Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 17:18, 04 mar 2015

Hogata napisał(a)
U mnie zimy już nie widać, jak na razie sniegu nie ma.

Wianek bardzo fajny Ci wyszedł, też myślę nad wiankiem wiosennym.

Pod limki to te trawki co masz to bym dała, i limki to też dobry pomysł... kwitną długo. A jak tam masz ze słońcem??

Agatko fajnie, że jesteś rzadko bywasz ...
to jest od południowej strony
chętnie przygarnę te trawki

może jak się ociepli spotkanie zrobimy w Rzeszowie ???
juz pisałam u Ani Reni też się to podoba
a przy okazji jakaś szkółka i zakupy
leon60 17:24, 04 mar 2015

U mnie limki na patelni świetnie sobie radzą nawet jakoś specjalnie z wodą nie latam tyle ze u mnie glina..
Jak będę czasowa to na spotkanie też się piszę
Hogata 17:28, 04 mar 2015

Rzadko cos piszę, ale jestem prawie codziennie, taka choroba jak się tu wejdzie to już ciężko z tym skończyć, no i dobrze. Jest z kim pogadać o kwiatkach, o przesadzaniu o 10 cm... tylu fajnych ludzi...

Czytałam o planach spotkaniowych i jak najbardziej się piszę na nie, o zakupach też myslałam .

Jak chcesz to Ci mogę przywieźć trochę tej turzycy, bo trochę jej mam i chetnie się podzielę, szybko się rozrasta. Ja planuję obsadzić cały pas przy wieździe, nią właśnie.
Hogata 17:33, 04 mar 2015

O tą ci chodzi??

Mala_Mi 17:48, 04 mar 2015

To berberysy chcesz wyrzucić???
agata19762 18:02, 04 mar 2015

Hogata napisał(a)
Rzadko cos piszę, ale jestem prawie codziennie, taka choroba jak się tu wejdzie to już ciężko z tym skończyć, no i dobrze. Jest z kim pogadać o kwiatkach, o przesadzaniu o 10 cm... tylu fajnych ludzi...

Czytałam o planach spotkaniowych i jak najbardziej się piszę na nie, o zakupach też myslałam .

Jak chcesz to Ci mogę przywieźć trochę tej turzycy, bo trochę jej mam i chetnie się podzielę, szybko się rozrasta. Ja planuję obsadzić cały pas przy wieździe, nią właśnie.

Aga dogadamy się jeszcze w sprawie spotkania
ja już nie mogę się doczekać ...
agata19762 18:02, 04 mar 2015

Hogata napisał(a)
O tą ci chodzi??

tak o tą

coś Ci wezmę w zamian ...jeszcze się umówimy
agata19762 18:05, 04 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
To berberysy chcesz wyrzucić???

Ania koniecznie je muszę przesadzić winne miejsce, bo przypala je słońce
nie mam w zwyczaju wyrzucania...sadząc je myślałam, że to dobry sposób na te psy, będzie je kuło...
Bogdzia 20:57, 04 mar 2015

Sporo śniegu u Ciebie spadło. Przebiśniegi w nim ślicznie wyglądaja ,niestety gorzej wianek.Pozdrówka.
Mala_Mi 21:52, 04 mar 2015

agata19762 napisał(a)

Ania koniecznie je muszę przesadzić winne miejsce, bo przypala je słońce
nie mam w zwyczaju wyrzucania...sadząc je myślałam, że to dobry sposób na te psy, będzie je kuło...

Faktycznie, te berberysy o jasnych liściach przypala

Hortkom obawiam się czy tam nie będzie za sucho..
Z drugiej strony mając kawał ogrodu do zagospodarowania, czy przedpłocie jest takie ważne??? Zwłaszcza, że masz z drugiej strony fajną rabatę. To takie dublowanie rabaty. Trawnik by wystarczył. Jak namnożysz hortek z patyków to możesz dać szpaler.. nawet pociągnąć go po drugiej stronie.. Ale wykładać kasę na ten fragment, to ja raczej bym wydała te pieniądze na ozdobienie w rośliny wnętrza ogrodu. I jak już szpaler hortek to dałabym go sobie w ogrodzie, po drugiej stronie tam gdzie posadziłaś tuje.
Ale ja myśle kategoriami nie tylko estetycznymi ale i finansowymi.