Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:42, 16 gru 2014

Do góry
Myślę co dałoby radę. Może juki, lawendę bym zostawił, ale jest to biała lawenda, kocimiętka mnie denerwuje bo strasznie się pokłada, może jakieś sucholubne trawy, rdest pośredni bo tam gdzie go mam to prawie nie kwitnie no i lny trwałe bo mam ich mnóstwo? i chyba już nie tak geometrycznie coś muszę wymyślić. A to zdjęcia z lata. Okazuje się że prawie nie fotografuję tego miejsca bo ciężko mi foto znaleźć.
Ogródek Iwony 21:38, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi

Nie maluj tylko posmaruj olejem , wystarczająco zabezpieczy drewno. Zdolny Twój M.
Kolorowy ogród na piasku 21:35, 16 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Allium Nigrum i Ornithogalum Magnum
Spodobały mi się i jesienią jeszcze dokupiłam

Zaskoczona jestem kwiatostanem Allium Nigrum, bardzo podobny do Ornithogalum Saundersiae.
Ogród w duszy mi gra... 21:34, 16 gru 2014

Do góry
No to wklejam. Dziwnie to wygląda z przodu prrzekopane a z tyłu kora ale chcialam okryć trochę tujki jakby przyszły mrozy

Tutaj w trakcie próchnica gazety i na to kora ktorą od razu udeptywalam. Gazety były mokre dlatego pewnie mi kory nie wywialo.
No i szersze spojrzenie nie wiem czy to dobrze widać bo okopki zostawione w ostrej skibie zasłaniają

za wieszak również przepraszam ale nie byłam go w stanie wyciągnąć z betonu mimo że silna jestem. Nie wiem co z nim się stało chyba przymarzl czy co
Więcej zdjęć pokazujących cokolwiek więcej nie mam mam jedno na którym widać niedopieta siatke to nie będę wklejać może jutro coś cykne
ostatnia wichura to był chrzest bojowy dla siatki przypietej tylko od góry i do słupków ale dała rade. Odczucie wiatru na tyłach bardzo się zmieniło na korzyść.

Monika u nas też cieplusio. Ja na razie nie wyglądam wiosny. Przyznam się ze sie po tym sezonie muszę zresetować ogrodowo bo mi to wszystko w kość dało już mi się nawet nie chce obmyslac tej rabaty a to chyba zły znak Sylwester będzie zimny to trzeba będzie się dobrze zaopatrzyć w domku swietujesz czy balujesz? U nas dzieciowo i już 4 lata nigdzie nie byliśmy a potańczyć by się chciało...

Witaj Ewo u mnie, zapraszam czesciej! Słuszna uwaga, póki co widzę tylko krety ale były norki ale zniknęły więc ciężko mi powiedzieć czy są czy nie. Raz mi się wydawało ze nornica bo było widać tunel jak idzie pod powierzchnią a nie umiałam sobie poradzić ze stworzonkiem. Rozkopalam tunel wsadzilam łapkę taką rurkowa i złapałam dorodnego kreta więc cóż chyba póki co nie mam nornic. Muszę w wolnej chwili zajrzeć do Ciebie
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:34, 16 gru 2014

Do góry
Czas planowania kiedy nie bardzo można cokolwiek zrobić na zewnątrz. Więc mam plan także i ja Już od jakiegoś czasu denerwuje mnie nazwijmy to przedogródek, choć nie do końca o to chodzi. Miejsce jest przy ogrodzeniu od ulicy, więc jak najbardziej na widoku, teren trudny, gdyż do południa trochę słońca potem cień, ziemia też fatalna bo piasek i ilasta żółta ziemia, nawet lawenda rośnie kiepsko, radę daje sobie kocimiętka. Posadziłem tam trzy róże. Chciałbym to zagospodarować inaczej, ale nie mam jeszcze pomysłu. A tak to wygląda:
Jest to dwa tarasy, z których drugi to już zasadniczo w cieniu.
Ogrodowe przygody 21:28, 16 gru 2014

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 21:27, 16 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
dziewczyny zaczynacie mnie powoli wkurzac hihihi hihihihi gupoty mi tu pisza baby nienosne kofam was i tak sie ciesze ze Was poznałam

Witaj. Dawno mnie u Ciebie nie bylo. Pięknie się to prezentuje. I drzwi mamy chyba podobne . Super jest klimacik.
Ogródek Iwony 21:24, 16 gru 2014

