Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 19:01, 21 lut 2015

Do góry
Zima może zauroczyć... ale jej nie lubię...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:00, 21 lut 2015

Do góry
Epizod lekarski krótkotrwały - wszystko (chyba) ok + mandat za parkowanie na zakazie (znaku nie było, wszyscy stali i wszyscy dostali mandaty). Do tego ściągnęli nam przy wystawieniu mandatu tablice rejestracyjna - jak się zapłaci mandat, to się odzyska tablice. Na szczęście mandat niewysoki, i całość załatwiona w pol godziny, ale byłam zielona przed wejściem na meksykański komisariat... czytam książkę Zero Zero Zero o kartelach narkotykowych, zamachach, torturach, zjadaniu własnych palców i policjantach w Meksyku - przekupnych albo martwych... i to wszystko w dzień odlotu
Na szczęście poprzednie 2 tyg były spokojne

Gosia, Ty nie zazdrość, tylko jedz! Miejscówkę mam obczajona, dobra cena, warunki ok, cisza i spokój. Jakby co wal na priv

Fot parę.

Ostronos chociaż raz mi zapozował Smigały po dachach nad ranem - po domach w okolicy wcale nie dzikiej po prostu tam dżungla wdziera się wszędzie.

Kaktusy na sałatkę lub na grilla, w sklepie

Pozostałości - po wzburzonym morzu.

Trawa na polu golfowym (żywa

Mango - najadłam się na cały rok

Młoda pozuje

Pelikany w Playa del Carmen pozują

Działka wkoło Lubczyka :) 18:57, 21 lut 2015

Do góry
Na spacerze po ogrodzie towarzyszył mi Rudy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:55, 21 lut 2015

Do góry
Z nowosci - Nowy karmniczek (z Reala albo Aucham - nie pamietam po 4 zł) Przy ławce zmana ułożenia płyt - juz nie placyk a rąby...

Kolejna rzecz z supermarketu za 4 zł- jaszczura - strasznie mi się spodobała

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:47, 21 lut 2015

Do góry
A po drugiej stronie - rabata przy babcinej z piwoniami - zimą przeszła prawdziwą rewolucje

Po lewej wsadziłam sały pas firletek z czyśccami, goździki i niezapominajki

Jak widac ma cały srodek pusty - hulaj duszo - bedziemy szaleć na zakupach

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:44, 21 lut 2015

Do góry
Dziewczyny jak się Wam podoba to dołożę coś jeszcze . Od razu mówię, że ten mebelek to nie jest Ludwik XVI , nawet z litego drewna nie jest .

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:41, 21 lut 2015

Do góry
Kolejna zmiana dotyczy altany przy babcinej i doku dzieci. Przeniosłam wrzosowisko bo nie dobrze wyglądało na rabacie z piwoniami (przy babcinej)
Teraz posadzone sa na tle iglaków i tu pasują

Tu juz przyciete

Działka wkoło Lubczyka :) 18:40, 21 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Ewuś, stipa od Ciebie w końcu się pojawiła w sumie szybko, bo po 6 dniach

A napiszcie mi jeszcze, czy jedne źdzbło, to jedna sadzonka? Bo jak siałam trawe pampasową w zeszłym roku, to pikowałam kępki! A teraz jak mam robić?

No piękne siewki

PS ja też byłam w domu Aśka - Pelaśka
Mały miejski ogród Ewy 18:40, 21 lut 2015

Do góry
Bea, Bartek, Andziurex, Myszą. Dziękuje za odwiedziny.
Może bliżej wiosny jeszcze ktoś mnie wspomoże w zmianach. Jednego jestem pewna - jakiś fajny świerk w miejsce modrzewia, a modrzewiowi muszę znaleźć nowe miejsce. Mam trzy typy. Zrobię zdjęcia i wkleję. Ale na przeprowadzkę pewnie trzeba jeszcze trochę poczekać.
A teraz dla upamietnienia pierwszego roku mojego ogródka kilka zdjeć "zimy"

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:38, 21 lut 2015

Do góry
Witam serdecznie raz jeszcze. Tak często czytam posty tutejszego forum ale nigdy do tej pory czynnie nie uczestniczyłam. Dzisiaj jednak potrzebuję pomocy raz jeszcze i pozwolę sobie z nadzieją na identyfikację umieścić zdjęcia takiego drzewka a raczej krzewu które wyrosło za ogrodzeniem przy rowie... Ma bardzo ładne listki ale nie wiem jak kwitnie itd. Może ktoś je zna?

Wilcza Góra 18:35, 21 lut 2015

Do góry
GALERIA DNIA 21/02/2015
Carex morrowii 'Ice Dance' - nomen omen

ze specjalną dedykacją dla Anitki

W Wilczej ciągle jeszcze noce mroźne, a poranki lodowe...da się jeszcze "potańczyć na lodzie"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:34, 21 lut 2015

Do góry
Kolejne nowe założenie (zimowe a jakże). To jeszcze młodziutka i niezbyt efektowna rabatka, brakuje tu zimozielonych irg i dwóch hort bobo ale iglaki muszą podrosnąć. Wiosną zakwitnie tu dywan fiołków, potem zakwitną złotliny kalina, potem horty a na zimę zimozielone irgi.

Widok z altany na altane tzw babcina czyli ogrodowy domek
Bardzo ładnie wygląda mahonia zima, taka bordowa, robi fajny kontrast ze złotym cyprysikiem groszkowym
Mała Eleczka 18:32, 21 lut 2015

Do góry
Kto widział wczorajszy spektakl marsa z wenus i piękny księżyc ?

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 18:30, 21 lut 2015

Do góry
Pojawia się jesienny wianek

Działka wkoło Lubczyka :) 18:29, 21 lut 2015

Do góry
I różne takie

Wilcza Góra 18:29, 21 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Dziękuję za śliczną wiosenną galerię...cudowne prymulkowe niebieskości Ewa, pozdrawiam

ach tam
postanowiłam sobie trochę zaniebieścić życie bo kolorki za oknem wciąż takie smętne

Kasya napisał(a)
Poważnie te prymulki kwitną teraz u ciebie ?
potwierdzam kwitną, ale na oknie kuchennym wyszłam z nimi do ogrodu na "hartowanie" i jakoś mnie tak na zdjęcia wzięło....

Karol99 napisał(a)
Wspaniale!!
też tak uważam WSPANIALE !!!

Enya73 napisał(a)
Cześć, upominam się o zmianę awatarka na ten z FB. Buziaki
no dojrzewam do decyzji ... tak się już do tego mojego wilczka przyzwyczaiłam ...

ewalm napisał(a)
Mam bardzo podobne zdanie na temat urokliwych drzew w ogóleZ pokręconych wierzb mniejsza jest 'Erythroflexuosa', też bardzo ładna. miłego dnia Wilczyco
dziękuję ... tydzień miałam na maxa trudny, ale jakoś dochodzę do siebie porobiłam dziś trochę fotek i już mi lepiej

makkasia napisał(a)
Pierwiosnki miodzio !!! Poproszę o więcej wiosny ps. Mam nadzieję, ze już jesteś najzdrowsza na świecie!!!
czuję się dużo lepiej, dziękuję a z tą wiosną, to tylko mogę improwizować bo w nocy mróz, a w dzień ciemnica ... wiosny nie widać
prymule w kuchni kwiatną ... mam jeszcze tulipanki, bo sesję robiłam na zlecenie...może coś wrzucę ...będzie wiosennie

Agatek napisał(a)
Cudowne prymulki i to jeszcze w moim ukochanym kolorze
i ja uwielbiam tę tonację ... a prymule to moje ulubienice...mogłabym mieć więcej i więcej...one u mnie i wiosną i jesienią kwitną...to co że małe ? ale jakie fajne u mnie rozrastają się w takie duże kępy, że robią całkiem fajne wrażenie...czekam już na prymulkowe popisy w ogrodzie....

Zielona napisał(a)
Jeszcze myślisz? Czy już podjęłaś decyzję? Avatar na wiosnę to dobry pomysł
PS Prymulki jak nierzeczywiste
no myślę, myślę ....
a prymulki rzeczywiste całkowicie rzeczywiste

lojalna_ napisał(a)
moszcze sie ....... Niebieszcze .......... Chabruje ............Wilczyco Ty to potrafisz pochabrować
bo ja uwielbiam ten kolor...uwielbiam...

anka_ napisał(a)
Wilczyco serdecznie dziękuję Brzozy i ja uwielbiam. Ewo (ewalm) tobie również bardzo dziękuję.
płosie polecam się na przyszłość

Viola napisał(a)

Nieprawdopodobnie piękne
taki właśnie świat chciałbym w fotografiach zawsze zapisywać, ale nie zawsze on jest taki piękny....jak w życiu...czasem chmury, czasem deszcz a tylko niekiedy słoneczko ach życie ... macham z Wilczej

mira napisał(a)

Ha ! warto było czekać, cudne !
no i ta dedykacja dziękuję
obiecane - niekłamane cieszę się, że Ci się spodobało

Enya73 napisał(a)
A dla mnie siostrzyczko też coś się znajdzie ze specjalną dedykacją?
TAK
dzisiejsza galeria jest dla Ciebie no i dla Ciebie będzie nowy avaterek
nosek do góry, tak poza tym wszystkim....
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:28, 21 lut 2015

Do góry
Altana też już została sprzątnieta a poduchy wyniesione

A jak zaświeciło słoneczko....

W kamiennym kręgu od początku 18:27, 21 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, czekam na Twoje tulipanki

Ewciu ja też czekam na takie piękności

Działka wkoło Lubczyka :) 18:25, 21 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu pikujemy pojedyńczo jak kazdej siewki będą wychodzić 2 i giełki . Moje są większe to pokaże jak będę pikowała Pelaśki kupię na pewno mu Tydzień temu zrobiłam sadzonki z przechowywanej fuksji tak urosła że moglam sadzonki zrobić.Fotkę usunę

Dzięki za info w sprawie stipy, już wiem, jak z nią postąpić dzia :*
Więc chyba tych, co teraz kupowałam w obi nie będę siała

Fuksja piękna, moją chyba ususzyłam, ale podlałam jeszcze, może odżyje fotki nie usuwaj
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 18:25, 21 lut 2015

Do góry
moim skromnym zdaniem to jakiś grzyb
zaatakował Twoje roślinki
miałem coś podobnego i zwalczyłem topsinem (http://www.target.com.pl/produkty/grzybobojcze,515/topsin-m-500-sc,94.html)

długo szukałem zdjęć i coś znalazłem - spójrz na liście na dole - mają takie plamy jak u Twoich roślin

topsin był stosowany do korzeni i w formie oprysku

i tak tego samego roku rh się odwdzięczył

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies