Witam serdecznie. Proszę o pomoc w doradzeniu, jak mogłabym ratować mojego świerka kującego. Jeszcze latem wyglądał dobrze, ale w zimie i teraz coraz bardziej marnieje. Od doły gałązki mu brązowieją i ogólnie wszystkie opadają w dół. Podejrzewam, iż wina może leżeć w moim piesku. Ostatnio widziałam jak go opsikiwał. Od razu otoczyłam go płotkiem na razie prowizorycznie, aby pies więcej go nie obsikiwał. Planowałam go przesadzić dalej od rabaty- bardziej na środek ogrodu, bo wydaje mi się,że za pare lat takie duże drzewo przed rabatą nie bedzie dobrze wyglądało. Teraz moje pytanie, czy drzewo w takim stanie mogę przesadzać? Czy najpierw je ratować i jak? Czym opryskać?
Dla Dorotki123 zbliżenie głazika gnejsowego
Moi Drodzy, proszę poratujcie mnie pomysłami. Na zdjęciu widzicie mój kawałek podjazdu z kostki brukowej, który miał by dokończony w tym roku (ścieżka do bramki i wokół domu do tarasu), ale zrezygnowaliśmy bo obecny stan rzeczy mi się nie podoba, więc chcę coś zmienić. Podjazd robiliśmy w pośpiechu, bez planu i jakiegoś pomysłu, więc wyszło jak wyszło. Wprowadzaliśmy się jeszcze na plac budowy, zakopaliśmy się kilka razy w błocie więc szybka decyzja poskutkowała taką realizacją jak widzicie. Proszę nie komentować bo sama widzę jak jest. Wstyd mi, że pozwoliłam na coś takiego