały.

grembosia 02:53, 24 mar 2015

Rench napisał(a)
Super Ci to wyszło,ale ta gałązka ,która pokazujesz z bliska, jest za nisko przyszpilona,popuść jej,żeby nie leżała na ziemi końcóweczka.

Ok, tak zrobię.
Dzięki
grembosia 02:58, 24 mar 2015

Ewik napisał(a)
Niezła lista , mhh i 30 the fairy , ja nie wiem dlaczego nie mam ani jednej .

Warto, to niezawodne róże okrywowe, nigdy nie chorowały, piękne tworzą szpalery.
U mnie posadzone w grupach po 5 szt.
Po kwitnieniu nożyce elektryczne po całości i za chwilę ponowne kwitnienie. Na początku rozdrabniałam się i przycinałam pojedyncze, ale to strata czasu.
grembosia 20:48, 25 mar 2015

Po krokusach wspomnienie, inne cebulowe jeszcze troszkę, więc teraz oczy cieszę ciemiernikami
mirkaka 07:38, 26 mar 2015

Witaj Grembosiu, ogród cudny. Pytałaś na dziale z opuchlakami czy już czas podkładać deseczki, napisałam że za wcześnie, ale wczoraj popatrzyłam na swoje i znalazłam już pod nimi kilka sztuk
Myślę że trzeba zacząć. Nie wiem czy czas podlewać wrotyczem, czy jeszcze za zimno? Wrotycz będę stosować w tym roku pierwszy raz.
Ewik 14:07, 26 mar 2015

Ślicznie wyglądają ciemierniki,może skuszę się w przyszlym roku na nieo opuchlakach muszę się doszkolić w razie czego.
AgnieszkaW 14:13, 26 mar 2015

Grembosiu, ja też w tym roku ścięłam Bonicę nożycami do żywopłotu Ciekawa jestem tych "The Fairy", pięknie będzie