Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:58, 04 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Mira u Ciebie prace ogrodowe juz widze pełna para jestes juz w marcu z tego co przeczytałam hihihi no racja czasu niewiele a ksiażeczki czytaj i relacjonuj wszelkie info mile widziane cieplutko u Ciebie cudne fotki ...reniferek faktycznie uroczy

Ja już w maju jestem ! oczywiście segreguję zdjęcia i przyznam, że przez maj przbrnąć trudno zwłaszcza że 2 lata mam na tapecie.

i wydumałam że zamiast niebieskich niezapominajek chcę różowe - to nie w moim stylu ale zmieniłam zdanie

28 maj
zakupy do donic - kolejne i dumam
dość już żółtego, na taras pelargonie i werbeny a z boku begonie i może przód i mniej tych eksperymentów

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:52, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

jak dwie krople wody
wpis u Gabrieli czytałam,taki mały , cichy podglądacz ze mnie
powtórzę za Agatą : cieszę się, że cię poznałam i nie tylko ja...
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 17:44, 04 sty 2015

Do góry
To co ważne...

Nowe się zaczęło, przed nami 365 czystych kart do zapisania...czuję, że to będzie dobry rok.
Nie zamierzam siedzieć bezczynnie tylko dalej realizować zawsze gdzieś tam skrywane marzenia, mieć odwagę na odkrywanie w sobie pasji, realizację wszystkich najmniejszych drzemiących w mojej głowie projektów. Wchodzę w ten nowy 2015 rok pełna nadziei...z pokładami wewnętrznej siły a więc musi się udać

Niech zawsze płonie w Was wiara na lepsze jutro...

a nadzieja <3 nigdy nie gaśnie

Wam również życzę wiary w swoje siły, nieustającego odkrywania i poznawania siebie, pięknej codzienności bez pośpiechu, pochylania się na błahymi detalami...bądźcie po prostu szczęśliwi!!!

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:44, 04 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)

7 maja było już cudnie

Ależ chciałabym być tym kotem i żeby był teraz ten 7 maja.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:34, 04 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Na uwiarygonidnie moich słów , że u nas nie ma śniegu dzisiejsze trawy w wietrze ...

Ale czadowo łączysz trawy, niesamowite- ja z ta turzycą brazową zawsze mam problem, wciąż mi się nie podoba, ale u Ciebie jest bomba!
Ogród z łezką II 17:26, 04 sty 2015

Do góry

Ale cudne zestawienie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:22, 04 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Spodobał mi się Twój pamiętnik, albo "wspominnik" ogrodowy. Bardzo zmienił się w tym roku ogród, ale i motywację miałaś ogromną - Maja, spotkania - to też napędza do działania.
Bardzo wzruszyłaś mnie swoim wpisem u mnie. Aż mi się wnuka zachciało.

Jeszcze u siebie pokażę o co chodzi... bombmka Gabrysi to portret Muminka... wypisz wymaluj...
Jak przyjadę to ją głęboko schowaj bo ukradnę
Hirutkowy raj:)) 17:08, 04 sty 2015

Do góry
Wieje u mnie caly dzien,wiec spedzilam czesc niedzieli na pieczeniu szarlotki i paszteciki z przepisu Bogdzi,pycha zrobilam z jednej porcji z nadzieniem z kapusty,nastepnym razem zrobie wwiecej z roznymi nadzieniam,dzieki Bozenko

Szarlotka

Paszteciki

Ogrodowe przygody 17:03, 04 sty 2015

Do góry
Z tą pogodą narobił się misz masz wczoraj zauważyłam kiełki na posadzonej jesienią od rodziców piwonii. Troszkę ją podsypałam ziemią, mam nadzieję, że przeżyje.
Czy to już czas by siać werbenę lub stipę?
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:50, 04 sty 2015

Do góry
jutro z pomostu może upoluję słoneczko chyba że znowu przegapię

Do raju daleko - u Ewy 16:46, 04 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
..Wiem, co Cię kręci z piłką to tylko żart
Ewa dodatkowo jeszcze pływanie w tym jeziorze mnie kręci oczywiście nie dzisiaj

Ogród w budowie - nieustającej 16:44, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gabrysiu wrzucam prywatę...... wybacz... ale patrzę na bombkę i widzę portret Felka. Nic tylko ukraść bombusię Zaglądałam do Ciebie cały czas, tylko z powodów innych nie byłam w stanie odnieść się do postów.

Choinka do jedzenia nigdy u mnie nie byłą, ale zawsze były rożne smaczne rzeczy do podjadania, a raczej do podkradania I coś się jeszcze zostało, bo wnusio nigdy nie jadł cukierków, ale na choince od razu wypatrzył czekoladki... i udało mu się ja podkraść Nie wiem co zapamięta z takiej choinki w tym wieku, ale na chwilę obecną było to coś co pamięta.
Twoja choinka i ozdoby są piękne... takie lubię... to mi w duszy gra. Szukałam z koleżanką inspiracji na wianek z orzechami (bo taki che by jej zrobić na przyszły rok) i... najbardziej się nam spodobał Twój z zeszłego roku.

Spotkanie na bobmkowanie..... u Ciebie ...może być.. autostradą jest teraz całkiem szybko, myślę, że 1,5 godziny i na miejscu. na szydełku kiedyś też dziergałam..ale się nie podejmuję powrotu do rękodzieła. Jestem chętna na spotkanie...czy to jajka czy bombki.. stawię się i może nawet któraś z moich koleżanek podkarpackich by się zabrała ze mną.. jak nie masz nic przeciw......

U mnie dopiero dziś przyszła odwilż, ale śniegu było bardzo mało..

