Witaj Beatko, na pewno w tej wąskiej rabacie przyda Ci się dosadzanie. Np trzmielinki na pniu szczepione a pod nimi kolorowe żurawki w bordowym odcieniu, będzie ładnie wyglądało.
a jakie fajne zestawienie kolorystyczne, co Pawełku?
Jasne, mi prawie gały wylatują, nie wiem na co mam najpierw patrzeć Ale to bardzo dobrze! Dla mnie hitem
jest też rabata frontowa, z pozoru prosta ale mi się bardzooooo podoba Jeśli komuś umknęła to przypomnę
Rabata frontowa
Dołączę i ja z zapytaniem:
-jakie odmiany Rh tu posadziłaś?
-czy te mniejsze te same?
Fenomenalne z linią kroplującą- pierwszy raz na Ogrodowisku o niej usłyszałam. Wspaniale jest widzieć ją podczas Waszej realizacji.
O ogrodzie, który Danusiu tworzysz nie wspomnę. Bo w rankingu ogrodników zasiadasz w najlepszej loży nie tylko za projekt i realizację ale za to że dzielisz się swoją wiedzą z nami wszystkimi i innymi.....
Pozdrawiam całą pracującą ZAŁOGĘ "Gardenarium" i czekam na efekty finalne tego ogrodu w 4D
czy przy takiej linii kroplującej stosuje sie rownież czujnik wilgotności gleby??
nie becz nie becz ja to znów ryczęeeeeeeeee
Co do czujnika jest ogólny czujnik deszczu.
W miejscach pod drzewami, gdzie dociera mniej deszczu, albo wcale, zakładamy gęściej linię kroplującą, aby rośliny podczas podlewania dostawały o wiele więcej wody niż w terenie otwartym.
A czujnik odłącza podlewanie kiedy na 1 m2 spadnie tyle deszczu na ile ustawimy (to jest zależne od rodzaju gleby, pogody i pory roku).
a jakie fajne zestawienie kolorystyczne, co Pawełku?
Jasne, mi prawie gały wylatują, nie wiem na co mam najpierw patrzeć Ale to bardzo dobrze! Dla mnie hitem
jest też rabata frontowa, z pozoru prosta ale mi się bardzooooo podoba Jeśli komuś umknęła to przypomnę
Obiecałam Matiemu przyspieszony kurs kulkowania. Oto on:
Najpierw tniemy górę
(zdj. Mati)
Oglądam i ja kolejny odcinek, chodź nie zawsze piszę , żeby nie zaśmiecać niepotrzebnie. Teraz jednak muszę, bo ... nie śmiejcie się, ale ja nie umiem ciąć tymi nożycami Jak trzeba przyciąć kulkę to łapię się za zwyklaste takie