Do góry
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 21:16, 16 gru 2014

Do góry
EwaG napisał(a)

Dereń, tuja, szyszki

Czy mogę prosić o zdjęcie tej "choinki" z tui w całości?
Świetne te dekoracje, takie naturalne i pomysłowe.
Leśne Wzgórze 21:13, 16 gru 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
I nasze pierniki - dobrze, że zdążyłam zdjęcia zrobić bo już prawie nic nie zostało

ten czołg młody wycinał sam nożykiem

Reniferka trze pokazać Ewie Agent... jaką ma zgrabną pupcię....

A bombusia ... tak czy siak będzie od Ciebie wspaniałą pamiątką.. nawet bez forum masz gwarancję że raz do roku Cię wspomnę.

CzołG jak "żywy "
Kolorowy ogród na piasku 21:10, 16 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)
Nie weim jak Wam ale mnie bardzo się teraz podobają wszelkie brązy i beże w ogrodzie.

-

-

Bo najważniejsze by zawsze dostrzec coś pięknego, nawet w smutnych porach roku jest wiele uroku ale mi się rymnęło

Vivo jak zawsze jestem fanką Twojego ogrodu i Twoich opisów
Kliwia - jak ją pielęgnować? 21:09, 16 gru 2014
Do góry
Kliwie mam tylko takie

rosną i kwitną bez problemów, nawet kwitną 2 razy w roku. Od maja do października w ogródku.
Ogrodowe przygody 21:09, 16 gru 2014

Do góry
ostatni kwiat chipandale w październiku

maria theresia
Mój 4 arowy azyl... 21:06, 16 gru 2014

Do góry
Na działkę nie ma czasu zajrzeć, a powinnam. Odpadków na kompost się nazbierało i jabłka trzeba by przywieźć.
Cieszą mnie te opady, bo lepsze to niż mróz gdy sniegu brak. Przynajmniej rh będą dobrze podlane.

A to fotki potwierdzające działalność bobrów nad rzeką Okrzą. Zrobił je M, bo na szczupaki się tam wybrał. Niestety wrócił z niczym - ryba nie brała!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 16 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kominek pachnie sosnowo- waniliowo

raczej tujowo -waniliowo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:00, 16 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Śniegu nie będzie... Jeśli mam farbę w domu to znów będą gwiazdki na trawniku jak w zeszłym roku Swoją drogą wiele osób pisało, że będzie je mieć w tym roku u siebie - i na to liczę

Czeszko Seba. No tutaj to mnie już powaliło też takie sobie zrobie. Wybacz odgapiam mojemu synkowi sie tez bardzo podoba ten pomysł. Super. Pozdrawiam
Róże żółte 20:56, 16 gru 2014

Do góry
To ja się też dopiszę ze swoimi cytrynowymi i żółtozłotymi.

China Girl - niewysoka rabatowa, powtarzająca o bardzo charakterystycznych "szczypniętych" płatkach. Kolor wlaśnie taki jak na zdjęciu.

To Bahama - też wdzięczna róża rabatowa.

Bardziej złota od poprzednich Anisade vel Julia Child. Dopiero w trzecim roku pokazała, że zasłużyła na dobrą sławę obficie kwitnącej rabatówki. O ile "trzyma" wzrost, to kolor jaśnieje od słońca, ale przynajmiej nie jest nudna. Imię nosi bodajże po Julii Child znanej amerykańskiej kucharce, którą uwieczniła Meryl Streep w filmie "Julia i Julia"

Bernstein Rose jest rzeczywiście bursztynowa. Cieszę się, że mam tę różę rabatową firmy Tantau!

Na koniec tej porcji: Candlelight róża nostalgiczna Eversa opisywana jako krzewiasta, jednak u mnie, w zimnym Nowym Targu zachowuje się jak wielkokwiatowa, co nie umniejsza jej urody i zjawiskowego wdzięku.
Pozdrawiam różanie Primavera
Ogrodowe przygody 20:56, 16 gru 2014

Do góry

Mój mały skrawek ziemi 20:55, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia 20:54, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Koronka wygląda świetnie, sama ją do wianków wciskałam. A gdzie Pszczółko kupuje sie takie domki drewniane? Widziałam je u Kasi na tendom, są urocze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies