Zimozielony ogród przy białym domu
21:34, 06 wrz 2012
Jeżówki z rozchodnikami okazałymi i rozplenicami, może być z lawendą.
A miodunki z hostami o żółtych listkach, dla rozjaśnienia.
I araukaria - nie zimuje u nas
![]()
Nie wiem Betysiu czy pisałaś o tym, ale ciekawa jestem szkółek we Francji, czy przewaga rośiln śródziemnomorskich czy bardzo to się różni od naszych. Wstyd przyznać, a może i nie, że nie byłam w tym kraju, może następna rocznica ślubu 30-ta będzie w Paryżu? Kto wie?
A tak cały czas jeżdżę wiernie do Anglii, tutaj podobnie jak u nas, trochę więcej różnych tęgoszy, czojsii i innych prawie"egzotyków".
Doczytałam o trawach, tak nadążam za trendami naturalistycznymiJesteśmy TRENDY hehe
Ale bez trawek byłoby nudno i nie tak wesoło. Podobają mi się, a najbardziej ten SKY GARDEN z zeszłego roku z Hakonechloa macra
Jeżówki
![]()
![]()
Otóż ogród z palety na razie poszedł w odstawkę, gdyż udało mi się wymyślić inny rodzaj ,,wrzosowiska".
I tak, scena rodzajowa:
,,Wrzosowisko na 1m2" w trzech aktach.
akt I
Na początku było trochę zamieszania...
akt II
Potem, w ruch poszedł sznurek i kawałki folii wyścielającej...
akt III
Na końcu wystarczyło znaleźć odpowiednią poręcz i ... gotowe! Wrzosowisko Semiramidy za pół grosza!
![]()
Witam serdecznie, po awarii Twojego systemu, padł również mój i sądziłem że to to samo, nie dostawałem żadnych powiadomień i informacji, Twoje się naprawiło moje nie, okazało się że mój operator zablokował moje konto - ponieważ przekroczyłem 20 000 powiadomień i póki nie usunąłem ich z bazy nie mogłem otrzymywać następnych, teraz wiem że każdemu może się to przytrafić, ja doszedłem do tego po 10 dniach, no cóż mam swoje lata a mówią że będzie gorzej, jeśli komuś przyda się ta informacja to ok.Pozdrawiam