Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w cieniu drzew 21:14, 04 sty 2015

Do góry
Udało mi się wstawić zjęcie po lewej (tak wygląda dąb w moim ogrodzie obrośnięty bluszczem).
No to jeszcze pozostałość po drugim dębie i po bluszczu w moim ogrodzie:
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:14, 04 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U mnie zawierucha i snieg to u Ciebie musi sie dziac hohoho

Oj sypie i wieje strasznie Pięknie jest za to Forma z teraz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 04 sty 2015

Do góry
Sierpień

Nowa rabata powstawał spontanicznie bez większych planów zobaczymy, jak będzie się prezentować w tym roku, zawsze przecież jest łopata. WIem na pewno, że posadziłem wszystko za gęsto

Obsadziłem też ostatecznie buksikową rabatę

Udało się też pozbyć betonowego placyku na którym kiedyś stawiany był pawilon, jednak od kilku lat tylko szpecił, 28 pełnych taczek gruzu moje plecy pamiętają bardzo dobrze, przy okazji zasypałem koleiny i posiałem nowy trawnik w pustkach

Reszta ładnie się rozrastała, a tutaj mimo pstrokacizny żurawek bardzo mi się podoba
Ogród pod lasem 21:07, 04 sty 2015

Do góry
Kochani jesteście, że kibicujecie mimo mojego opierniczania się w temacie i braku meldunków z pola bitwy Realizacja będzie stopniowa, na razie mamy odbębione nawodnienie, oświetlenie i obrzeża. Zrobiliśmy granitowe, żeby grały z tarasem, poza tym wydaje mi się, że fajnie rysują całość, mimo braku roślin. Zaraz wygrzebię jakieś fotki, choć podziwiać to za bardzo nie ma co

Ok, no to voila fotki. Nie zwracamy uwagi na świecącego renifera, prezent od teściowej dla wnuka

Pszczelarnia 20:56, 04 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wszystkiego dobrego Ogrodowiczankom i Ogrodowiczanom życzę.

Wrzuciłam zdjęcia ogrodu leśnego w coton-manor-garden-anglia.
Znam bowiem kilka ogrodów na Ogrodowisku, które mają taki potencjał miejsca (cień i półcień, i świetlisty cień oraz dostateczna wilgotność) do tworzenia zakątków leśnych pod bukami, grabami, brzozami, świdośliwami, dereniami, etc.

Śliczne ale pod moimi bukami strasznie sucho i ciemno. Dokąd nie ma na nich liści to jeszcze mogą byc inne rosliny (mam krokusy , serduszka, przylaszczki przebisniegi) , potem nie ma szans.Pozdrówka.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:52, 04 sty 2015

Do góry
W tym miesiącu niewiele się działo, troszkę odpoczywałem, troszkę dosadzałem bylin złapanych gdzieś przypadkowo.

Muszę popracować nad gustownymi podporami dla lili OT. W sumie potrzebne są tylko podczas burz i zazwyczaj przywiązuje na ostatnią chwile już na w burze

Niebieski jałowiec musi zniknąć... zastanawiam się tylko jak go dyskretnie uśmiercić bo oczywiście jest pod ochroną

Dobrze już ostatnie zdjęcie bylinówki, ale bardzo mi się podobała jednak na wiosnę będzie troszke przerabiana

Pod koniec miesiąca jednak skończyło się lenistwo i przypadkowy zakup pięknych krzewów hortensji zapoczątkował nową rabatę, która była w planach na ten rok. Od tego momentu jeszcze bardziej wyprzedzałem plany
Co z tym ogródeczkiem począć 20:50, 04 sty 2015

Do góry
Jeszcze moje pierwsze cebulowe na Kopciuszkowej

Ogród do kwadratu 20:50, 04 sty 2015

Do góry
Aktualnie u nas urywa głowę... zadymka na całego

Podwórkowa rehabilitacja 20:47, 04 sty 2015

Do góry
Odbyłam pieszą wyprawę zimową do lasu w celu podpatrywania bobrów. Ależ dzieci miały radochę, porównywalną do kuligu z moich dziecięcych lat
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:42, 04 sty 2015

Do góry
Lipiec

Ulubiony miesiąc wita kwitnieniem ulubionych kwiatów. Lilie i liliowce grają w tym miesiącu pierwsze skrzypce, nie są jakoś specjalnie widoczne w ogrodzie, ale ja wiem gdzie spacerować i codziennie zachwycać się nowymi kwiatami

Podwórkowa rehabilitacja 20:38, 04 sty 2015

Do góry

Julia ozdobiła swoje ręcznie robione drzewko owockami z gumeczek taka wizja 12 latki

A to moje dzieło. Zastanawiam się czy to da się przechować do następnego roku czy lepiej przerobić na karmnik lub miotły hi hi
Co z tym ogródeczkiem począć 20:37, 04 sty 2015

Do góry
Jeszcze raz moje róże

Podwórkowa rehabilitacja 20:32, 04 sty 2015

Do góry
Trochę jeszcze wspomnień z cyklu Polak potrafi
Co z tym ogródeczkiem począć 20:31, 04 sty 2015

Do góry
To jeszcze powstało ,ale tylko tak przejściowo
To moje zadanie na ten rok ,całkowita przemiana tej rabaty

Jedną trzmielinkę pożegnałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:25, 04 sty 2015

Do góry
Hitem tego miesiąca była dla mnie wizyta w ogrodzie Ani Małej Mi... tutaj brak mi słów, aby podziękować i się nachwalić, wiem tylko, że chcę zobaczyć ten ogród ponownie w tym roku. Nie wiecie jak trudno wybrać jedno zdjęcie z tego ogrodu

No i dzięki Ani miałem możliwość poznani Danusi no i Ania w ciągłym biegu

W kolejnym międzyczasie skończyliśmy z tatą robić zadaszenie takiego niby tarasu w drugiej części ogrodu. Stowrzył się przyjemny zakątek w szczególności w upalne dni jest tam przyjemnie

Pod konie miesiąca rozwaliłem kawałek ułożonej na początku maja kostki, aby ją przerobić i zastąpić fragment trawnika żwirkiem. To rozwiązanie bardzo się sprawdziło i przy okazji o wiele ładniej te zakątek wygląda
Ogród w świecie idealnym 20:23, 04 sty 2015

Do góry
guadalahara napisał(a)
Kiedy w 2011 roku zdecydowaliśmy się na zakup domu w stanie surowym wiedzieliśmy, że ogród to nie jest trawa i kilka iglaków... Zdawaliśmy sobie sprawę, że tak musimy gospodarować budżetem, żeby wystarczyło na wykończenie domu, kostkę, ogrodzenie i że ma nam jeszcze zostać kilka tysięcy na ogród. Dlatego też gdy dom został już kupiony i prace ruszyły z kopyta, spokojnie usiedliśmy nad planem działki i zaczęliśmy komponować nasz przyszły ogród. Wytyczyliśmy linie rabat, zaplanowaliśmy rośliny, a w pobliskich szkółkach zrobiliśmy rekonesans, żeby mieć pojęcie z jakimi kosztami musimy się liczyć. Po zakończeniu budowy prace w ogrodzie ruszyły z kopyta.
Żartowałam!

A ja już pomyślałam- Kurczę, ale szczęściara.
Ale umiesz Agnieszko stopniować napięcie. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:18, 04 sty 2015

Do góry
Czerwiec

Rabata miedzy domem, a garażami dostawała sukcesywnie nowe roślinki i coraz bardziej mi się podobała jednak jedna rzecz drażniła...

... sklaniak jednak został całkowicie rozebrany, aby po paru dniach...

...powstać jak feniks z popiołów z dosadzonymi trawkami i hortensjami.

W między czasie rozłożyłem ogrodowego potwora... jednak mimo, że strasznie przytłacza (zajmuje 1/3 szerokości działki) sprawdza się znakomicie w upały.

Bylinówka z resztek zaczęła się jak dla mnie coraz łądniej prezentować

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:18, 04 sty 2015

Do góry
Hosty po paru latach zczęły ładnie przyrastać i w tym roku liczę na efektowne hostowisko, chociaż mały przemarsz wojsk w tych okolicach będzi

NIekwestionowanym wydarzeniem tego miesiąca było moje pierwsze ogrodoiskowe spotkanie w ogrodzie Bogdzi... pamiętam ten stres

Jaki ja jestem wdzięczny Bożence, że mogłem zobaczyć na własne oczy jeden z najpiękniejszych ogrodów na forum, nie żebym tu coś sugerował, ale z chęcią posiedziałbym jeszcze w tym pięknym otoczeniu No i poznałem już w rzeczywistości sporą grupę forumowiczów

W ogrodzie dosadzane były kolejne rośliny, a to co posadzone ładnie się rozrastało

No i jeszcze warzywnik w końcu jakoś wyglądał, mimo to planuje go udoskonalić, ale to raczej w 2016. Nie zależy mi jakoś specjalnie na nim.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak tylko zobaczyłam bombkę u Gabrysi to od razu pomyślałam ze całkiem jak Twój Muminek, nie miałam jednak odpowiedniego zdjecia , teraz nie ma wątpliwosci. Fajny przegląd całoroczny zrobiłas.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:12, 04 sty 2015

Do góry
Róże na murze tez się bujnęły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies