Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:28, 03 mar 2015

rozark napisał(a)

Jakiś urlopik planuje w przyszłym tygodniu to się odezwę.
Wsadzę je do wody najpierw, niech korzonki wypuszczą, a potem na rabatę z przykrywką w postaci ? muszę pomyśleć, może przeźroczysta folia?

Ależ się cieszę bo ta twoja trzmielina piękna .

Ładną kulkę może zrobimy przy okazji cięcia.
Ja ciacham ty dyrygujesz, jakoś muszę odpracować podarunek

Ta trzmielina miała zasłaniac ujście wody dlatego nie była cieta i miała byc dosc wysoka ale teraz możemy ja skrócic choc raczej nie w kulkę.To zawiadom jak Ci będzie pasowało.
Napia 22:51, 03 mar 2015

Lubię dalie nawet nie przeszkadza mi fakt, że trzeba je wykopywać na jesień i sadzić wiosną. Mam z nimi inny problem - nie mam piwnicy, a w nieogrzewanym garażu marzną i gniją. W tym roku zawiozłam do teściowej, ona ma dużą piwnicę i świetne warunki do przechowywania, ale to 25 kilometrów ode mnie, i obiecałam sobie, że nie kupię więcej dalii, bo tyle z nimi kłopotu, chociaż są piękne. I niestety, byłam na Gardenii i wpadły mi w oko białe dalie, po prostu nie mogłam przejść obok nich obojętnie Kupiłam, a teraz sama się z siebie śmieję i z tego zarzekania się, że nie chcę dalii i już planuję, gdzie je posadzić
Bogdzia 08:35, 04 mar 2015

Napia napisał(a)
Lubię dalie nawet nie przeszkadza mi fakt, że trzeba je wykopywać na jesień i sadzić wiosną. Mam z nimi inny problem - nie mam piwnicy, a w nieogrzewanym garażu marzną i gniją. W tym roku zawiozłam do teściowej, ona ma dużą piwnicę i świetne warunki do przechowywania, ale to 25 kilometrów ode mnie, i obiecałam sobie, że nie kupię więcej dalii, bo tyle z nimi kłopotu, chociaż są piękne. I niestety, byłam na Gardenii i wpadły mi w oko białe dalie, po prostu nie mogłam przejść obok nich obojętnie Kupiłam, a teraz sama się z siebie śmieję i z tego zarzekania się, że nie chcę dalii i już planuję, gdzie je posadzić

tak to znami jest. Ja tez rózne rośliny kupuję choc nie mam gdzie sadzic. Piwnicy tez nie miałam to wybudowałam pod garazem zeby była na roślinki ale jest w niej jakas dziwna wilgoc i zagniwaja. Nie to ze wilgoc na scianach ale zbyt wilgotne powietrze jednak. To tez jedna z przyczyn że nie mam dalii ale w tej chwili już najważniejszą jest to ze nie mam na nie miejsca w ogrodzie. Biała jest sliczna ale wiele jest ślicznych.Niestety dośc dużo miejsca na nie potrzeba.Miłego dnia.
Dorota123 08:54, 04 mar 2015

Bogdziu zaglądam do Ciebie systematycznie, bardzo lubię Twój ogród. Nie zostawiam zwykle śladu, ale jak widzę kwitnący, kolorowy ogród to reakcja jest natychmiastowa. Wiosna u Ciebie jest tak cudna, a ja jestem spragniona widoku Twoich różaneczników. Pozdrawiam i byle do wiosny.
viva 11:26, 04 mar 2015

Bogdziu, widziałam zakupy rannikowe. Będzie piekna łaczka Ja marzę o nich odkąd mam ogród ale jakoś nie dotarły jeszcze do mnie
Pszczelarnia 15:49, 04 mar 2015

Jak ma pszczółka nie przylecieć na takie azalie w Twoim ogrodzie.

No, nie wszystkie kwiaty cierpiętnikom ciachnęłam, tylko te z czarnymi plamami (bałam się grzyba).

Twoje rady rh i azaliowe bezcenne. Też widzę, że osobno im lepiej.

Ale mam tylko pontyjskie. 6 szt. - zawsze to coś.
agata19762 16:49, 04 mar 2015

Bożenko jak ja się cieszę, ze mogłam na żywo zobaczyć TWÓJ ogród !!!!!!!
już nie mogę się doczekać wiosny
z dalii też zrezygnowałam ... za dużo zabawy z nimi
jest tyle innych... bezobsługowych roślin
miłego popołudnia
Gabrysia_ 17:36, 04 mar 2015

Bogdziu melduję sie po przerwie zimowej
Mala_Mi 17:55, 04 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Azalie mogą miec za towarzystwo paprocie lub inne niskie rośliny ale jak sie rozrosna to je zasłonią. Ja sadziłam przy nich azalie japońskie i zobacz jak je zasłoniły na pierwszym zdjeciu. Drugie zdjecie sprzed wielu lat , a teraz tez mało je widac.

Poszukaj jeszcze jakiego porównania
Dla białego za oknem fajna równowaga

Fiolet z żółtym i pomarańczem to super zestawienie kolorystyczne
Mysza 18:10, 04 mar 2015

Też lubię te kolory.
Dzisiaj dadzą nam niesamowitą energię