Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 20:04, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Fiół donicowy - uwielbiam a bratki są dla mnie tak niewinne, ze wiosna obowiązkowo je trzba kupić

Tak jest! koniecznie trzeba kupić bratki !
te mi sie spodobały dopiero w domu najbardziej i głupia kupiłam 1 doniczkę !

a te z chrakterem

popcorn 20:05, 08 mar 2015

cudne bratki wysiałam swoje, czarne, ale dopiero za rok zakwitną pewnie? jak podrosną spróbuję je przemrozić (lodówka??) parę dni, może zakwitną w tym roku jednak?? hihi

pozdrawiam!
mira 20:20, 08 mar 2015

różowe bratki spodobały mi się

w tej donicy w środku jest ciemiernik który dzień wczesniej kupiłam, na noc przykrywam papierem a dziś do słońca padł kwiatek i trochę się martwię czy przetrwa- do doniczki wsadziłam w donicy bo nie chcę ruszać korzeni - wsadzę końcem kwietnia na stałe miejsce

ten maluch umilał dziś dzień

mira 20:23, 08 mar 2015

popcorn napisał(a)
cudne bratki wysiałam swoje, czarne, ale dopiero za rok zakwitną pewnie? jak podrosną spróbuję je przemrozić (lodówka??) parę dni, może zakwitną w tym roku jednak?? hihi

pozdrawiam!

Co? lodówka, kiedy siałaś, bratki teoretycznie sieje się 2x w roku, ja siałam kiedyś te czarne w czerwcu i przed zimą do gruntu to w kolejnym roku miałam, jak wysiałaś w styczniu to może zakwitną jeszcze.
mira 20:31, 08 mar 2015

ale były cudne dni no taki Dzień Kobiet to może być zawsze

moja rabata bylinowa wyczyszczona z lekka, kancik prawie wykonany ha! ale znalazłam opuchlaka chyba i mnie zmroziło !!!!!!!! znalazłam jednego mam szukać dalej ?
nie chcialam kopać za bardzo bo może jakieś siewki są

Zakwitły krokusy Vanguard - nowe więc cieszą podwójnie i muszą być wcześniejsze niż paskowe bo te mi jeszcze nie kwitną

mira 20:36, 08 mar 2015

tu moje paskowe coś się opóźniają choć nie ma co wariować czas na nie jest jeszcze
wydaje mi się, że jakieś mniejsze są czekam na kwitnienie bo może stwierdzę że się już zestarzały i chyba wykopię wszystkie i jesienią dokupię

za to nowe iryski też cieszą, sprawdzę jak będzie z liśćmi ich zasychaniem i jak będzie ok to będą razem z krokusami moje najlepsze cebulowe przedwiośnia / na tulipany się gniewam - no niech zakwitną zobaczę czy zdanie nie zmienię /

jeszcze raz brateczi
mira 20:41, 08 mar 2015

8 marca to dobry dzień na zdjęcia zatem

8 marca 2013

chyba zimno i deszczowo

te już prawie dziś przekwitły

8 marca 2014

te krokusy w ub roku były nowe i bardzo mnie cieszyły teraz ledwo rozpoczynają kwitnienie i nie wiem czy nie mam mniej

ciemiernik musiał już wtedy kwitnąć, a dziś jeszcze nie

paniprzyroda 21:53, 08 mar 2015

Iryski zachwycają, fiolecikowych nie mam, trzeba kupić jesienią Zaczęłam dziś taniec z donicami Twój fioł donicowy jest zaraźliwy
Ewkakonewka 23:03, 08 mar 2015

Ależ Ty bratkowo zakręcona jesteś Śliczne są Też nakupiłam, ale niebieskie mnie uwiodły
Pamiętam taki 8 marca, że śnieg leżał wielkimi zaspami i mróz był niesamowity. To czas przedogrodowiskowy więc nie wiem, który to rok był. Ale dzisiejsza pogoda cudownie nastrajała i obyśmy duuużo takich pięknych dni w tym roku mieli
popcorn 11:10, 09 mar 2015

Ciemierniki, krokusy boskie!
Bratki siałam w lutym, może się uda że zakwitną?

pozdrawiam!