Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:58, 03 sty 2015

Do góry
Szkoda że nie mam dla porównania zdjęcia przedogródka z lata.

A tu zawirusowane lilie – już wykopane i wyrzucone . Wirusie – zgiń, przepadnij!

Zdjęcie z zeszłego roku róży Nostalgia

A tu hortensja no-name oraz róża Astrid Grafin von Hordenberg. Jest to róża o zabójczym zapachu, mocno i pięknie pachnie ale niestety trzeba ją okrywać na zimę. Weszłam w jej posiadanie przez pomyłkę szkółki.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:53, 03 sty 2015

Do góry

Kupiłam w zeszłym roku taką trawę i skubana nie chce rosnąś czy ktoś ją ma ???? Nie patrzcie że siedzi w zielsku jak inne opieliłam to zginęła !
Jak to uporządkować? 14:51, 03 sty 2015

Do góry
Tak ponuro to może coś bardziej słonecznego. Fotki robione przez moją młodzież tylko te ustawienia aparatu jakies takie... No i porządku to tu niestety nie widać.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:48, 03 sty 2015

Do góry
Zacznę może od przedogródka jako najstarszej rabaty.
Tak wygląda przedogródek na wiosnę. Obwódka z lawendy z siewu, 2 hortensje ogrodowe które w tym roku przesadzam ( jako jedyne „odziedziczone”), robię miejsce dla Pinki Winki i czegoś jeszcze (?). Może irga poprowadzona po spirali z drutu? Ma czerwone korale. Rabata ma być biało czerwona, tylko ten różowy migdałek boję się przesadzić ( kwitnie tak krótko że chyba zostanie w tym miejscu). Jak myślicie? No i chyba zostawię niezapominajki bo to u mnie jest coś co sieje się samo i rośnie też samo. Po pergoli pnie się biały powojnik z odcieniem fioletu, bardzo współgra z lawendą, obok wiciokrzew pomorski a po prawej róża pnąca Florentina kwitnąca na czerwono.

Później kwitną orliki, tylko mi niestety znikają, podejrzewam że przyczyną jest zbyt zbita gleba, czyli za dużo wody. I to samo spotyka sasanki.
Ogród Loczka 14:41, 03 sty 2015

Do góry
Po środku fotki moje fajerwerki i dom na lewo od nich:

Co się stało kwiatom ... 14:31, 03 sty 2015

Do góry
Ewa, mała wysepka, mały ogród, dużo kwiecia
może nie będzie tak źle z cebulkami.
Iwona, lubię wszystkie tulipany i w różnych kolorach
Jola, zapach tulipanów jest przyciągający szczególnie stare odmiany ładnie pachną.
Ewa, jeśli nie kupię szachownic, to będę podziwiać u Ciebie, i tak będę.
Moda jest, tylko w moim ogrodzie jej nie ma, rośnie to co w duszy gra.. pstrokacizna jest akceptowana.
Agnieszka, dziękuję za piękne życzenia, wiesz jak człowieka uszczęśliwić, Tobie życzę tego samego
różę zaproś koniecznie

I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich, byle do wiosny.

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:15, 03 sty 2015

Do góry
Ewa piłka to już stara sprawa bardzo stara

a to panorama "kombinowana samoróbka" i widać co mnie kręci
Lawendowy zawrót głowy 14:12, 03 sty 2015

Do góry
Zdjecia kłamia ....ja mam bardzo mało miejsca a to wszystko takie wielkie i jeszcze jedno wiem gdzie nie sadzic kwiatów, wszystkie czosnki które wyszły sa zadeptane przez Fidka......

Bazuję na starych fotkach ....w donicy z palisady chciałabym od tyłu werbene z grackami a dalej lawenda .....oczywiscie werbena i gracki zgapione

Na tym etapie skonczyły sie moje prace ogrodowe .....wprowadze tutaj jedna zmiane przed tujami grujecznik, hortensje do przodu w literke L blizej kostki przed hortensja bukszpany ...

Kocham buczki i klona

Lawendowy zawrót głowy 14:11, 03 sty 2015

Do góry
Dziekuje za miłe zyczonka buziolki sle gorace i słodkie jak pomaranczka

Chwilowe kochana Ewko nadciaga -15 brrrrr

Ale ja dzis posiedziałam u Danusi i tez wiosne czuje w duszy oj poszalało by sie w ogrodzie...obchód zrobiłam plan taki

1 Rabatka według Danusiowego projektu to bedzie " danuskowa rabatka " hihi fajnie nie?

2 Wdluz płotu sasiadów leca od lewej trzy róznej wysokosci tuje sz i wisnia u, i znowu trzy tuje wisnia i trzy tuje wisnia czyli 3 sztuki wisni u pod płot przed nimi trawa moze ten miskant który jest po lewej stronie mam go tysiace sztuk w ogrodzie .

3 punkt to trzecia fotka hm co tam w tym przesmyku dwie propozycje rojniki lub moje trzy sosenki miniaturki co je widac na danuskowej rabatce, takie rozstrzelone ...i duze białe kamole na żwirku

4 Zaraz za płotem jak go tylko postawimy ( oby nie było tak jak z kostka ) to bedzie 5 grabów , dwa przy furtce na wejsciu , dwa na wjedzie do garazu i jeden pomiedzy obydwima wejsciami w srodku. Wizja na pierwszym zdjeciu furtki i wjazdu .

Tyle wiem napewno , ziemia drózka i jeszcze jedna podwyzszona rabata z palisady obok kostki na srodku placu.

Druga trona domu w planach graby na drutach powoli eMus sie daje przekonac ale nie wiem co pod oknem w kuchni czy na całosci graby dac czy sobie tam jeszcze trzy wisnie posadzic ale z tych okolic brak fotki ......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:54, 03 sty 2015

Do góry
Żeby wyjaśnić całkowicie sens tego zdjęcia dodam, że po prawej stronie od patyków siedzi oczywiście Hania

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:26, 03 sty 2015

Do góry
Wiem że na jajka jeszcze czas ale testowałam nową technikę. Jakość zdjęć nie jest najlepsza(może i dobrze)
Dwa ogrody 13:24, 03 sty 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Joasiu, klej do kupienia w każdym papierniczym, u nas nawet w pasmanterii, tam również reszta gadżetów Ja też wykorzystuję resztki materiałów, fragmenty starej biżuterii i wszystko, co wyobraźnia podpowie, pełna swoboda Można też korzystać ze sklepów, w których są elementy do tworzenia biżuterii, ale cenowo to troszkę drożej wychodzi.
Dla Ciebie

Mariola, bombowa z Ciebie czarodziejka
Pozdrawiam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:23, 03 sty 2015

Do góry
a w piwnicach bałagan ale pokaże bo koty są wszędzie ale drugiego pomieszczenia nie pokaże bo tam ciężko dojść gdzie kolwiek

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:39, 03 sty 2015

Do góry
to właśnie jest ten tajemniczy Don Pedro z krainy Tatrzańskiej

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:37, 03 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wizytówka jesienna uaktualniona...zapraszam... jeszcze została zima.... i uciekam do koleżanki... bo sama rządzi w kuchni a ja jak świnka siedzę na komputerze zamiast pomagać.
Zostawiam trochę moich ptaszków by na wątku nie było za nudno.. czyli moi skrzydlaci goscie
Modraszka

Sosnówka

Zięba jer

Grubodziób

I wiele innych, ale post to 4 foty i finito

Nie dość, że masz wszelkiego kwiecia że aż kipi to na dodatek takie różne cudne ptaszki buu u mnie sikorki tylko kota się nie boją - muszę poobserwować lepiej

pozdrawiam z wietrzowiska

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:16, 03 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję za życzenia. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam życzę

Ogródek Iwony 11:52, 03 sty 2015

Do góry
Iwonko, ponieważ nie wiem, od czego zacząć, zacznę od początku
Gratuluję 300 stron! Pięknie
Zostawiam kwiatki

Samych słonecznych dni i jeszcze piękniejszego ogrodu w Nowym Roku 2015!
I jeszcze wszystkiego dobrego na urodziny Twojego syna
Ufff, zebrało się tego troszeczkę
Ponadto - sopelki śliczne, u mnie takich nie ma a za linki także dziękuję
Pozdrawiam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:37, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie już po śniegu śladu nie ma, ale z tego co zapowiadają to jeszcze nie jest ostateczne pożegnanie. Przepowiednie Madżenkowe na temat kwitnienia krokusów na początku lutego chyba się sprawdzą
Mnie się wydaje, czy ktoś się zapomniał o podciananiu gałęzi

Pewno że krokusy w lutym będąU minie wiosna zawsze była najpóźniej a w zeszłym roku zawitała jak jeszcze dekoracje świąteczne były
To z zeszłego roku 14 luty

16 luty

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:28, 03 sty 2015

Do góry
Kot jeszcze przed operacją - jak siedzi!

Ciasteczka w trakcie produkcji

Stół w oczekiwaniu na spóźniających się gości sylwestrowych

Miłego dnia!!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:09, 03 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies