Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 15:45, 16 gru 2014

Do góry
...na Zacienionej jeszcze zielono...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:38, 16 gru 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:29, 16 gru 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

dzisiejsza karteczka niezwykle smakowita...pozdrawiam.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:27, 16 gru 2014

Do góry
Rany nie ma jak focić by było jakos ładnie i kolorowo, strasznie bury ten grudzień...

Moja bajka 15:25, 16 gru 2014

Do góry
Hmmm, a co te sikorki tak wcinają?

dziś w "Moim ukochanym..." było duuużo ptasich gości . Cudownie tak na nie patrzeć .
Ogrodowa przygoda Majeny:) 15:12, 16 gru 2014

Do góry

Unas też coraz bardziej świątecznie! Uwielbiam ten czas oczekiwania!
Moja bajka 15:10, 16 gru 2014

Do góry
Sikorkom karmnik się spodobał, a wisząca w nim słoninka chyba jeszcze bardziej
Liliowo i kolorowo:) 13:58, 16 gru 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ale śliczne Danusiu... Mnie się ptaszków uchwycić nigdy nie udaje... Okna mam za wysoko
4 pory roku w ogrodzie 13:49, 16 gru 2014

Do góry
JESIEŃ

ZIMA (prawie)
4 pory roku w ogrodzie 13:48, 16 gru 2014

Do góry
Pomysł na przegląd rabat o różnych porach roku jest super
Ponieważ w tym roku berberysy wybarwiły się zjawiskowo, poszukałam jak wyglądają o różnych porach roku
WIOSNA (tylko kawałek widać )

LATO
2 berberysy przesadziłam (słońce je przypalało) i w ich miejsce wsadziłam hortensję
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:48, 16 gru 2014

Do góry

pt. "zabrakło swieczek "
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:47, 16 gru 2014

Do góry
wypralam moja hand made podusie z której miała nie schodzić farba..i cała poduszka jest w plamach a gwiazdka sprana na innej podusi tez sie sprało..obiecanki cacanki dobrze że tylko dwie zrobiłam
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 11:10, 16 gru 2014

Do góry
Oto co potrafią zdolne, polskie blogerki, które robią śliczne bombki i zawieszki. Dziewczyny na ogrodowisku zresztą też, np. Paniprzyroda.
Ponieważ robiłam w zeszłym tygodniu gorącą relację z Niemiec, to powiem jeszcze, że tam nie ma tak pięknych bombek i w takim wyborze jak u nas. No i dobrze!

Ogród w budowie - nieustającej 11:06, 16 gru 2014

Do góry
Żyjemy świętami, ale bukiet w moim domu i ogród, mówią coś trochę innego.
I już kolejny raz sprawdza się ludowe przysłowie: Jak Barbara po lodzie, Boże Narodzenie po wodzie.

Ogród w budowie - nieustającej 11:00, 16 gru 2014

Do góry
Polskie blogerki to bardzo zdolne dziewczyny. Zasadzałam się na takie bombki już rok temu, ale się spóźniłam. W tym roku zadziałałam odpowiednio wcześniej i mam - cztery duże, płaskie bombki w romantyczne róże.
Wszystkie niby takie same, ale się różnią - sposobem wykończenia brzegu, motywem kwiatowym.

I jeszcze taka zawieszka, dyscyplina dodatkowa w tzw. gratsie

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:59, 16 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Pszczelarnia 10:55, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Ale wzorem ogrodowiskowym powiesiłam serca na magnolii w tarasie - poruszane wiatrem wydają dźwięczny dźwięk.

Uniwersalny spinacz; raz wiszą rękawiczki, raz zawiadomienie z poczty, czasami jakiś obrazek:

I ponownie serca, tym razem szklane miodowe:

Ładne dekoracje, nie jest źle jak piszesz, czasami mniej znaczy lepiej a do pierniczków dodalabym trochę zielonego i biało złotą wstązkę świateczną kiedy Ty masz na to wszystko czas, kopanie, pielenie, ozdoby...pozdrówka
Ogród w budowie - nieustającej 10:51, 16 gru 2014

Do góry
Ewa, stawiam dolary przeciwko orzechom, że ptaki zdziobią katarzynki jeszcze szybciej niż jabłka. Więc wianek z tymi pierniczkami tylko do środka.
Gwiazdki anyżkowe pewnie zostawią, chociaż kto je tam wie.
W tym roku ptaszyska idą na łatwiznę. Zeżarły mi wszystkie owocki ognika, na całym krzaku i nie mam nawet jednej małej kiści do ozdoby.
"Ukrytym ognikożercom mówimy stanowcze NIE". A jest ciepło i wbród innego pożywienia. Caly taras miały i jeszcze mają w winogronach. Ognik znikał jak były śniegi i duży mróz, w tym roku takich zjawisk pogodowych nie odnotowano.
Wspomnienie ognika:

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:27, 16 gru 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Słonko wyszło, ale w ogródku niestety szaro-buro będzie już do wiosny:/ ech...

Carex The Beatles

Oooo Twoje carexy jeszcze coś zielonego mają...moje już całkowicie zrudziały
Pszczelarnia 10:15, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kombinuję z cisami w odmianie Aurea Decora. Czy mogą być plecami, parawanem dla hortensji Annabelle? Czy żółte cisy mogą być plecami dla jakiś krzewów?

Pokażę co mnie nurtuje od dawna. Ten zakątek: oczywiście pień gruszy do usunięcia lada moment, rachityczna pergola do wyoutowania gdzieś, siatka do częściowego przesłonięcia.
Myślę tak: od lewej trawy wyższe (miskanty), pas cisów złotych, potem pas parzydła.
Przed nimi krzewy: pas/plama azalii pontyjskiej, pas złotlina, pas h. Annabelle. Rabata zakończona dębem czerwonym, który jest podsadzony ilexem crenata 'Golden Gem'.
Po łuku w rogu stoi ławka półokrągła "nerkowiec".
Przymiarki ze szpadlem:

Ta część jest maltretowana już po raz 4. Nie chciałam się zasłaniać ale uświadomiłam sobie, że jednak z reguły coś się sadzi przy siatkach - u Małej Mi w ogóle nie widać żadnych siatek i ogrodzeń i to mi dało do myślenia.

Ewa, moja wyobraźnia do wielkiej ilości pasów, nawet po wyspaniu się, nie ogarnia tej wizji.. pasy, plamy.. pogubiłam się.. nie mam pojęcia gdzie i co chcesz dać.. nie mam pojęcia skąd dokąd to ma być. Po prostu nic nie rozumiem
Cis żółty jes trudny do skomponowania.. ale myślę, że Anabelka jak najbardziej do niego pasuje. Azlia pontyjska też. Złotolinu nie znam, wiem jak wygląda, ale tylko z obrazków.
Czy parzydło nie będzie konkurować z hortensja??? Kwitną tak samo (kolor i czas) i jedno i drugie jest dominującą gwiazdą rabaty? To samo może dotyczyć azali i złotolinu.
Ja mam anabelkę posadzoną z pęcherznicą Luteus... z żółtym fajnie gra. Dorzuciłam pomarańcze ..bo było troszkę za mdło... ale ja kokosia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies