Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 12:51, 04 gru 2014

Do góry
Poprawka....

Ogród - Moje spełnione marzenie 12:51, 04 gru 2014

Do góry
Małgosiu, wiem o czym piszesz, sama mam ciężkie dni, ale wszystkiego na aurę zwalić się nie da...
Poprawy nastroju i lepszego czasu Ci życzę...
Sobie zresztą też...
Ale od czego wspomnienia... Ogród latem prezentował się nieźle, a wiosna była chyba jeszcze ładniejsza...

Wioletko, nastrój diabli wzięli, za oknem zimno i bez śniegu... W ogrodzie nic nie zrobiłam przed zimą... Ciut się pochorowałam i wyjść z tego nie mogę...
Serdeczności zostawiam...
Choć nie jestem tu często, to jednak pamiętam...

Gosiu, poprawa ogrodów, to już zamiłowanie do grzebania w ziemi i ciągle nowe plany nasadzeń... Choć u mnie jest sporo miejsca i zmiany są nieodzowne... Ogród rośnie, trzeba co nieco przycinać, powstaje wtedy nowe miejsce, do zagospodarowania... A i nowe odmiany też gdzieś trzeba posadzić, a nowe trawy kuszą... I tak już chyba zostanie... Choć jeszcze niedawno mówiłam, że rabaty skończone i nic już powiększać nie będę... Akurat...

Dobrych dni Wam życzę, spokojnego czasu, zdrowia i miłych wspomnień ogrodowych...
Do następnego razu...
4 pory roku w ogrodzie 12:47, 04 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Rabata z oczkiem wodnym i klonem Atropurpurea

Zima

Cudowne!! Uwielbiam taką zimę
Ogrodowa zachciewajka :) 12:26, 04 gru 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

wysyłamy buziolki

Kasiu sama słodycz!!!!! Z Iguni taki troszeczkę mały zakapturzony huligan Kiedy na mecz do Kielc przyjedziecie??? Iga miejsce na młynie ma zapewnione
Pod Laskiem 12:22, 04 gru 2014

Do góry
i tutaj wietrzne lato przy pergoli i dywan z nasturcji które same co roku wysiewają się na włókninie pokrytej korą

jeszcze tu wczesne lato i róże późnym latem przy murku doszły miniaturowe różyczki które udało mi się uratować były w bardzo złym stanie prawie bez liści w przecenie za 1zł ale to zaraz

ta sama pergola późną jesienią i różyczki już zmarniałe po pierwszym przymrozku ale dalej z kwiatami

i późna jesień w pełni

Pod Laskiem 12:14, 04 gru 2014

Do góry
Witam serdecznie, dawno nie odwiedzałam ogrodowiska więc postanowiłam nadrobić rok w skrócie zacznę od wiosennego buszu

i to już lato w pełni i te same rabaty co wyżej

i dla porównania ta sama rabata późną jesienią. W przyszłym roku wiosną dojdzie nowa elewacja budynku i w oddali gdzie widać drzwi tarasowe aż do wisterii ( jasne zielone na ścianie) dojdzie taras. Na rabacie zostaną róże różowe nie wiem jakiego gatunku są te róże ale od lata do póżnej jesieni pięknie kwitną i mało przy nich pracy, pomiędzy różami aż do bukszpanu wysypiemy czarny kliniec bazaltowy, dojdą same hosty i kwiaty jednoroczne aksamitki kremowe i do tego kilka róż przy samym budynku w kolorze czerwonym

i tu aksamitka z nasion która bedzie pomiędzy różami

róże przed domem to już mamy

przy starym budynku gdzie trwają remonty powstała taka mała rabasia

moja ulubiona róża przy wędzarni jest u nas 2 rok
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:57, 04 gru 2014

Do góry
moje zakupy dziś

Kolorowy ogród na piasku 11:15, 04 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Bogdziu, dla przywołania wspomnień

Ja tu sobie powrócę na spokojnie jak zakończy się u mnie akcja pierniczki
jednak w przerwie nie odmówiłam sobie spojrzenia na O.
I patrząc na tę cudną fotkę myslę sobie tak -
co ja widzę - otóż piękne zakole ścieżki i cudne krzaki róż a na pierwszym planie ostróżki - ostrożki muszą robić wrażenie i uporządkowana zieleń ale...
ale ja widzę nade wszystko tzw drugi plan bo ta ścieżka ma ramy w postaci tej otuliny drzew i to w całości tworzy i klimat i widok - tylko pozazdrościć lokalizacji

tak mnie naszło -a gdyby ta ścieżka była sobie i zamiast lasu wystawały by ze 3 różne dachy w kolorze i wysokości i trochę tuj albo co - hmm no i patrzę teraz przez okno na te dachy -
naszło mnie
pozdrawiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:56, 04 gru 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

Co to za roślina, Aniu? Mówisz Purpurea Plena Elegans?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:32, 04 gru 2014

Do góry
Agatko, przypomniałam sobie, że mam jedną fotkę z bluszczem. Oczywiście ta bramka, mur i bluszcz nie należą do mnie. Zawsze mnie intrygowała, bramka ma jakąś orientalną nutkę i jest naprawdę stara. Zdjęcie robiłam może dwa lata temu, jak będę w pobliżu zrobię ją jeszcze raz, może uda się lepiej. W swoim wątku pokazałam fotki, które dostały się do albumu. Wiem, że sama robisz fajne fotografie, więc lubisz też pstrykać.
Chciałabym mieć taką bramkę obrośniętą bluszczem w ogrodzie

Moja bajka 10:24, 04 gru 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 10:23, 04 gru 2014

Do góry
Basiu dużo zdrówka i przepięknych roślin w ogrodzie
W Dolinie Muminków 10:22, 04 gru 2014

Do góry
Basieńko, moć życzeń dla Ciebie i Mikołajka....zdrówka i sukcesów ogrodowych

Mój ogród 10:16, 04 gru 2014

Do góry
Dzięki dziewczyny za gratulacje. Mnie też, mała rzecz a cieszy. Zawsze jest przyjemnie jak ktoś doceni nasze prace. Te zdjęcia są obrabiane w Gimpie, teraz mam Lightrooma, którego się uczę, ale jest naprawdę dobry. Ale najważniejsza jest dobra fotografia, bo ze złej nic nie zrobimy.

Nie tylko ja z naszego forum, ale również Ania an_tre, ma swoje cztery fotki w albumie. Na pewno je pokaże w swoim wątku.
Ogród z widokiem na jezioro 10:13, 04 gru 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogrody inspirowane naturą

To i ja się pochwalę swoją błękitną
Mój 4 arowy azyl... 10:10, 04 gru 2014

Do góry
Basiu, imieninkowe pozdrowienia.... zyczę Ci samych pogodnych dni!!!!

Mój 4 arowy azyl... 10:03, 04 gru 2014

Do góry
W dniu imienin - wszystkiego najlepszego
Ogrody inspirowane naturą 10:00, 04 gru 2014

Do góry

Ogrody inspirowane naturą 10:00, 04 gru 2014

Do góry
Natura, uwielbiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:57, 04 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies