cudne bratki wysiałam swoje, czarne, ale dopiero za rok zakwitną pewnie? jak podrosną spróbuję je przemrozić (lodówka??) parę dni, może zakwitną w tym roku jednak?? hihi
w tej donicy w środku jest ciemiernik który dzień wczesniej kupiłam, na noc przykrywam papierem a dziś do słońca padł kwiatek i trochę się martwię czy przetrwa- do doniczki wsadziłam w donicy bo nie chcę ruszać korzeni - wsadzę końcem kwietnia na stałe miejsce
Co? lodówka, kiedy siałaś, bratki teoretycznie sieje się 2x w roku, ja siałam kiedyś te czarne w czerwcu i przed zimą do gruntu to w kolejnym roku miałam, jak wysiałaś w styczniu to może zakwitną jeszcze.
ale były cudne dni no taki Dzień Kobiet to może być zawsze
moja rabata bylinowa wyczyszczona z lekka, kancik prawie wykonany ha! ale znalazłam opuchlaka chyba i mnie zmroziło !!!!!!!! znalazłam jednego mam szukać dalej ?
nie chcialam kopać za bardzo bo może jakieś siewki są
Zakwitły krokusy Vanguard - nowe więc cieszą podwójnie i muszą być wcześniejsze niż paskowe bo te mi jeszcze nie kwitną
tu moje paskowe coś się opóźniają choć nie ma co wariować czas na nie jest jeszcze
wydaje mi się, że jakieś mniejsze są czekam na kwitnienie bo może stwierdzę że się już zestarzały i chyba wykopię wszystkie i jesienią dokupię
za to nowe iryski też cieszą, sprawdzę jak będzie z liśćmi ich zasychaniem i jak będzie ok to będą razem z krokusami moje najlepsze cebulowe przedwiośnia / na tulipany się gniewam - no niech zakwitną zobaczę czy zdanie nie zmienię /
Ależ Ty bratkowo zakręcona jesteś Śliczne są Też nakupiłam, ale niebieskie mnie uwiodły
Pamiętam taki 8 marca, że śnieg leżał wielkimi zaspami i mróz był niesamowity. To czas przedogrodowiskowy więc nie wiem, który to rok był. Ale dzisiejsza pogoda cudownie nastrajała i obyśmy duuużo takich pięknych dni w tym roku mieli