Lecę opróżniać drewutnię, ale najpierw wam wstawię kilka fotek moich rabatek. Czekam na tulipanki i moje żurawki, które jesienią rozdzielałam i myślałam, że padły - pokazują już kolorek
Długo mnie tutaj nie było .... ale ciągle coś sie dzieje
Wstawiam zdjęcie mojej zmienionej rabaty po ostatniej letniej ulewie.
Zmniejszyłam rabatę, przed nią posiałam trawę.
Teraz wygląda chwilo smutno, ale jak zaczną wypuszczać młode listki to ładnie się zazieleni.
Posadzone tam są trzy rh, 2 Anabelki, pęcherznica bordowa, magnolia, berberysy, tawuły japońskie, bukszpan i żurawki.
Ok, wklejam więc u Ciebie. Widać je z daleka, niezbyt wyraźnie ale coś tam można zobaczyć jak wielkościowo się zgrywają. To te w murku. Innych zdjęć, lepszych nie mam niestety żeby pokazać jak to u mnie wygląda...
Trawy są oczywiście wyższe od rozchodnika, ale ich kłosy się przewieszają więc też wyglądają inaczej a rozchodnik stoi na baczność i wybija się z nich fajnie. Napisz co zdecydowałaś bo ciekawa jestem
Potrzebuję grabów pospolitych (fastigata się chyba nie nadaje na takie ukrzyżowanie?)z prostym w miarę pniem i w miarę wysokich, im wyższe tym lepsze.
Postaram się pojechać w sobotę do Kaczergisa. Jeśli nie kupię to przynajmniej się popytam co i jak.
Nie zdawałam sobie sprawy, że to już ostatni dzwonek! Dzięki
Przycięłam bardziej cisy. Chyba nawet za bardzo Od góry tylko ich żałowałam, a raczej widziałam w myślach minę męża, gdybym je ścięła tak jak powinnam i mnie to powstrzymywało
Dziecię spało więc pobiegłam na chwilę zobaczyć co w ogrodzie. Po kancikach nie ma śladu hihihi, chwasty już się rozgościły a mój Miesio niecierpliwy ogrodnik musimy poczekać aż Babcia przyjedzie aby ogarnąć ogród
U mnie na razie niewiele
donice czekaja na finał, kolor do zmiany bo za czerwono a miał być mahoń
jeszcze nie wyrównane, na żwirek czekają i na wykończenie również czekają
a ja czekam z nimi