I raport prac ogrodowych
Miejsce rabaty hortensjowo - rozplenicowej oczyszczone z nasadzeń. Z trawy nie oczyszczone jeszcze bo wbiłam trzy łopaty i poszłam kopać gdzie indziej jednak Spektakularne to nie jest, ale coś się dzieje
Przedszkole hortensjowe siedzi od jesieni, ale widać pączki na niektórych patyczkach, chyba będą chciały rosnąć. W tle czosnek, jadalny Bo w warzywniku jesteśmy
Trawa się obudziła i się panoszy mimo, że rosła w donicy posadzona, trzeba będzie nad nią zapanować, albo wymienić na grzeczniejszą odmianę, chociaż ją lubię akurat
Rozchodnik wychodzi i będę chciała, żeby się rozszedł na kilka nowych sztuk
Ewa dziekuję
Ty mi zawsze dobrą radą i super pomysłem służysz. Projekt przepiekny!
Rabata ma długość 22 m i w najszerszym miejscu ma od płota około 7m.
Planowałam posadzić brzozy w formie lasku-troche mi na rysunku to nie wyszło.
Ewo a czy mogę tam wsadzić w cienistym zakątku paprocie lub funkie? Tam tylko rano do 10 jest takie słonce jak na zdjęciu. POźniej robi sie cień- miejsce z nr 1.
Czy moga tam być hortensje limelight?
Wyczytałam, żeby sadzić brzozy co 1,5-2m. Czy pod brzozami wsadzić jakies trawki, może rozchodnik okazały?
Podoba mi sie bardzo rozmieszczenie brzózek. Te 2 szt od prawej strony bardzo pasują
A czy zamiast jałowców poleciłabyś coś innego, najlepiej zimozielonego?
Z prawej strony, za stojakiem na pranie planowałam posadzić tawuły i ciąc je w kule. Co o tym myślisz? Tam jest wąska częśc rabaty i 2 piętra roślin raczej się nie zmieszczą.
Borbetko, jak sadziłaś te bukszpany. Pojedynczo czy podwójnie (na szerokość 2), bo wygląda dość gruba ta obwódka, mam problem bo nie wiem czy zaoszczędzić i posadzić pojedynczo, czy lepiej od razu gęściej...
Witam potrzebuję pomocy coś się dzieję z moimi bukszpanami co widać na zdjęciach a zaczeło to się robić na jesien po obcinaniu a teraz jeszcze g orzej czym to popryskać lub podlać i kiedy bardzo proszę o pomoc