Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Początki w Kruklandii 22:59, 10 mar 2014

Do góry
Namiar na buksiki mam. Projekt wstępny mam.

Idę zbierać kasę ...tylko powiedzcie gdzie leży!?!
Początki w Kruklandii 22:55, 10 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)

no i jak Ci dogodzić

nie mam zimowej wersji bo skasowałam ..... nie ma się co czarować , zimą nie będzie ciekawie

cokolwiek zimozielonego posadzisz to się śnieg zwali i złamie

ale jak kcesz ryzykować to może się jednak skusisz na rh , w takiej otoczce bukszpanowej będzie schludnie wyglądał

Rh były tam w pierwszym roku. Były malutkie a i tak źle to zniosły.

Dobra Sylwuś... będzie Twój projekt! Tylko dorzucę jeszcze bukszpany dookoła, a trawki dam zimozielone.
I wtedy w bezśnieżną zimę nie będzie tak pusto, a wiosną wylazą krokusy albo tulipany.
O!
Sorry, że trułam
Działka wkoło Lubczyka :) 22:37, 10 mar 2014

Do góry
Cleo napisał(a)
My też w tym roku będziemy robic nawadnianie, bo nasz trawnik potrzebuje duuuzo wody. Moze nie automatyczne, bo wlaczane recznue, ale z chowajacymi się zraszaczami w trawie.

ja jeszcze zobaczę, czy będzie automat, czy ręcznie, bo pospisywałam sobie ceny i wcale nie mało wychodzi ten interes
a z jakiej firmy będziecie robić?
masz projekt nawadniania, czy też robisz sama?
Szmaragdowy Zakątek 21:10, 10 mar 2014

Do góry
Nikita nie napisałaś najważniejszego - który projekt Tobie najbardziej się podoba?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 10 mar 2014

Do góry
Nie rycz, przyjdzie czas na rośliny. Ja miałam zimą zrobić "projekt" i co nie wyrobiłam się a mój M mnie pociesza że w sumie zimy nie było, bo 3 dni ze śniegiem to nie zima
Małymi kroczkami do przodu 20:51, 10 mar 2014

Do góry
zrobiłam taki projekt

krzewuszki przy słupach margaretki ( na projekcie tulipany ) bo są wyjątkowo urodziwe jak tylko bedą kwitły to pokarzę i właśnie ......co posadzić w miejsce zielonych kęp ?
Małymi kroczkami do przodu 13:16, 10 mar 2014

Do góry
jeszcze trzy lata temu rabata A wyglądała tak

pozniej za sprawą Ogrodowiska powstał projekt

Szmaragdowy Zakątek 22:39, 09 mar 2014

Do góry
Alka, Paula, Jolu, Kasiek, Małgorzata_s, paulina_wero, Tess – dziękuję za odwiedziny, głosy zanotowane, zaraz obliczę i podam wyniki….

Jeszcze raz wielkie dzięki dla wszystkich za udział w głosowaniu.
Powalajacą liczbą głosów wygrywa projekt nr 7, na drugim miejscu znalazł się nr 1, a zaraz tuż za nim (bo tylko jeden głos mniej) uklasyfikował się nr 5.
Bardzo mi się podoba ta propozycja, więc zabieram się do roboty…zaczynam kupować odpowiednie rośliny, a w między czasie przygotuję miejsce pod rabatkę.
Buziaki dla wszystkich za pomoc.
Szmaragdowy Zakątek 21:08, 09 mar 2014

Do góry
No a tu znów projekt i głosowanie Ja też na 7 : Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:50, 09 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
antracyt.

Ten Twój domek z indywidualnego projektu?
Bo jeśli nie, to podaj nazwę i nazwę biura projektowego.
Bardzo ładny, ale duzy chyba?

Tessiu zatem 3: 0... antracytowe v. białe

Projekt kupiłam gotowy i trochę bardzo przerobiliśmy ale bryła ogólnie się zgadza ) info na priv.

Buziaki!
Grubej dyni zmagania z naturą 20:31, 09 mar 2014

Do góry
Witajcie
Przemyślałam tę skarpę z lawendą... i ją zlikwiduję. Będzie płasko.

No i teraz.... tadam!!! wyprodukowałam projekt większej części ogrodu - "za domem". Liczę na Wasze pomysły, rady i świeże spojrzenie. Większość jest tylko na rysunku więc może ulec zmianie.
Docelowo chcę więcej rabat i więcej roślin, szczegónie przed żywopłotem wysokim. Podobają mi się kilkuwarstwowe/kilkupiętrowe żywopłoty. Nie chcę jednocześnie ogrodu "zabałaganić" i utracić geometrycznej, minimalistycznej przejrzystości

U góry projektu jest wschód, z prawej strony południe. Wschodnia granica ogrodu ma długość ok 27m.
Legenda:
1. sosna (skracam świeczki aby były zwarte i nie rosły za szybko)
2. jodła koreańska
3. żywotnik smaragd
4. dąb a raczej dąbek, pisałam o nim wcześniej, jest dziwnie pogięty i bez przewodnika. Danusia uważa że to nie dobre miejsce, ale miał już tyle przeprowadzek, że boję się go ruszać.
5. obwódki bukszpanowe
6. gabiony
7. trawy (jeszcze nie wiem jakie, przy drewutni raczej miskanty, zaby zasłonić sąsiadkę)
8. lawenda
9. juki
10. brzozy (są trzy, dwie niewidoczne w linii w kierunku zachodnim)
11. trampolina (pewnie jeszcze kilka dobrych lat)
12. placyk ogniskowy 4m/4m - czy nie za mały?
13. czereśnia
14. śliwka renkloda
15. pigwowiec - 4 sztuki
16. żywotnik smaragd (kula na kiju) w kostce bukszpanowej
? nie wiem co posadzić

Zaznaczyłam też warzywnik - będzie w postaci podwyższonej rabaty/skrzyni
Koło drewutni - pusty prostokąt to będzie placyk do rąbania drzewa.

Szmaragdowy Zakątek 10:32, 09 mar 2014

Do góry
Wpadam z rewizytą i głosuję na 7. To już chyba projekt wybrany? Podziwiam zdolności wszelakie (negocjacyjne, kulinarne, graficzno - komputerowe i inne, które mi umknęły).
Mój ogród w cieniu drzew 22:49, 08 mar 2014

Do góry
Polinko narazie stanęło na horti Bobo

Juziu no ze mną nie tak łatwo, bo fajny projekt wkleiłaś ( ta 1 wersja szczególnie ) więc mam rozkminy, czy Twoja wersja ( a tańsza w wykonaniu, bo bez kulek na pniu ! ) czy moja z dwoma kulkami ?
Mój ogród w cieniu drzew 21:34, 08 mar 2014

Do góry
Netka napisał(a)
Jola, Kinga dzięki za odwiedzinki

Wklejam i u siebie projekt rabaty, nad którą dumam. To główna rabata, na którą codziennie patrzę z okna kuchennego, więc rozumiecie

W wątku projektowym dziewczyny pisały, że brakuje wyższego piętra, ale nie wiem, czy coś się tam jeszcze na tyły zmieści, bo miejsca przewiduję tylko tyle :

pod same sosny planuję dać funkie

A szpaler limek by się nie zmieścił przed sosny??
Byłoby cudnie I troszkę by się rozjaśnił ten zakątek ..

Mój ogród w cieniu drzew 20:45, 08 mar 2014

Do góry
Jola, Kinga dzięki za odwiedzinki

Wklejam i u siebie projekt rabaty, nad którą dumam. To główna rabata, na którą codziennie patrzę z okna kuchennego, więc rozumiecie

W wątku projektowym dziewczyny pisały, że brakuje wyższego piętra, ale nie wiem, czy coś się tam jeszcze na tyły zmieści, bo miejsca przewiduję tylko tyle :

pod same sosny planuję dać funkie
Kamienny ogród 06:45, 08 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Szarości i geometria
Projekt od Filipa bardzo ciekawy….

Część roślin już czeka na bardziej sprzyjającą pogodę i szalejemy z nasadzeniami
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:07, 08 mar 2014

Do góry
Luki głowa mi opada, spać się chce, ale siedzę i czekam
Właśnie czekałam na takie konkrety. Wielkie dzięki
Co do ilości tawuł w rzędzie. NO cóż ze wstydem przyznaję. Projekt niedopracowany Kiepski ogrodnik ze mnie
Ta ilość kółek oznaczających gatunek rośliny nie równa się ich ilości w rzeczywistości Upsss....
Skupiłam się raczej na rodzaju roślin ich sasiadowaniu ze sobą i kolejności.
Tam nie ma miejsca na tyle roślin. Tak sobie machnęłam z rozpędu
Jak myślisz czy z lewej strony rabaty dać tego derenia sibirica variegata czy walczyć z tym bukszpanem. Nie ukrywam, że dereń jest opcją mniej skomplikowaną, ale samochód czeka o 12 jutro....tzn już dzisiaj i mogę jechać do teściów po te bukszpany.Co będzie lepiej wyglądało w tym miejscu? Która koncepcja podoba ci się bardziej z tych rysunków?
Ogród wśród pól 23:20, 07 mar 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Cześć Asiu.

Pytałąś o róże. Jeśli jeszcze do konca sie nie zdecydowałaś , to zajrzyj sobie na stronke www.rosarium.pl. Tam są opisy róznych róz, fajna wyszukiwarka.

W czym robiłaś swój projekt?

pozdrawiam,
k

Witam,
szkółka do której należy ta strona leży nie daleko mnie i z siostrą planujemy wyprawę w tamtą stronę po róże pnące.
Widziałam ich stoisko na Gardenii w tym roku więc chyba można im zaufać.
P.S. Jak już wejdziesz na stronę to jak byś przepadła na godziny...
Miejsko & sielsko 09:00, 07 mar 2014

Do góry
mo projekt M zniszczył... miały być same bukszpany i trawy
ale dobrze niech się wsiągnie
Twoja rodzina biega z Tobą i nobi nasadzenia-przesadzenia????
Kamienny ogród 08:37, 07 mar 2014

Do góry
Szarości i geometria
Projekt od Filipa bardzo ciekawy….
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies