Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:16, 20 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu przód bym widziała tak

Przesadziłabym drzewko w rabatkę bo źle się będzie kosiło Środek zostawiłabym taki szeroki bo pewno dzieci będą chciały w coś pograć więc trawnik musi być spory. Żywopłot nie musi być koniecznie z cisów bo duże dużo kosztują. Może to być pergola porośnięta pnączami ale też piękny żywopłot grabowy czy bukowy.
Lawendowy zawrót głowy 19:14, 20 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Koniec z tym widokiem chce patrzec na kulki wisni u

Julu nie dziwię Ci się, że nie możesz się doczekać. Ja mam za płotem dźwig i perspektywę budowy budynku wielorodzinnego... Ani się nie obejrzysz, jak będzie u Ciebie pięknie.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:13, 20 sty 2015

Do góry
Dajanko, ale mi się ciepło na sercu zrobiło. W młodości jeździłam konno. Przypomniały mi się stare dobre czasy spędzone w siodle. Tak zwiedzaliśmy Jurę. Jeździłam w stadninie w Zbrosławicach.

Achhhh

W cieniu - zacieniona 19:11, 20 sty 2015

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie podobnie.
...chyba wszędzie poprószyło.
Znowu na wsi 19:08, 20 sty 2015

Do góry
Szukając zdjęć kaliny ze zdziwieniem natrafiłam na kilka zdjęć ubiegłorocznej zimy. Zdziwiłam się bo nie lubię robić zdjęć zimą.

Komendówka 19:03, 20 sty 2015

Do góry
Takie miałam, ale z bólem serca wywaliłam. Kwitły pięknie, ale już w lipcu chorowały. Ponieważ ja nie chemiczna, to moje wysiłki w ratowaniu spełzły na niczym. Bo zapomniałam dodać (gdyby ktoś chciał mnie zrugać tak od razu), ze walczyłam o nie dwa lata, ale my na przedziałce jak mówimy raptem raz na dwa tygodnie, to kiepsko z ogarnięciem. Małż pracuje na nasze marzenia 300 km od domu (buuu), a ja choćbym chciała to 40 km piechty nie dam rady.
Życie w wiejskim ogrodzie 18:55, 20 sty 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 18:55, 20 sty 2015

Do góry
Przyjazny ogród 18:53, 20 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Można wcisnąć w kompozycje nad jeziorko, albo spróbować jak Anna w wodzie . Ja obecnie jestem na takim etapie, że miejsca mi nie brakuje, a potem będę zdania - zawsze jest gdzie sadzić dopóki jest co wycinać
Pozdrawiam

Żagwin

Piękny żagwin.Przy jeziorku nie da rady bo obudowane kamieniem a w jeziorku też nie bo półki pełne kaczeńców i pałki a potem jest już za głęboko.Mam trochę irysów na ogrodzie szczególnie tych bezbródkowych i to musi wystarczyc.Wycinanie też sie skończyło , własnie zaczęły się kłopoty z utrzymaniem sie w pionie i to całkiem bez pomocy trunków.
Znowu na wsi 18:52, 20 sty 2015

Do góry
Znalazłam zdjęcie kaliny z ubiegłego roku. To ten krzaczek przed dwoma szmaragdami. Pokrój się nie zmienił, tylko troszkę urosła (raczej niedużo). Obecnie ma około 1,5 m, kupiłam już podrośniętą.

I jeszcze liście, w sezonie dość gęsta.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 18:44, 20 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)
Witaj Waldek!
Bardzo podoba mi na pierwszej fotce ten zakątek, super furtka, a hosty natychmiast zwróciły moją uwagę czym wyganiasz ślimaki? i w którym kierunku
No i pytanie - będziesz miedzianem pryskał ogród ? jak znajdziesz czas pokaż róże.
pozdrawiam serdecznie

Miro.
Miedzian mam w pogotowiu i zostawiam go sobie na inne okazje. Od trzech lat chronię rośliny przed patogenami wyciągiem z kompostu, oraz innymi preparatami roślinnymi w tym, z czosnku, skrzypu, wrotycza i piołunu.
Ślimaków nie wyganiam ponieważ są przysmakiem dla:

oraz innych małych żyjątek.
Miro. U mnie nutę różaną trzyma tylko stary Chopin przy którym siedzi sobie młoda Sympatia. Poza tym nie mam róż u siebie. Jeszcze ta mi się podoba ze względu na fontannowy pokrój i kolor liści.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 18:40, 20 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Już od rana mam zakładkę otwartą ... nawet coś zaczęłam rysować......ale wrzuciłaś widok rabaty sąsiedniej.. i .... pomysł wymaga korekty.. przemyślenia. Cienka jestem w te klocki... ale pierwsza rzecz jaka się rzuca w oczy to mniej więcej to co napisała Ewa Pszczółka. Wiem, że to jedyna rabata ze słoneczkiem, a chcesz mieć kwiaty....
W pierwszej wersji co chciałam zaproponować (nawet narysowałam już) to zmienić nieco kształt rabaty, kota z bukszpanu posadzić w bluszcz, a od siatki dać hortensje w rzędzie (Pinky Winky w cieniu bardzo słabo rośnie, kwiaty ma liche), derenie jednak rzędem od siatki będą najlepiej wyglądać, hosty od brzegu fajnie, ale kępami i zatopione w bluszczu,albo jakieś hosty ciut większe i ze 3 kępy luzem rzucone... Przed hortki coś trwałego, może jak u Any art???

Fajnie brzmi aż sama rozrysuję, tylko kto to jest Any art?

Mala_Mi napisał(a)
Mi Danusia zaprojektowała falisty żywopłot z bukszpanu, super to wygląda...

Wrzucić fotkę proszę . Widziałam u Mai w którymś ogrodzie taki żywopłot z ligustru w "fale". Od góry różne wysokości i na grubość też różne a podobno w najgrubszym miejscu miał 20 cm. Taki mi się marzy. Tylko gdzie ja sobie taki mogę posadzić? Może od ulicy przed trzmieliną?

Mala_Mi napisał(a)
.
Do lawendy nie mam przekonania.. fajna ale zbyt krótko...
Niezapominajki jako coś na front nie nadaje się...

Lawendę kocham za zapach. Fakt krótko kwitnie i paskudna jest na wiosnę bardzo ale gdzie ją posadzę? Mogłabym wyciąć foryscje i tam ją posadzić ale zaraz w tę samą noc by pokradli .
Z lawendy robię takie wrzeciona i wkładam do szafy. pachnie całą zimę.

No cóż a niezapominajki to u mnie chwast, sam się sieje. Jak się znajdą chętni oddam każdą ilość
Komendówka 18:38, 20 sty 2015

Do góry
I czerwiec
2014
Testowe dodawanie zdjęć 18:36, 20 sty 2015

Do góry
ach to i ja ... próba generalna
Komendówka 18:29, 20 sty 2015

Do góry
Wiosna 2014

Komendówka 18:25, 20 sty 2015

Do góry
Początki początków. Pokazujemy Rodzicom nasze cudo. Oj i moją Stefcię tam widać.

Domek ogrodnika wymyślił i zrobił mąż. Pomagał mu nasz przyszły zięć.
Ogród tworzony z pasją 18:24, 20 sty 2015

Do góry
wspomnienia z lata

Do raju daleko - u Ewy 18:18, 20 sty 2015

Do góry
Danusiu, dziękuję

U mnie od rana dziś zaczął padać śnieg i utrzymał się do wieczora. Temperatura -2,C. Tak to wyglądało rano.

Blaski i cienie nowego życia 18:13, 20 sty 2015

Do góry

Piękne te azalie. Miałam kilka razy, ale po przekwitnięciu mi zamierają. Spróbuję podanym przez Ciebie sposobem A ile podlewac? I czy do doniczki, czy na spodek?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:10, 20 sty 2015

Do góry
zawitka napisał(a)

Dostałam takiego ptoka od Bratanicy

bardzo oryginalny
musisz mu teraz jakies oczko wodne wykopac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies