tak tnę je kilka razy w sezonie te kuli przed domem mam właśnie z pęcherznicy i 3 ciemne na rabatach
z tej jednej właśnie chcę zrobić taki niby prostokąt
te mam z perowskią i tnę w kulki
a ten w prostokąt tą za różami
Aga to odętka
Wstaw proszę zdjęcie swojej moja Inaczej Iceberg lub Fee des Neiges.
może być wysoka moja ma na razie ok 1 m bo ją wiosną przycinam
to pramatka wielu odmian angielskich Grahama Thomasa, Perdita, Belle Story, Dove, Heritage, Emauel, Claire Rose, English Garden , Swanny.
Ja zaliczyłabym ją do podstawowych obowiązkowych
u mnie tak sielsko i miejsko tak po mojemu
Ponieważ pączki w tym roku były kupione to postanowiłam dzisiaj cosik upiec bo już nic słodkiego nie mialam no i są ślimaczki drożdżowe z dżemem z pigwy(własnej roboty), niczym nie mazałam po wierzchu bo i tak slodkie
takim pasem skośnym posadzony wraz z turzycą Frosted Curls. Pomyślałam, że jak przekwitnie i będzie miał brzydkie liście, to nie będzie tego tak widać pomiędzy trawami. Powtykałam tam też tulipany.
Witam zaglądających
Oto plan mojej działki.
Z prawej strony jest przód, brama i furtka, a w lewo rozciąga się tył działki.
Z przodu dopiero będziemy kłaść kostkę brukową, więc na razie zależy mi najbardziej na zaplanowanie rabat z tyłu.
Kolor ciemnoszary to brukowe tarasy i łączący je chodnik. Dwa koła to basen, ale był źle naniesiony, więc poprawiłam
Dokupiłam dziś jeszcze więcej nasionek. Wygląda na to, że mój warzywnik będzie musiał się rozciągnąć . A takie śliczne nagietki pierwszy raz kupiłam, zawsze miałam takie zwykłe, a te wyglądają jak kolorowe pomponiki
i jeszcze trochę nawozów.
taki jest wstępny plan:
2 lub 3 jak sie zmieszczą wiśnie amanogawa
trzmielina żółta na pniu 2 szt
buksiki kulasy i stożki
miskant w tle i może carex bronco w przyziemiu