Kumkwiata nigdy nie jadałam, wiec jak Agata nie znam smaku...

Pierniki za rok też robię..z wnusiem..... w tym roku nauczyłam się robić pierogi.. to i tak wielki sukces w moich zdolnościach kulinarnych.. a i kapuśniaczki wg przepisu Bogdzi zrobiłam. Baaaaa zostały nawet zjedzone

Sporo jeszcze miałam w głowie co miałam napisać, ale zrobię wyślij, bo na laptopie potrafi mi zjeść wpis.....

Masz naprawdę piękne dekoracje, choinkę..... piękne to takie co nie tylko są ładne ale mają "duszę" "klimat". mają to coś... nie wiem jak to określić słowami....

Oczywiście wszystkiego dobrego w Nowym roku... ogrodowo, życiowo, zdrowotnie...

Aniu, ujęłaś mnie bardzo tym wpisem, z którego wynika dla mnie jeszcze jaśniej, że jest w Tobie mnóstwo ciepłych i domowych zakątków. A może wnuczek to uzewnętrznił?
Kochasz, pieczesz, gotujesz, wijesz winaki, robisz ozdoby - już nie mów, że to tak "mimo woli", bo ja myślę że to właśnie Cię cieszy i leje miód na serce.

Zdjęcie maluszka zestawione ze starym rysunkiem, rzeczywiście oddaje podobieństwo w tych buźkach. Kiedy tak czytam jak piszesz o wnuczku, to zaczynam rozumieć coraz lepiej, o co chodzi w tych babciowo-dziadkowych miłościach. Człowiek ma małe dzieci, które szybko rosną, usamodzielniają się, odchodzą od nas, a chciałoby się przytulić i pogadać do kogoś słodkiego, małego, kto przypomina nam jak sami byliśmy tak niedawno rodzicami z maluchem. Mój syn jest jeszcze trochę za młody i pewnie tak szybko wnuków mi nie zapewni, ale pomarzyć mogę.

Za wszystkie Twoje miłe słowa - serdecznie dziękuję.
O bombkowaniu myślę na wiosnę, jak już w ogrodzie będzie ładnie.

Ogród w świecie idealnym 16:30, 04 sty 2015

Do góry
Kiedy w 2011 roku zdecydowaliśmy się na zakup domu w stanie surowym wiedzieliśmy, że ogród to nie jest trawa i kilka iglaków... Zdawaliśmy sobie sprawę, że tak musimy gospodarować budżetem, żeby wystarczyło na wykończenie domu, kostkę, ogrodzenie i że ma nam jeszcze zostać kilka tysięcy na ogród. Dlatego też gdy dom został już kupiony i prace ruszyły z kopyta, spokojnie usiedliśmy nad planem działki i zaczęliśmy komponować nasz przyszły ogród. Wytyczyliśmy linie rabat, zaplanowaliśmy rośliny, a w pobliskich szkółkach zrobiliśmy rekonesans, żeby mieć pojęcie z jakimi kosztami musimy się liczyć. Po zakończeniu budowy prace w ogrodzie ruszyły z kopyta.
Żartowałam!
Wybierając dom mieliśmy do dyspozycji dwa: jeden z działką ok 900 m., a drugi z działką 1380 m. Zgadnijcie który wybraliśmy? Oczywiście jak prawdziwi blokersi rzuciliśmy się na ziemię jak szczerbaci na suchary. Gdybym ja wtedy wiedziała, że dla laika duża działka to duży kłopot...
Zamieszkaliśmy wreszcie w naszym niedokończonym domu, a nasz ogród wyglądał z grubsza rzecz biorąc tak:
Obejrzeliśmy teren, fachowym okiem oceniliśmy że jest za nisko i zabrałam się za szukanie ziemi. Znalazłam. "Och jak tanio" pomyślałam i w duchu naigrawałam się z naiwnych, do których przyjeżdżały wywrotki z koszmarnie drogą ziemią... cdn
Wszystko o czym ... Marzysz 16:24, 04 sty 2015

Do góry
Kasiu swietne pozdrawiam ciepło

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:23, 04 sty 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Little Lime również pięknie się prezentowały na nowej rabacie.

Witaj Paweł wNowym Roku. Wszystkiego najlepszego ci życzę.
Też mam little lime, choć długo nie mogłam jej zidentyfikować, bo kupiłam pod inną nazwą, a to było takie cudo.Jest piękna. Latem zrobiłam sadzonki z niej, ciekawa jestem, czy teraz będę miała więcej tych piękności.
Masz bardzo ładnie. Ostatnio bardzo mi się podobają prostokątne rabaty
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:21, 04 sty 2015

Do góry
Koniec prac na 2014 a równocześnie początek na 2015 r.
Ruszam ze skarpą mam nadzieję już w marcu. Muszę zrobić mniej strome brzegi.

To by było na tyle

Wilcza Góra 16:20, 04 sty 2015

Do góry
Ewo wspaniali goście i cudowne zdjęcia. U mnie niestety od miesiąca nie widać bażantów.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:18, 04 sty 2015

Do góry
Limelight przy altanie zakwitły dopiero w połowie sierpnia

Wyjazd na kiermasz i początek długiej rabaty nad stawem

Prawa strona, a po lewej 22 świerki serbskie

Wszystko o czym ... Marzysz 16:15, 04 sty 2015

Do góry
hortensji mam chyba ok.40, wśród nich tylko jedna kuyshu, dzisiaj stwierdziłam, że jest bardzo ładna, taka delikatna lepiej późno niż wcale

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:10, 04 sty 2015

Do góry
Little Lime również pięknie się prezentowały na nowej rabacie.

Trawy się rozrosły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies