Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Mirelli 17:18, 23 lut 2015

Do góry
Ale fajnie przystojniak
Proszę fotka. Posadzony październik 2014

Ogród Mirelli 16:38, 23 lut 2015

Do góry
Przed

Po

Ogród w skali mikro cz.II 16:35, 23 lut 2015

Do góry
Eluś, ja też spóźniona z życzeniami - zielonego trawniczka i kolorowych kwiatków od wiosny do późnej jesieni życzę Ci

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 16:25, 23 lut 2015

Do góry
To jest ta działka? Zapowiada się pięknie. Zazdroszczę dodatkowego miejsca na wszelkie pyszności
Pozdrawiam

Lawendowy zawrót głowy 15:51, 23 lut 2015

Do góry
Jolu, przyjmij ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe - zdrówka, radości i miłości oraz ogordowiskowe z okazji 400 - samych ślicznych roślinek, spełnienie zachcianek i słoneczka na każdy dzień

Ciacho i kawa bardzo zachęcające

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:48, 23 lut 2015

Do góry
Podczas oględzin nowych drzewek owocowych

A to dzisiejsze nasionkowe zakupy

ogórek śremski
rzodkiewka saxa2
sałata masłowa królowa majowych
marchew bolero
sałata baby leaf - hit na zachodzie Europy i w USA
cukinia
groch
Ogród Anety 15:46, 23 lut 2015

Do góry
Trafiłam do Ciebie z wątku rozplenicowego, zaniemówiłam, jak zobaczyłam zdjęcie z Twojego ogrodu. Pospacerowałam więc sobie i znalazłam te piękne zdjęcia w większej ilości, więc jeszcze raz cytuję...
aneta_swieca napisał(a)
Po długiej przerwie powracam ze zdj. traw z mojego ogrodu, wiosenne prace przyniosły taki efekt...

Młody ogród, ale jakże już urokliwy. Te trawy rzeczywiście szybko robią wrażenie dojrzałości (też je uwielbiam), a u Ciebie tak pięknie skomponowane.
Zachwyciły mnie również te ogromne kule wiklinowe. Możesz zdradzić ich pochodzenie?

Co z tym ogródeczkiem począć 15:26, 23 lut 2015

Do góry
Juziek Ty sie tak rozpedziłasś że to było pewne że juz nievawem Twój ogród będzie za mały

Ja dzisiaj tez troszkę podziałałam
Pocięłam trawy (tak na pół metra ),opryskałam miedzianem i przewaliłam kompost .
Ale najważniejsze co zrobiłam to sobie miejsce na Edenki .
Na mojej stodole rósł winogron ,ale taki głupio rosnący ,cztery razy w roku musiałam go ciąć .Masakra ,naskakałam się jak głupia a on rósł jak bardziej głupi
Wzięłam dzisiaj sekator i tnę patrząc przy tym na reakcję Emusia.
Nagle patrzę a on odpala piłę motorową i ......ściął wszystko
Dusza krzyczała jes ,jes mam mego miejsce na Edenki ,a usta nieśmiało tak żeby nie usłyszał
-kochanie nie za mocno go tniesz ,może nie przeżyć

Nie mam zdjęcia z szerszej perspektywy ,ale było cos takiego

Co bym chciała to wam pokaże jak znajdę zdjęcie .
Grembosiowo 15:11, 23 lut 2015

Do góry
Raport z siania:
Werbena- 9 lutego
Stipa- 20 lutego (dzięki Joanno)
Grab - Carpinus 15:09, 23 lut 2015

Do góry
Sadzenie grabów

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:07, 23 lut 2015

Do góry
ja tu specem nie jestem ale
na poniższym zdjęciu jest kilka form, które z sobą konkuruję
zostawiałabym tego bonzaja na środku rabaty, by grał pierwsze skrzypce i uzupełniłabym turzycami, żurawkami, zależy jakie tam masz stanowisko
albo posadziła drzewo na pniu na środku narożnika, i może na skarpie wtedy tą kulkę na patyku zostawiła
ale układ drzew musiałby być zaplanowany dla całego ogrodu

na tej rabacie, gdzie trzmielina na pniu brakuje mi wysokości, czyli jakiegoś drzewa, a może 2-3 drzew, w zależności od układu rabaty
rośliny też trzeba uporządkować
spróbuj pogrupować rośliny,
widzę że masz 3 tawułki podobnej wielkości. Można tą jedną przerzucić do pozostałych dwóch na rabatkę z bonzajem, a pośrodku między nimi dać szczepioną wiśnię o czerwonych liściach

ale jeśli chodzi o rozplanowanie drzew to najlepszy byłby rzut, bo nie wiadomo co jest po drugiej stronie furtki, ani gdzie się kończy rabata z trzmielinami na pniu, jaki ma kształt

W cieniu - zacieniona 15:07, 23 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu zdrówka i oszczędzaj rękę .Ja też werbenę 2 razy siałam nie wiem czemu ale drugi siew mocniejszy może cieplej miały. Nie wiesz ile czasu potrzebuje Belankanda ze wschodami siałam 2 tyg.temu
Belamkanda bardzo długo kiełkuje,w ubiegłym roku czekałam miesiąc.
Prawie - jak ogród 15:00, 23 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja muszę dokupić chyba takie właśnie jak Ty masz.
Wkleję dla porównania:

Nie wiesz jaka to odmiana?

Renatko, myślę, że są to zwykłe jałowce Skyrocket. Dlaczego je usuwam? Bo nie lubię... Jałowce bardzo przysychają od środka, szybko łapią szkodniki, a u mnie to solitery, na takie wyoksponowane miejsce się w ogóle nie nadawają. U Ciebie, to raczej będzie tło, to jakoś będą wyglądały. Zasłonisz je innymi roślinkami...
Nie chcę Cię straszyć, ale wpisz w yszukiwarkę na O. słowo jałowiec i sama sobie poczytasz...
Najlepiej posadzić cisy
Grab - Carpinus 14:57, 23 lut 2015

Do góry
Rabata to rabata, a trawnik to trawnik. MIędzy nimi jest linia, granica. Trawnik się kosi, na rabacie rosną rośliny, nie tylko zywopłoty, ale rabata może być wąska i mieć same zywopłoty. Jak jest szeroka, ma również inne rośliny, krzewy, byliny, kompozycje.

Przygotowanie gleby

Sadzenie, linię rabaty wyznacza sznurek.

Grembosiowo 14:50, 23 lut 2015

Do góry
Efekty weekendowych działań:

Kompost przerzucony z jednej komory do drugiej (góra- dół). Stary rozwieziony na warzywnik, reszta zapakowana do doniczek.

Przygotowałam róże do zastosowania miedzianu, czyli oberwałam resztę liści i wyzbierałam pod krzaczkami pozostałe liście.

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 14:45, 23 lut 2015

Do góry
i jeszcze takie foty znalazłam:
W cieniu - zacieniona 14:24, 23 lut 2015

Do góry
poz 3

Werbena patagońska...w tym roku siewki długo się nie pokazywały i wysiałam dwa następne pojemniczki,teraz będzie klęska urodzaju...powoli wschodzą...

...teraz będę spokojnie czekać na kwiaty...

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 14:17, 23 lut 2015

Do góry
i jeszcze w jesiennej odsłonie
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 14:14, 23 lut 2015

Do góry
Doczekałam też zaśłonięcia studni- kratka jest podporą dla jeżyn, w tym roku dosadzę przed nią jakieś bylinki, żeby zasłonić mało atrakcyjne nóżki

rabatki zachodnie

widok domu od strony ogrodu

żurawka (jedna z wieeelu)

i jeszcze roślinki dookoła miejsca ogniskowego

Grubej dyni zmagania z naturą 14:12, 23 lut 2015

Do góry
Witajcie
U nas sezon 2015 rozpoczęty: wytyczenie warzywnika skrzyniowego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies