Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:02, 08 gru 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Zamiast palic w kominku, to palimy na kominku

No proszę...u Ciebie już klimat jest!
A u mnie jeszcze się robi
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:59, 08 gru 2014

Do góry
Tęsknię za tym widokiem
Ogród niby nowoczesny ale... 08:53, 08 gru 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Witam Pania
A gdzie Pani sie podziewa ?

ewa004 napisał(a)
Madzia!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewa004 napisał(a)
No i pacz Baby dalej nie ma !

No proszę...ale mi licznik wejść podbijałaś

Jestem, jestem Babo!! I dzięki, że o mnie pamiętasz.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:52, 08 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edytko, piękne kuleczki! dziękuję.
Halinko, my ze Zbyszkiem na dwóch stronach kraju, ale razem nam jakoś to rymowanie podchodzi. Pozdrawiam
Agnieszko,i u Ciebie zaświeci słoneczko!

Dziękuję za życzenia wszystkim.
Miły był dzień, spędzony z wnukami, może nie z wszystkimi, ale były śpiewy, zgadywanki, no po prostu cuda-wianki.

My z Hanią dwóch granic pilnujemy
Hania lornetką na morze luka
Czy Szwed znowu w łodzie nie wsiada
I nowego potopu nie szuka.

Ja zaś Południe oczkami świdruję
Czy Bieszczady wolne od wroga.
Na Ukrainę z obawą spoglądam
Bo tam śmierć panuje i pożoga.

Kobea - Cobaea 08:51, 08 gru 2014

Do góry
Swoją przygodę z kobea zaczęłam w tym roku. Kupiłam nasiona w kwietniu i wtedy też wysiałam. Wysadziłam do gruntu bardzo małe sadzonki w maju, takie ok. 10 cm. Puki były małe to nawoziłam, podlewałam a potem zostawiłam ją sobie samą. Zakwitła we wrześniu. Kwiatów i pąków mnóstwo. Zielone liście są do dzisiaj - ale oczywiście teraz zmarznięte. W październiku zrobiłam sadzonki zielne.
Wyglądają dzisiaj tak.

Poprzyjmowały się, rosną a nawet wymagają już podpór. Mam nadzieję, że będa kwitły już w maju.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:38, 08 gru 2014

Do góry
OOOO weszło tu widać jak na dłoni .Wiem że jedno koło żeby wyszło grubsze w zeszłym roku owinęłam grubym powrozem i też ładnie wyglądało.Zachęcam do zabawy z dziećmi.Dobre bardzo zajęcie dla nich
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:30, 08 gru 2014

Do góry
Takie wianki robię na święta ,Można owijać wstążką ale to kosztowniejsze a starych bluzek trykotowych nie brakuje .robiłam też dwukolorowe i wtedy jednakowy kolor dodatków .owiniete gałązki też ładnie wyglądają .Zeby pokazać od poczatku to tutaj są koła robione w zeszłym roku czekają na swoją kolej To jedno a drugiego zdjęcia nie mogę wgrać ale pokażę
Ogrodowe przygody 08:04, 08 gru 2014

Do góry
7. SOUTHERN BELLE
Ogrodowe przygody 07:46, 08 gru 2014

Do góry
6. secret romance

Ogrodowe przygody 07:42, 08 gru 2014

Do góry
5. tradycyjne
Ogrodowe przygody 07:40, 08 gru 2014

Do góry
4. coconut lime

Ogrodowe przygody 07:38, 08 gru 2014

Do góry
3. white double delight
Ogrodowe przygody 07:36, 08 gru 2014

Do góry
2. pink double delight
Ogrodowe przygody 07:33, 08 gru 2014

Do góry
Ewuniu gdzie mi z paroma do Twoich
1, strawberry short cake
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 05:56, 08 gru 2014

Do góry
Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

Dwie pinezki wbite w górną część drzwi, gdzie przebiega wstążka
U mnie od lat się sprawdza. No chyba że drzwi są metalowe
Mój jesienny ogród 02:16, 08 gru 2014

Do góry
Wieś na północy jest, biedna, przynajmniej tak wygląda. Za Balsam lake, zaczyna się skała i ziemi jest na wierzchu cienka warstwa, nie widać już farm ani kukurydzy. Zaczynają królować lasy, te stare zostały wytrzebione, przed wojnami światowymi, a to co teraz rośnie, to taka dzicz mieszana. Las iglasty niby taki sam ale już z daleka widać, że rosną tam inne drzewa niż u nas. Nasz las iglasty ma zwieszone gałęzie do dołu, tu wszystkie drzewa mają gałęzie skierowane do góry. A z bliska to całkiem co innego, sosny o jasnych i długich igłach i cieniutkich jak trawa, wychodzi kilka z jednego pnia, świerki mają gałęzie sztywne i mocne i nie zwieszają się jak w naszych, cedrów u nas w ogóle nie ma, jedynie najbardziej podobne są jodły. Po przyjeździe pomogłem zrobić porządek na placu i pojechaliśmy w stare miejsce wykopać rośliny, później szykowałem teren żeby to wszystko zmieścić na nowym miejscu i właśnie przy tej robocie dotknąłem Posion ivy, której wyrwałem cały wór. Wyrywając jedną ciągnęły się inne, jak sumaki, ino ta była malutka, do 20 cm. Wieczorem zrobiliśmy ognisko z uzbieranego i zgrabionego towaru, i zjedliśmy przy nim kolację. Było już chłodno ale ognisko grzało. Rano wstałem o 6, zjadłem swój zapas ryżu i w drogę. Poszedłem nad Nad Burnt river, idąc wcześniej przez pole biwakowe a potem przez las, kolory w lesie bajeczne. Widziałem już prawie taką naturalną dziką Indian Sumer. W tym miejscu większość drzew była iglasta ale i tak było przepięknie. Zdjęcia jeszcze z wieczora poprzedniego dnia, dopiero po nich pokażę fotki z porannego marszu. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odwiedziny.

Jurajski Ogród 00:25, 08 gru 2014

Do góry
I gdy już wszyscy myśleli ze o tej porze roku nie może być pięknie , ciekawie, w naszych ogrodach....natura pokazala nam, że nawet teraz może być zjawiskowo. ..

Ogród zamknięty w skrzyniach 23:33, 07 gru 2014

Do góry

Jesiennie mówię dobranoc

Ogród zamknięty w skrzyniach 23:22, 07 gru 2014

Do góry
Dobra, to teraz jesień…
Marcinki, morcinki, michałki - co region to inna nazwa. Na zdjęciach w kiepskim stanie są - bo świeżo posadzone. Kupione na targu u starszych Pań lub wręcz zakupione u nich w ogrodach prosto z ziemi wyrwane. Powinnam je obciąć, ale tak pięknie i kolorowo wyglądały w te pochmurne dni

Ogród zamknięty w skrzyniach 23:00, 07 gru 2014

Do góry
A teraz cuda zza płota:

Zaraz przy naszej działce rośnie krzak dzikiej róży. Któregoś letniego wieczora udało mi się zrobić zdjęcia.
I cały czas kombinuję gdzie w ogrodzie posadzić różę pomarszczoną… bo jest to trudny lokator. Tyle samo wad co zalet. Ale jakie kwiaty … a owoce nie dość, że ładne to jeszcze z wit. C...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies