Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:22, 09 gru 2014

Do góry
Również zaokrąglić po prawej bo za kanciasto jest, skoro lewa strona wyoblona

Lawendowy zawrót głowy 09:22, 09 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
dobra patyczki hihi ale zaznaczam , ze patyczki sa jakies niefotogeniczne tylko badyle widac na fotkach ...

Potwierdzam,że patyczki nieofotogeniczne są ,sama to przetabiałam z chinką z patyków-gałęzi ...znacznie lepiej prezentują się na żywo niż na foto
Także wiem Jolu o co Ci chodzi..ale i tak urok i piękno ich uchwyciłaś
wianek też fajniutki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:20, 09 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Druga wersja lepsza, ale moim zdaniem te chodniki jakoś za ciężko i przytłaczająco wyglądają, czy są potrzebne? Ni A pod wykuszem porobić rabaty>?e można po lewej chodzić po trawie?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:18, 09 gru 2014

Do góry
Myślałam że nawierzchnie już są, czy nie?

Żółte to rabaty wysypane żwirkiem granitowym i w tej przy tarasie można posadzić rośliny, a jednocześnie chodzić po tym, bo taras to są schody?

Przyjazny ogród 09:04, 09 gru 2014

Do góry
Ku mojej uciesze pierwsza partia irysów z ogrodu w Przeworsku, zbieram je do krzyżówek i pozostaną stałym akcentem w ogrodzie, obecnie jest ok 30 odmian.

A w pracy, w moim ogrodzie wodnym cieszy po raz pierwszy kwitnąca Gloriosa.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:55, 09 gru 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Danusia ---- powiedz mi co wyciepać a co zostawić bo jak przez tę zimę nie poprawię tzn nie zaplanuje jak należy to będę przesadzała i przesadzała te rośliny i ciągle bedzie zle To słoneczna rabata przez cały dzień i nie mała. 3m na 4,5 Jak byś zerknęła byłabym bardzo wdzięczna

Ja chcę zrobić ta tuje 3 razem na prawo zblić i ściankę tarasu zasłonić buksami od o tuj w lewo zostawić buksiki na nożkach te 3 zostawić pawia stożek Po lewej dać no i nie wim dalej nic trzmieliny i trawki za dużo Pozdrawiam

Tutaj brakuje większego drzewka, najchętniej purpurowego. Wyciepałabym te miotełki na pniu, nie zdobią. Paw nie pasuje, nie ma należytego szacunku Trzeba go wyeksponować gdzieś specjalnie a tutaj ginie

Trzmielina leci prosto, natomiast kostrzewa zakręca.. tak nie powinno być, ale ta rabata jest taka. Narysuj ją w rzucie z góry a nie zdjęcie.

Żółty kwiatek (chryzantema?) niepotrzebny.
Pomieszanie żywopłotu bukszpan/trzmielina - niepotrzebne.

Albo jedno albo drugie
Przyjazny ogród 08:53, 09 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

No to nie jesteś sam. Siem będziem wspierać duchowo przy tym kopaniu.

Akurat ten sposób pracy przy koparce najlepszy na zimę po mrozie, pozdrawiam serdecznie, będziem się wspierać.
Przyjazny ogród 08:49, 09 gru 2014

Do góry
Krótko powspominam swoje ogrodowiskowe początki, nadal w kontynuacji.
Na dobre tworzenie ogrodu zaczęło się w lipcu 2013 (1 zdjęcie). Na drugim ukształtowane rabaty - wiosna 2014, zaczyna się obsadzanie rabat. Jest to południowa część ogrodu.

W trakcie prac, chyba sierpień 2013

I pierwsza roślina ogrodowiskowa od Ani z Rzeszowa, pisać nie muszę co.

Przyjazny ogród 08:47, 09 gru 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
... U mnie jeszcze prace pod koparkę...

No to nie jesteś sam. Siem będziem wspierać duchowo przy tym kopaniu.
Przyjazny ogród 08:26, 09 gru 2014

Do góry
Wiosenny przerywnik
Ciemiernik, szafirek, kwietniowe zawilce i tawuła wczesna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:19, 09 gru 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:18, 09 gru 2014

Do góry

Tu będzie pięknie wiosną - pełne różowe tulipany Angelique i niebieskie niezapominajki - od Bożenki Obok plaskate czosnki... hmm...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:16, 09 gru 2014

Do góry
Szaroburo, brr!

Nowy aparat robi lepsze zdjecia z oddali

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 09 gru 2014

Do góry
Brr obudził mnie klient, z reklamacja (ilościową dostawy), punkt 7ma... Nieprzytomna się nawet nie przedstawiłam i coś wybełkotałam hihi nienajlepszy sposób na rozpoczęcie dnia, ech

Anitko, racja! Trzeba korzystać póki można

Ewo, obiecane foty werbeny - niektóre puszczają, niektóre (jeszcze?) nie:

Ostatnie 2 na dworze:
Pomóżcie wyczarować mi ogród 08:07, 09 gru 2014

Do góry
Mała_Mi dobrze radzi, żeby mieć szeroki podjazd, U mnie dwa auta(pracujemy w różnych godzinach) więc zrobiłam mijankę , na której stoi samochód, a z garazu mozna swobodnie wyjechać, garaż mamy na 1 samochód, myslimy przyszłościowo, na emeryturce nie będą potrzebne dwa . Reszta podjazdu normalnej szerokości. Nawierzchnia taka sobie, ale tylko taką mogłam kupić w mocno promocyjnej cenie, wstawiam zdjęcie, tochę słabo widać, jak obejrzysz, daj znać to usunę [img
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 08:05, 09 gru 2014

Do góry
Monic napisał(a)
Mój tegoroczny wianek

Ślicznie się prezentuje
Ogródek Anity 07:53, 09 gru 2014

Do góry
Ogródek Anity 07:51, 09 gru 2014

Do góry
Zdjecia przymrozkowe- dzisiejsze

Rododendronowy ogród II. 07:40, 09 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Strzyżyki fajne ptaszki choc kolorów nie maja ale sa urocze. W ksiązkach pisza ze naszym najmniejszym ptaszkiem jest mysikrólik ale mnie sie ciagle wydaje ze jednak strzyżyk. Ten jego zadarty ogonek rozśmiesza mnie zawsze jak go zobacze. Kun Ci nie zazdroszcze , potrafią narobic kłopotu.
Dla tych którzy nie znają tego ptaszka dwa zdjecia (jedyne jakie mam bo nie jest łłatwo go sfotografowac).

Taka ruchliwa, skacząca kuleczka, cykająca ogonkiem, bardzo ciekawy ptaszek. Mysikrólik jest bardziej smukły od strzyżyka, ale który mniejszy, to prawdziwa zagadka. Pozdrawiam i miłego dnia
Przyjazny ogród 07:26, 09 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. Zawsze na bieżąco. To jeszcze poszukam Schafera. Bliżej wiosny zwapnuję glebę.

Byłam u Dzidki "na żywo" a tam u niej w warzywniku pięknie derenie zadołowane przygotowane do sadzenia wiosennego. Dereń to jest to!

Ooo... znam z netu ogród Dzidki, zazdroszczę Ci, w czasie gdy tworzę swój, to wasze ogrody przyciągają oko jak magnez, dobra szkoła. U mnie jeszcze prace pod koparkę, na styczeń, od wiosny wracam do pracy jeśli dostane pozwolenie od lekarza, tak więc czasu nie będzie, albo będzie go bardzo mało, mam nadzieje, że pogoda pozwoli, aby tylko po pas śniegu nie dosypało bądź nie zamarzło na pól metra - pod żywopłot i tunel i zaplecze gospodarcze, przy starej stodole - pamiętasz - obecnie jest tam gruzowisko, a szkoda tak fajnego miejsca.
Zostawiam Ci moje warzywka prowadzone tradycyjnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies