Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 22:00, 07 gru 2014

Do góry
23. White Double Delight

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:49, 07 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Niesamowity spacer, piękna okolica i bajeczne kolory

Takiego Marikena jeszcze nie widziałam

Też wcześniej nie widziałam tak marikena prowadzonego, ale w sumie fajnie jest rozłożony na tych patykach. w BE to bardzo popularne prowadzenie drzew. Często z dołu jest żywopłot a od góry firnka z drzew

Marzena2007 napisał(a)
U nas też długa i piekna jesień była. Dopiero w grudniu brzozy straciły wszystkie liscie.
Jakies nowe trendy w insporacjach boźonarodzeniowych u Was?

Dziś jechałam przez las i widziałam mnóstwo liści już uschniętych, brązowych ale ciągle na drzewach. Chyba dużo wiatrów nie było... dziś mieliśmy pierwsze mrozy.

Ostatnio trochę się działo i nie włóczyłam się po sklepach - też celowo no wiesz, jakoś nie wychodzi mi wyjście ze sklepu z pustymi rękami. W październiku widziałam połączenie pomarańćzy [takiej dyniowej] z brązami - super to wyglądało.

Magda_ napisał(a)
jaką masz świetną okolicę

To akuratnie ogrodniczy był, ale jeszcze muszę go odwiedzić bo wtedy już się ciemno robiło.A parę fajnych nasadzeń tam widziałam... ale ambrowce będą u rodziców mamie się bardzo spodobały te czerwone liście
Piaskownia na zakręcie 21:48, 07 gru 2014

Do góry
22. Coconut Lime

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 07 gru 2014

Do góry
Som Aż trzy... I wstyd mi je wgrywać, bo właściwie nic nie przedstawiają... Na początek badyle Moje biedne autko aż się prosi by go teraz wypucować odkurzaczem po przetransportowaniu tego towaru...

Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

I cisy z bombkami Zgapione od Domi, tylko jej to lepiej wychodzi

Makowo na Kociewiu 21:21, 07 gru 2014

Do góry
Równiez Irence i Małgosi dziękuję za życzenia imieninowe (kwietniowe)
ciepła i miłych słów nigdy nie za wiele !!!
ściskam
Tęsknię za takimi klimatami w podziękowaniu

Ogród z widokiem na jezioro 20:55, 07 gru 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wianek wyszedł bardzo ładnie, pomysł świetny, ale do momentu dodania gwiazd zielonych one jakoś mi tu nie pasują (nie, żebym się wymądrzała, ale podpowiedzieć chcę), jeżeli chcesz zachować gwiazdy spróbuj usadowić je obok siebie i dodaj kokardę w kratkę czerwono - zieloną - dopełni całości. (kokarda do nabycia w kwiaciarni)Tylko się nie pogniewaj, ja nie krytykuję, za eksperta też się nie mam, chcę pomóc.
Jak zdążę pójść do lasu to zgapię Twój pomysł.
Ale no co ty - ja gniewać się - nigdy w zyciu. Mnie też nie pasują są tandetne, brokatowe, ale nie miałam pomysłu na zasłonięcie sznurka, musze coś wymyśleć, może trawę przewiąże w tym miejscu, bo kokard też bedzie za dużo. Dziki Dorcia za uwagi, wezme je pod uwagę i bez obrazy oczywiście
4 pory roku w ogrodzie 20:51, 07 gru 2014

Do góry
Moje trzy pory roku, zimowych zdjęć nie mam, niestety.

Jesień 2013

Wiosna 2014

Lato 2014 (lipiec)

Lato 2014(koniec sierpnia)

Ogród z widokiem na jezioro 20:50, 07 gru 2014

Do góry
Wianek wyszedł bardzo ładnie, pomysł świetny, ale do momentu dodania gwiazd zielonych one jakoś mi tu nie pasują (nie, żebym się wymądrzała, ale podpowiedzieć chcę), jeżeli chcesz zachować gwiazdy spróbuj usadowić je obok siebie i dodaj kokardę w kratkę czerwono - zieloną - dopełni całości. (kokarda do nabycia w kwiaciarni)Tylko się nie pogniewaj, ja nie krytykuję, za eksperta też się nie mam, chcę pomóc.
Jak zdążę pójść do lasu to zgapię Twój pomysł.
Hippeastrum - Amarylis 20:47, 07 gru 2014

Do góry
Moja miniaturowa odmiana Joker.

Ma bardzo zmienne kwiaty.

Biało-czerwone w drobne kropeczki, paseczki...
Ogródek Ewy 20:47, 07 gru 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Z motywem różanym pięknie tworzysz.
Ewunia czy przymroziło u Ciebie?
u mnie krajobraz bajkowy to dzięki osadzającej się szadzi

Mirello u nas pada deszcz i jest na plusie, więc o ogrodzie z lukrem muszę zapomnieć.
Byłam po cichutku u Ciebie i podjadłam, było kalorycznie(tak lubię) i pysznie.
wiem że lubisz różyczki.
Makowo na Kociewiu 20:46, 07 gru 2014

Do góry
zaległy szron z Makowa

stipy przykryłam sroiszem

Mój ogród 20:44, 07 gru 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Bogusiu, całkowicie się z tobą zgadzam. Dowiedziałam się, że polną drogę, którą też już pokazywałam mają asfaltować. Z jednej strony dobrze, ale klimatu już nie będzie. No cóż mam nadzieję, że jednak urok tej okolicy nie do końca zginie.

A jeżeli chodzi o pytanie czy brałam udział w jakimś konkursie fotograficznym? Wysłałam fotki do konkursu Przyroda i architektura woj. kujawsko - pomorskiego. Moje cztery fotki przeszły i są w albumie. Byłam na uroczystości i album mam już w domu.
Mój M robił mi fotki na tej uroczystości i chyba mu ręce drżały bo wszystkie były poruszone. Jedno jedyne nadaje się z biedy do pokazania.

Bożenko gratulacje,ja tak czułam że coś jest na rzeczy i dlatego zapytałam,piękne zdjęcia,najbardziej podoba mi się fotka z krzyżem,
rzadko spotyka sie teraz takie widoki
Rododendronowy ogród II. 20:35, 07 gru 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:35, 07 gru 2014

Do góry
A u mnie dzis mgły , mgły i nic wiecej.

Rododendronowy ogród II. 20:33, 07 gru 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu, mysikrólika fajnie oglądać, takiego cudaka jeszcze nie widziałam
pozdrawiam wieczorem, bo byłam zapracowana w kuchni, przez dwa dni

To popatrz jeszcze na mysikrólika i zapamiętaj go dobrze Ulciu.

Rododendronowy ogród II. 20:28, 07 gru 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ale ładnych gości miałaś! Też chciwie czytam i oglądam takie ciekawostki. U nas w piątek widzieliśmy znów strzyżyka, ja rano, a M po południu (pytał mnie co to za mały ptaszek z zadartym mocno ogonkiem ). On tak śmiesznie przykuca jakby miał odfrunąć, ale patrzy na człowieka i się zastanawia. Pocieszny jest. U nas lubi berberysowe zarośla przed domem.
Ja teraz mądrala jestem, nigdy tylu ptaków nie umiałam rozpoznać.
Sójki w ogrodzie całą jesień skrzeczą, są od jakiegoś czasu mocno widoczne. Poza tym ostatnio kuny się panoszą. Wieczorem jak wracam do domu, czasem smykną przed samochodem.

Strzyżyki fajne ptaszki choc kolorów nie maja ale sa urocze. W ksiązkach pisza ze naszym najmniejszym ptaszkiem jest mysikrólik ale mnie sie ciagle wydaje ze jednak strzyżyk. Ten jego zadarty ogonek rozśmiesza mnie zawsze jak go zobacze. Kun Ci nie zazdroszcze , potrafią narobic kłopotu.
Dla tych którzy nie znają tego ptaszka dwa zdjecia (jedyne jakie mam bo nie jest łłatwo go sfotografowac).

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:26, 07 gru 2014

Do góry
Hej Ewo!

pokażę jutro, bo dzisiaj ciemno i niewiele widać. Ale jest nadzieja, bo badyle obcięte suche, ale odbija od łodygi, na węzłach poniżej. Więc będzie git
Twoja pewnie później odbije, bo później niż moja kopana...
dzisiaj wykopałam kolejne 2, już ostatnie, stwierdziłam że jednak nie zostawię ich na pastwę zimy (okopczykowałam je korą, ale...) Podlewać, rzadko i oszczędnie
Ciemierniki - uwielbiam

Pozbierałam też trochę nadgniłych liści z rabat, wywiozłam w sumie taczkę odpadów.

Weekend miałam wesoły. Wczoraj szorowałam dom, nawet jakieś okno umyłam dzisiaj - przy okazji szorowania łazienki. Kuchnia i łazienki błysk Jeszcze okna, jeśli będzie ciepło. I tylko ten stan najbliższe 2,5 tygodnia utrzymać 0 nierealne

No i piekłyśmy babeczki, a dzisiaj były 2 koleżanki Gabi i dekorowały pierniczki

Makowo na Kociewiu 20:10, 07 gru 2014

Do góry
Inne róże wyglądają też inaczej
najpierw tak wykorzystując używane do odwiedzin fartuchy szpitalne

a później w Makowie pojawiły się dodatkowe choinki

Makowo na Kociewiu 20:04, 07 gru 2014

Do góry
Kochani wróciłam do żywych!!! Nie żebym umierała, ale można powiedzieć, że przez prawie 3 tygodnie byłam wyłączona ogrodowo z powodów zawodowych. Ale teraz wracam do Was i do ostrych przygotowań do Świąt.
Makowo nie zostało pozostawione same sobie, Obiecałam ..nie wiem komu, ze zrobię relację z okrywania mojej Bonici na pniu i zabezpieczeniu jej na zim.
Zrobiłam to w zeszłą sobotę i dobrze bo temperatura u nas spadała do -10 stopni w nocy
oskubałam wszystko z liści, dalej związałam "koronę" sznurkiem i w miejscu szczepienia zrobiłam kołderkę ze stroiszu

później całość okręciłam podwójną grubą agrowłókniną

i zamaskowałam wszystko stroiszem

Leśne Wzgórze 20:00, 07 gru 2014

Do góry
Taką ,gwiazdę w tamtym roku zrobił nam mi i M ,synuś na Mikołajki .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies