Dziękuję za odpowiedzi

Nie będę dawał nawozu przed wysiewem - który mam nadzieję za 2-3 dni nastąpi - poczekam z tym do wiosny.Czytając inne wątki usunąłem agrotkaninę spod tuj (posadzonych wiosną) i wysypałem tylko korą. Teraz mam inny problem który muszę szybko rozwiązać.
Na ok 2/5 prostokątnego terenu pod przyszły trawnik woda wsiąka ok 6-8 godzin dłużej niż na pozostałych 3/5 - ziemia ma tam chyba więcej gliny.W rogu tych 2/5 mam dół o średnicy ok 0,5 m na głębokość ok 130 cm ( tam już był piasek i woda dość szybko wsiąkała) wypełniony żwirem- stoją na nim skrzynki z elektrozaworami.
Te 2/5 to ok 35 m2.
Chcę zdjąć z tych 35 m2 od 30 do 40 cm gruntu( zachowując spadek - do tego dołu pod skrzynkami).
Po zdjęciu gruntu wywiercić świdrem spalinowym ok 20 otworów dochodząc do chłonnego piasku.
Następnie wypełnić te otwory żwirem. Dodatkowo całe te 35 m2 wysypać żwirem lub piaskiem na grubość ok 10-15 cm i przykryć to ok 25 cm warstwą ziemi.
Co sądzicie o moim pomyśle ?
Lepszy żwir czy piasek ?
Czy do tych otworów przed wsypaniem żwiru dać agrowłókninę ?
TP
ps.są naciski rodzinne aby wysiać trawę najpóźniej za 2-3 dni więc czasochłonne (czytaj szukanie rurek drenarskich i pomocy do założenia drenażu) i bardziej profesjonalne czynności chyba odpadają ;(
Najwyżej wiosną jak to nie pomoże kupię takie widły z rurkami do areacji a otwory zasypię piaskiem z zeolitem..