Dzidka świerk Brewera dla mnie zbyt wolno rośnie bo jego cała uroda dopiero w wieku dojrzałem czekam jednak cierpliwie
ten okaz jest z arboretum Wirty trochę zniekształcony ale i tak piekny
wybrazić sobie te warkocze długie na 1m albo i wiecej
Dzidko, nie masz już tej rabaty trawiastej?
Pozwoliłam sobie wkleić u Ciebie moje zdjęcie ale to jest Twój aster
Pamietasz były bez nazwy Proszę Cię podaj jego nazwę, bo lubię wiedzieć co mam. Wysoki, ponad 1,50
Nie widziałam, bo bym zwróciła uwagę trudno go ominąć jest piękny Fantin-Latour'a pachnie tak słodko różano kiedyś u kogoś wąchałam ale krótko kwitnie i nie powtarza buziolki
Ziemia w ogrodzie odmarznięta wsadzałam jeszcze dzisiaj zapomniane cebule lilii do ziemi i podsypałam ciemierniki, budleją, bergenię wiśnie,powojniki, goryczki, budleję, lilaki, lawendę wapnem dolomitowym ale po troszeczkuma padać deszcz to będzie w sam raz
A wczoraj o 23.00 naszła mnie ochota na racuchy drożdżowe z jabłkami to sobie je zrobiłam i sałatkę jarzynową ale zjadłam tylko 2 reszta była na rano
Muszę odpocząć od tematu podjazdu więc zapraszam Was na krótki spacer jak najbardziej w temacie Świątecznym i spotkanie z "Czerwononosym" gotowym do podróży Pozdrowienia
Łubiny faktycznie tłuściutkie Jak zaczynają kwitnienie są najpiękniejsze.
Bobby fakt jest olbrzymem. Tak bardzo chciałabym aby przezimował. Jak kwitnie jest urzekający, niesamowicie pachnie owocowo.
Nie pokazywałam go w tym roku. Ty też go nie widziałaś jak byłaś.
Więc Bobby
Te trzy zdjęcia są robione każde z innej strony. Jeśli przeżyje tę zimę dostanie wysoką podporę. Pędy porosły conajmniej na 6 metrów...
Jaki potrafi być pokazywała Jasia Poziomka.
Mirka, bardziej od 'elegancji' interesuje mnie, to co jest na zdjęciu.
A to zdjęcie obudziło dalsze wspomnienia o roślinach, które uprawiałam, a teraz z różnych powodów już nie rosną w ogrodzie.
Miałam też niebieskiego marcinka.
Rósł na nieistniejącej już rabacie trawiasto - astrowej.
Niedawno zastanawialiśmy się z Agatą i Zbyszkiem ile lat ma wiąz.
Na powyższym zdjęciu /jesień 2008/ jest ledwo widoczny pośród marcinków.
Aż, trudno uwierzyć, że tak szybko podrósł.