Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

nicol21 19:35, 24 mar 2015

Czy główne pędy cisów idą szeroko czy masz jeszcze z czego przyciąć? Od strony budki nie przycinasz nic? Na idealny prostopadłościan jeszcze chwilę musisz poczekać ale wyjdzie piękny.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kamajla 20:35, 24 mar 2015

Zobacz ja ja ciachnęłam, od góry też, a Aga Wieloszka mówi, żeby jeszcze wyrównać.

bleebla 21:27, 24 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Czy główne pędy cisów idą szeroko czy masz jeszcze z czego przyciąć? Od strony budki nie przycinasz nic? Na idealny prostopadłościan jeszcze chwilę musisz poczekać ale wyjdzie piękny.

Zdjęcie jest zrobione pod kątem i wydaje się że od strony budki nie przycięłam ale to zrobiłam. Jutro zrobię lepsze zdjęcia, dziś raziło mnie słońce i nie widziałam nic na ekranie
bleebla 21:27, 24 mar 2015

Kamajla napisał(a)
Zobacz ja ja ciachnęłam, od góry też, a Aga Wieloszka mówi, żeby jeszcze wyrównać.

Dziękować
Wieloszka 10:13, 25 mar 2015

bleebla napisał(a)

Mi te małe drzewka w tym ogrodzie podobają
Justyna, dużo liści zbierasz wiosną?

Kto wie gdzie kupić graby?

Aga, ale jakie graby? Na żywopłot czy drzewka? Ja kupowałam swoje Fastigiaty rok temu u Kaczergis na Bielanach, kopane z gruntu, więc to chyba ostatni moment. Na żywopłoty widziałam doniczkowane sadzonki (ale małe) nawet u Kulasa (w zeszłym sezonie).
Jeśli chodzi o cięcie cisów - poradziłam już Kamili, mam nadzieję, że dobrze - z pewnością przycięłabym je od góry! Jak zrobisz teraz radykalniejsze cięcie, to będą od razu równiej rosły, potem będziesz tylko przycinać kosmetycznie. Nie żałuj tych przyrostów, nowe będą jeszcze ładniejsze
bleebla 15:15, 25 mar 2015

Chciałam sama zrobić szpaler o taki

Potrzebuję grabów pospolitych (fastigata się chyba nie nadaje na takie ukrzyżowanie?)z prostym w miarę pniem i w miarę wysokich, im wyższe tym lepsze.
Postaram się pojechać w sobotę do Kaczergisa. Jeśli nie kupię to przynajmniej się popytam co i jak.
Nie zdawałam sobie sprawy, że to już ostatni dzwonek! Dzięki

Przycięłam bardziej cisy. Chyba nawet za bardzo Od góry tylko ich żałowałam, a raczej widziałam w myślach minę męża, gdybym je ścięła tak jak powinnam i mnie to powstrzymywało
Malgosik 15:18, 25 mar 2015

też bym jeszcze trochę z góry ciachnęła cisy
bleebla 15:26, 25 mar 2015

Przycięłam z góry ale nie za mocno. Zaraz wstawię zdjęcia.

A Ty jak się czujesz po wczorajszym ?
bleebla 15:30, 25 mar 2015

tak wygląda z boku

a tak od przodu

pięknie to to nie wygląda Powiedzcie mi szczerze czy już mogę je wywalić na śmieci, czy odrosną ...
bleebla 15:35, 25 mar 2015

jeszcze z tej strony

tak wyglądały

Trzymam za nie kciuki, żeby ładnie odbiły od dołu...