Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:13, 16 mar 2015

za 100 zł ze szkółki lesniej mam 100 sadzonek buka i grabu - jutro sadzenie - sadzonki bardzo małe graby roczne - ciekawa jestem ile lat potrzeba na 2 metry żywopłotu - ktoś wie?

bukiecik dla zaglądających

ryska 23:22, 16 mar 2015

Dziękuję za bukiecik- piękny. Pozdrawiam
Rench 23:33, 17 mar 2015

mira napisał(a)
za 100 zł ze szkółki lesniej mam 100 sadzonek buka i grabu - jutro sadzenie - sadzonki bardzo małe graby roczne - ciekawa jestem ile lat potrzeba na 2 metry żywopłotu - ktoś wie?

bukiecik dla zaglądających

Fantastyczne kolory
Karol99 06:46, 18 mar 2015

Popieram, wspaniały bukiecik.
Dorotka 21:52, 18 mar 2015

Miro, ponieważ jestem z Twoich okolic możesz mi napisać gdzie kupiłaś graby?? Marzey mi się żywopłot grabowy.
mira 07:52, 19 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Miro, ponieważ jestem z Twoich okolic możesz mi napisać gdzie kupiłaś graby?? Marzey mi się żywopłot grabowy.

Witaj Dorotko!
Ja kupowałam w szkółce leśnej w Brzeźnicy to jest za Dębicą w kierunku na Pustków, maleńkie roczne sadzonki po ok 70 groszy. Mi nie zależy na czasie akurat tam gdzie sadziłam, już wsadzone i niech rosną czas szybko leci.

Podobno duzy wybór jest w szkólce leśnej w Wierzchosławicach, nie mam namiaru ale na czuja to chyba wiem że to gdzieś w lasach za Dwudniakami.
Trzeba szukac chyba po lasach państwowych namiaru.
Warto w szkółkach leśnych kupować bo towar dobry, jednak myślę sobie, że mogłam kupić większe / droższe niestety/ ale tam nie było.

Daj zanć co zdobyłaś bo muszę jeszcze dokupić bo za mało policzyłam. Oni sprzedają wiązki po 50 sztuk.
Ja bym Ci radziła kupić większe.
A wątek kiedy zakładasz?

pozdrawiam
mira 08:00, 19 mar 2015

Wieści z ogrodu.
Mam ogród wysprzątany i wycięty ! haha i nie wiadomo czy haha. Forsycje nie kwitną a ja z powodów organizacyjnych i braku czasu teraz zrobiłam co mogłam.
Czy dobrze????? nie wiem okaże się.

Róże nowe posadzone, a stare pocięte i kopce rozkopane, wrzosy stare pocięte /bardzo stare chyba do wymiany/ i posadziłam wczoraj w słońcu z wielką lubością liatrie duuuużo. A o 6 rano było -3 hmm. Mam wielką nadzieję, że takie przymrozki nie spowodują w moim ogrodzie strat moralnych i finansowych.

A na razie skoro spodobał się bukiecik zostawiam kolejny
dla wszystkich zaglądających

no i z powodu kalendarzowej wiosny / to jutro/ !!!!!
wszelkiej ogrodowej radości

pozdrawiam

z tulipanem heh mój pierwszy botaniczny widać ?

Karol99 15:09, 19 mar 2015

U mnie forsycja za chwileczkę zakwientie, niestety przymrozki jeszcze są, dzisiaj u mnie było -4. Tulipanki piękne. Pozdrawiam.
EPODLAS 09:46, 20 mar 2015

Dzięki za bukiecik dla zaglądających. U na dzisiaj piękne słoneczko, a krokusów to u ciebie całe mnóstwo. Bardzo lubię krokusy. Masz przylaszczki? wychodzą u ciebie, bo u mnie w niedziele jeszcze spały. W zeszłym roku pięknie kwitły.
JoannaP 07:51, 21 mar 2015

Też kupowałam graby w szkółce leśnej sadziłam jesienią 2014 ale przycinałam teraz wiosną Madżenka ma żywopłot grabowy 1,7 doradzała mi w sprawie cięcia