Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Anity 23:01, 17 gru 2014

Do góry
Ale pierwsze widoki to będą takie....

I tak właśnie trzeba sie pocieszać
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:01, 17 gru 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, okłady rób na rękę. Jakiś żel by się przydał np. Traumon - niedrogi i bez recepty chyba.

Dobra ziemia u Ciebie, ciepła. Mój piaseczek szybko ciepło traci.

Robię Basiu, ale wiesz jak to jest trzeba trochę pocierpieć
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 17 gru 2014

Do góry
Z racji dużej ilości wpisów, będzie telegraficznie. Wszystko poczytałam, rewizyty nawet w większości poczyniłam. Na konkrety odpowiedziałam zainteresowanym.

Justi - zgrabnych jodełek nie mam.. ale świerk kakukaski spełnia Twoje oczekiwania. Z drobnym wyjątkiem.... że nie jest jodłą

Renia, Madzia - mówiłam, że Muminek będzie miał radochę Ale na razie tylko jeden łańcuch sie podzielił na pół. Solidna robota

Haniu - tolerancja ma znaczenie górnolotne, i często tolerancja u nas wygląda jak prawo Kalego.. ale to już na inne forum zagadnienie.

Gabriela - u mnie ognik jeszcze jest, ale jarzębiny i berberysy zjedzone..

Grembosiu - nasz ma w genach...szaleństwo I może dlatego zębów tylko 2 by nei było co wybić a wcześnie Natura sama sie broni

Pszczoła - próbowałam ratować , ale nic nie rozumiem... napisałam co wiedziałam..

Madżen - ręce mam niczego sobie i dużo potrafią... tylko pomysłów mi brakuje.. Czyli ręce nie są do pary z głową A z naparstnicy będzie dużo kfiotków..

Anno_g - lewych rąk nie mam... ale problem jest miedzy innymi w tym co piszesz... jakbym siebie czytała.. z wyjątkiem akapitu o teściowej... bo jej nie mam.

Kasiek - bo ja też jak Ty stworzyłam sobie swój azyl

Ewa - rodzinę mam daleko, a z eMusiem razem pracujemy, razem mamy wspólne pasje, wiec nie mam potrzeby pobycia razem jeszcze trochę więcej Szyłam, szydełkowałam, na drutach dziergałam, bo mieć coś innego niż reszta.. teraz nie ma takiej potrzeby.. są ciekawsze rzeczy niż ślepienie z igiełką w ręku Traktowałam to jako potrzebę chwili, a nie pasję Z pasji to wolę robić dużo innych rzeczy NP mogę pojechać na narty albo zwiedzić miejsca w których nie byłam, mogę przeczytać dobrą ksiażkę lub ponorać w ogrodzie
PS. Nie ma nic gorszego niż spokojne (czytaj nudne) święta. Rodzina daleko, a znajomi w tym czasie spędzają czas ze swoja rodziną.. w telewizji po raz enty Kewin... nawet na Forum cisza....

Yola - spodnie do skrócenia leżą już drugi tydzień.. położyłam na środku by sie o nie przewracać.. może w nerwach sie zmobilizuję A za wełną jeździłam po przekątnej Polski .. bo tylko w Zakopanym była do kupienia u górali... coś sie dla siebie zrobiła coś sie sprzedało po znajomych (oczywiście już w wyrobie wydzierganym).

Polinka - a co my ze spokojną i cichą zrobimy??? Trzeba będzie cię wychować .. byś pasowała do ekipy

Gardney - a sobie podczytuj farmazony zgorzkniałej baby... z mendopauzą lub czymś takim..

Basiu - lampki od dawna wiszą, tylko u nas nikt jeszcze nie zapalił... wiec sie wstrzymuję też.. no i pogoda.. jakoś nie pasuje do lampek..

Anita - ja też tęsknie do ciepełka.. na razie zaczynamy sezon pociągający.. i to wcale nie seksualnie..

Napia - ogrodowo działać mi za zimno.. jakby był mus to bym norała w ogrodzie, ale jak nie muszę to wolę w ciepłym posiedzieć..

Ana - i dobrze, że mamy różne gusta, guściki, charaktery... świat nie jest nudny. Naparstnice będą coraz lichsze.. szukaj siewek.. z nich będzie łanie .

Zielona - bingo

Reszcie niewymienionych zostawiam uśmiechy i kolory. W święta chyba sobie wizytówkę zaktualizuję Na razie wybieram fotki.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 17 gru 2014

Do góry
pozdrowienia zostawiam i uciekam

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:55, 17 gru 2014

Do góry
A tu porównanie laurek - moja wcześniejsza po lewej, nie wiem co za odmiana a po prawej od zawitki to chyba laurka wschodnia etna - rośnie jak wariatka

Ogródek Anity 22:55, 17 gru 2014

Do góry
Albo za takimi...

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 17 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Śliczności te dzwonki, moja krew.

hehe Twój pomysł a ja papug

ale to już całkowicie moja kompozycja i nadal stoi bo deszcze i śnieg nie zniszczyly, mam nadzieję że zima się powtórzy i jak pomyślę o dobrym zimowaniu np róż to mi się gęba sama śmieje.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 17 gru 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Miro i wiem kiedy zaglądnąć hi hi hi i za to dziękuje

miło Cię ponownie zobaczyć

moje minimalistyczne dekoracje

Ogródek Anity 22:51, 17 gru 2014

Do góry
Albo za takimi....

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:50, 17 gru 2014

Do góry
a my schniemy - leniwe popołudnie mamy i syna
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 17 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

A na koniec jeszcze dobrze udeptać. Ten pasztet oczywiście.

Przyglądam sie pięknej dekoracji koszykowej i czekam na Twoje dzwoneczki. Zadzwoń nimi i u mnie.

dzyń dzyń pierwsze dwa

koszyczek wzbogacony

Ogródek Anity 22:48, 17 gru 2014

Do góry
Dopiero połowa grudnia a ja już tęsknie za takimi widokami....i jeszcze tyyyyle trzeba na nie czekać....

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:45, 17 gru 2014

Do góry
grazyna napisał(a)

A to do mnie

hehe a to dziś dodam trochę słonka

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 17 gru 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Aniu życzę dużo zdrowia róża cudna jak nazywa się ta z lilią?

Iwonko to Twiggy's Rose a tu z inną lilią
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:40, 17 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, różana kartka z kalendarza urocza
Mam nadzieję, że z ręką już lepiej i zdrówka życzę ale smutno, gdy piszesz o świętach. Nic nie mówię, bo cóż można powiedzieć, ale pozdrawiam ciepło

Już lepiej, ale jeszcze ruchy są bolące, 19 mam wizytę u ogólnego chirurga to od razu ją sprawdzi pozdrawiam cieplutko
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:38, 17 gru 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Co ja czytam Aniu, potłukłaś się, mam nadzieję, że dajesz radę Buziam mocno Ostatnia fotka wymiata, piękna

No czasami tak bywa dzięki w imieniu bodziszka buziole Mariola
Moja bajka 22:30, 17 gru 2014

Do góry

jednak teraz jest szaro, buro i paskudnie. Po prostu pusto i smutno. Przydałoby się coś zimozielonego. Po murku puściłam więcej bluszczu, ale wiadomo, że on potrzebuje czasu zanim ruszy. Zastanawiam się czy w tym rogu poraziłby sobie rododendron. Wiosną i latem, kiedy magnolia ma liście to miejsce jest dość zacienione. Ale wcześniej rosła tam melisa, która doskonale sobie radziła. Mam też kilka małych cisów kolumnowych, w fajnym zielonożółtym kolorze, które można by tam chociaż kilka posadzić i przycinać. Doradzicie coś?
Na zdjęciu poniżej widać te cisy. W sumie mam ich 8, ale na tę rabatę na pewno wszystkich bym nie dała, bo nie ma tam aż tyle miejsca. Myślałam o kilku, żeby je przycinać. Ale też nie upieram się, żeby za wszelką cenę je tam wciskać. To taka luźna myśl. Doradźcie proszę.
Ogrodowe przygody 22:27, 17 gru 2014

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:25, 17 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Piekna czerwien w koszyczku tska soczysta a obiadek ptaszkowy w formie dzwoneczka? Cudenko

Jolu musiałam dodać trochę białego od koszyczka bo mi się chce śniegu przecież to święta zimą a nie wiosną

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:25, 17 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na świąteczne dni bez gości polecam książkę Łukasz Łuczaja -W dziką stronę.

Oto odpowiedź jednej z bohaterek na pytanie:
– A jak zdrowo żyć? – pytam.
– Trza pacierz mówić i trochę dupę ruszyć. Jak bym sama w polu nie robiła i drzewa nie rombała, i tymi pekaesami jeździła, to już bym na cmyntorzu leżała. Dupę trza ruszać, to najważniejsze. Czy zimnioki plewić, czy z chłopem, czy bez górę do tego drugiego sklepu dzie chlep tańszy, czy w kółko kościoła trzydzieści razy. Dupa w ruchu musi być!

Kochani jak już odnajdziecie książkę w bibliotece lub gdzie indziej i zaczniecie czytać, nie zapomnijcie o tych ruchach. To Wam tylko na zdrowie wyjdzie.
Oto moja odpowiedź dlaczego lubię spacery.

Pozdrawiam

Haniu świetny urywek i ja się cieszę, że mam psa to mnie zmusza, żeby wyjść co dziennie rano na spacer a tak bym dupsko w domu trzymala, no czasami i wypadek się zdarzy pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies