Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 16:00, 09 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Iryski zachwycają, fiolecikowych nie mam, trzeba kupić jesienią Zaczęłam dziś taniec z donicami Twój fioł donicowy jest zaraźliwy

Ja też iryski dokupię choć jeszcze opinię o nich wyrobię sobie jak zaczną liście zasychać
a z fioła zaraźliwego to nawet się cieszę
mira 16:03, 09 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Ależ Ty bratkowo zakręcona jesteś Śliczne są Też nakupiłam, ale niebieskie mnie uwiodły
Pamiętam taki 8 marca, że śnieg leżał wielkimi zaspami i mróz był niesamowity. To czas przedogrodowiskowy więc nie wiem, który to rok był. Ale dzisiejsza pogoda cudownie nastrajała i obyśmy duuużo takich pięknych dni w tym roku mieli

Tak bratki uwielbiam i zapach też ! w tym roku mniej mam ale to taka taktyka.
POczątek marca to jeszcze zima przecież.
Gardenarium 16:44, 09 mar 2015

Przyszłam pozazdrościć pogody Cieszy mnie fakt kwietnych kompozycji.

Instagram Ogrodowiska
Tamaryszek 18:28, 09 mar 2015

Cześć Mira, pytałaś o kosmosy - białe, oczywiście były, dużo.
Pisałaś, że żałujesz sumaka - czy on Ci się nie rozłaził? Nie masz młodych odrostów? U mnie pojawiają się metr od drzewka. Mogę Ci wysłać, jak chcesz.
mira 19:03, 09 mar 2015

popcorn napisał(a)
Ciemierniki, krokusy boskie!
Bratki siałam w lutym, może się uda że zakwitną?

pozdrawiam!

Karola ja myślę, że chyba teraz nie natomiast w jesieni prędzej. Lepszy termin wysiewu jest w czerwcu/ lipcu jak chce się je mieć na wiosnę.
Ja bym teraz przepikowała do doniczek, ustawiła w jakieś skrzyneczce żebyś wygodnie przeniosła, ustawiła gdzieś w cienistym miejscu w lecie i nie zapominać o podlewaniu i pewnie nawożeniu. Dlatego tak bo ślimaki lubią bratki jak rosną w gruncie a i do doniczek u mnie włażą
wołaj mnie jak zakwitną

pozdrawiam
mira 19:08, 09 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Przyszłam pozazdrościć pogody Cieszy mnie fakt kwietnych kompozycji.

dzisiaj była pogoda niesamowita, niesamowita Danusiu idealna na szampana

cały dzień spędziłam w ogrodzie delektując się pogodą, kwitnącymi krokusami, pszczółkami, cytrynkiem, faktem, że już kończę porządki jakie zaplanowałam wczesną wiosną jeśli w ogóle można uznać, że coś można zakończyć w ogrodzie

mira 19:13, 09 mar 2015

Tamaryszek napisał(a)
Cześć Mira, pytałaś o kosmosy - białe, oczywiście były, dużo.
Pisałaś, że żałujesz sumaka - czy on Ci się nie rozłaził? Nie masz młodych odrostów? U mnie pojawiają się metr od drzewka. Mogę Ci wysłać, jak chcesz.

Iza to cieszę się że kosmosy się udały.
Tak żałuję sumaka bo to było drzewko ładne cały sezon no i jeszcze rocznicowe takie z dedykacją. Miało odrosty które były koszone albo wyrywałam. W tym miejscu rozrosły się inne drzewka i tak po prawdzie jak to nie ma tego złego jest więcej miejsca i nic tam nie będę sadzić.
Dzięki wielkie,

pozdrawiam
mira 19:18, 09 mar 2015

Jestem już trochę zmęczona porządkami więc będzie trochę przerwy. Jeszcze cięcie róż w następnym tygodniu i wrzosy i finisz przerwa wymuszona.
W tym tygodniu przyjdą róże to też zajęcie.

Pomimo dziś cudniastej pogody, musiało mi coś zakłócić radość. Otóż wczoraj znalazłam chyba opuchlaka taki mały rogalik a dziś wpadł mi drugi
tu w słoiku już się wyciągnął

To odkrycie na mojej rzbacie bylinowej, nigdy nie miałam opuchlaków w ub roku kupiłam jeżówki i mam podejrzenie że tak przywędrowały.
A miałam nie stosować chemii brrr.
mira 19:22, 09 mar 2015

Zeby tego było malo zbieram na razie ślimaki w skorupkach z mieszkańcami i jest ich całe mnóstwo.
Ale to jeszcze nie wszystko!!!
Dziś na mojej rabacie zalewanej zauważyłam, że moja nowa piwonia Sara Brnard puszcza już małe kiełki. Wykopałam żeby dać do donicy bo pewnie znów zaleje i co było pod karpą ???????

takie całe jakby gniazdo kuleczek które jak się ściskało to pryskały jakimś płynem - ktoś kojarzy co to za dobro mam ??
Karol99 19:29, 09 mar 2015

Nie mam pojecia, ale dobrego to chyba nie wrózy.