Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

No to czas zacząć... 10:14, 18 mar 2017

Do góry
Witaj Iwonka, widzę, że z wiosną i Ty wracasz

Ponieważ pomagałam rok temu przy planach tych rabat, to muszę Ci napisać o swoich obserwacjach co do miskantów Variegatus.
Niestety mają wady, nie trzymają się zwarte w kepie tylko się pokładają, przez co wyglądają nieporzadnie.
Trzeba chyba będzie pomyslec o czymś innym w ich miejsce.
A może jednak te hortensje? Flagowe połączenie Nigra i Vanilki Freise?

Ogród Mirelli 10:08, 18 mar 2017

Do góry
My też jeszcze przed wertykulacja, ale w przyszły weekend może się zrobi, bo teraz i czasu brak i pogoda nie sprzyja.
Uśmiecham się kolejny raz do Twoich krokus owych łączek
Na huśtawce miło płynie czas... 10:05, 18 mar 2017

Do góry
Patrze na Twoja listę róż i już teraz nie mam wątpliwości, że Ty jesteś różomaniaczka

Ja też co się na róże napatrzę to chce kupować, od zeszłego roku się powstrzymuje przed Pashminami i Princess Ann.
Lawendowy zawrót głowy 10:01, 18 mar 2017

Do góry
Jolu, przystojniak z Kamila, a w garniturze to już w ogóle
Da się coś robić w ogrodzie?
Musieliśmy wyjechać, ale jak pada to przynajmniej nie będzie żal, że robota stoi w miejsCu.
Tu ma być ogród :) 21:16, 17 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/134/1344287/original.JPG[/img]

GADAJ zaraz gdzieś go kupowała
Moja codzienność - ogród Oli 09:05, 15 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
z tym się zgadzam ....żadnej foli na spód do pod warzywa!

a darń zerwać koniecznie i przekopać najlepiej z obornikiem przekompostowanym albo z kompostem ....a potem na to te 20cm urodzajnej nie zachwaszczonej ziemi dołożyć

nawet siatki na krety na dno bym nie dawała ...a przy tak niskich skrzyniach 20cm ...to juz napewno nie ) ....przy wysokich tez nie ....prędzej nornice niz kret sie wprowadza do warzyw ...ale nornice wejdą górą ...juz to przerobiłam u mnie ...a one głownie siedzą tam gdzie marchew i buraki czerwone.

leon60 napisał(a)

Ja dałam siatkę ze względu na turkucie i mam spokój bo wcześniej poza cebulą nic nie urosło. Jakoś z nornicami czy kretami nie mam większego problemu.

No i o to mi chodziło, o głos rozsądku Wielkie dzięki za sprowadzenie na dobrą drogę
Tu ma być ogród :) 08:21, 15 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Osobiście wolę Sadlera, bo ładniejszy ma pokrój, ale to subiektywna opinia.
A w jakim towarzystwie chcesz je posadzić?

nie, ja nie chcę sadzić, tylko koleżanka szukala opini o "heuflera".
Moja codzienność - ogród Oli 07:18, 15 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u nas dziś był lekki mrozik, ale ja już powoli wszystko wycinam, wczoraj hortki załatwiłam, dziś kolejne rabaty sprzątam.

U mnie właśnie mały mrozik ale to w niczym nie przeszkadza.
Zostało mi jeszcze miskanty, rozplenice ciachnąć i posprzątać na rabatach
Tu ma być ogród :) 23:39, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzień dobry!
Przepadłaś na całą zimę, gotowa do startu?

Hortensje czekają.

Oj przepadłam zdrowie mi nie dopisywało. U mnie lada moment będzie żywopłot i potem zaczynam z rabatami zapraszam na inspekcję. Buziaki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:56, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No super runiance z prymulkami - fajnie to sobie wymyśliłaś i coś czuję, że szybko znajdą się naśladowcy
Jak bym miała taką ładną runiankę sama bym zgapiła, ale moja żółta jakaś.

Ja mam grys granitowy 16 - 32 mm, zarzekałam się kiedyś, że kupię ten drobniejszy, ale mama mi pokazała rabaty z jednym i drugim przy jakimś hotelu i skończyło się tak, że grubszy kupiliśmy. Odkurzacz mi go nie wciąga.

ale co zgniła ci? to smutne bardzo
o grysie na razie nie myślę. nei mam czasu i tez nie chce mi się, zaraz trawska ursoną i nie będzie nic widać

Na zielonej... trawce :) 18:41, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dziękuję Angelika za fotkę i info o cięciu brzóz, w przyszłym roku będę się Ciebie radzić, szkoda, że w tym za późno się o tym zgadałyśmy, bo też bym swoje przycięła.

Niezły ten krąg, zapowiada się fajnie!

Za wiele nie widać, ale ciesze się że coś pomogłam
Aneta ma rację w czerwcu można ciąć

Zobaczymy jaki będzie finał
Lawendowy zawrót głowy 17:31, 14 mar 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale śliczne iryski Jolu!
Nakupiłam pełno zeszłej jesieni, ale na razie ledwo wychodzą, ciekawa jestem efektu jak zakwitną.

moje sadzone w zeszłym roku ledwo kły puściły...maja być fioletowo-fuksjowe "Paline" ....oby sie udały
Małymi kroczkami do celu... 17:01, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Paulinka piękne ciemierniki dorwałaś!

Jak je zobaczyłam od razu wiedziałam,że wrócą ze mną do domu tym bardziej,że ciemierniakow w ogrodzie nie miałam.
Typografia ogrodu 16:55, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zdjęcia tylko pooglądałam bo wpadam jak po ogień, niesamowite te graby wytrzasnęłaś
Oby im tam dobrze było i donicy z nimi też, a o nasadzenia obok to się nie martwię, jest jedna możliwa opcja, będzie super!
graby stały schowane w centrum ogrodniczym w szarym kacie. Zapomniane. Ale mam nadzieje ze się odwdzięcza wyglądem z czasem.
Miałam nieładną zagwostke aż tymi donicami ale dzięki wsparciu wychodzę na prosta tylko do konać jeszcze daleka droga bo M uznał ze może tam nawadnianie założymy. Oczywiście poza lawenda.
Tu ma być ogród :) 16:37, 14 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
W piątek byliśmy na Musicalu Metro w Spodku - jeśli ktoś zastanawia się czy warto się wybrać, to gorąco polecam, wrażenia niesamowite!!!

A ja w NOSPR-ze byłam w tym czasie

Jestem strasznie zdziwiona, że zawilce już ruszają u Ciebie . W zeszłym roku przecież mnóstwo osób czekało na nie do maja .
Ciemiernik nieziemski.
Mój ogród pod górkę... 16:29, 14 mar 2017

Do góry
Oby jak najmniej uciążliwe sąsiedztwo Wam się tam Kasiu wyszykowało.

Super te stojaki u Ciebie wyglądają
Małymi kroczkami do celu... 16:27, 14 mar 2017

Do góry
Paulinka piękne ciemierniki dorwałaś!
Na zielonej... trawce :) 16:26, 14 mar 2017

Do góry
dziękuję Angelika za fotkę i info o cięciu brzóz, w przyszłym roku będę się Ciebie radzić, szkoda, że w tym za późno się o tym zgadałyśmy, bo też bym swoje przycięła.

Niezły ten krąg, zapowiada się fajnie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies