Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 07:22, 30 lis 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Bożenko gratki za 3000 i prosze o jeszcze wiecej o tak cudnym ogrodzie.Buziaczki

Krysiu co tu pokazywac w takie zimno.Sikorkę Ci wkleję to sosnówka.

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 01:01, 30 lis 2014

Do góry
Te serducho dopiero za trzecim razem udało mi sie zrobić
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 01:00, 30 lis 2014

Do góry

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 00:58, 30 lis 2014

Do góry
Próbowałem takie robić sam pokaże co zrobiłem jedne są z pędów winogron
a wianki z derenia lub wierzby

Mała Eleczka 00:00, 30 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Dużo osób na ogrodowisku zawiodło się ukorzeniając hortensje limelight. Mnie również z dużej ilości patyczków nie wyszedł ani jeden korzonek. Na początku pojawiały się liście ale po jakimś czasie wszystko gniło.
Miesiąc temu zrobiłam próbę z ukorzeniaczem i udało się. Widać już korzonki.

a to jesienią ukorzeniałaś? Ja wiosną w wodzie trzymałam sporo patyków, większość się przyjeła, ale potem za długo je w doniczce trzymałam i nie wiem czy mi przezimują i się rozrosną. Oby urosły i Twoje i moje. Ja swoje patyczki trzymałam w wodzie na oknie i tylko parę niczego nie wypuściło, reszta miała rozsądne korzenie. Wsadziłam do ziemi w doniczce jak korzonki miały ze 2-3cm.
Dwa ogrody 23:14, 29 lis 2014

Do góry
Mala Mi śmiej się śmiej do końca zimy jeszcze pięć razy zmienię zdanie a rewolucje już zaczęłam
ewsyg, an_tre - większość zwykłych jeżówek przesadzałam, teraz nie będzie łanu, tylko plamy tu i tam a na chwilę obecną moje również mają czarne główki

Małgoś, kilka godzin na powietrzu dotleniło mnie maksymalnie zaraz idę do Ciebie
i chyba nie pokazywany niski rdest kupiony w ilości dwóch sztuk jesienią, żałuję, że nie wzięłam więcej, bo mam plany z nim związane
Mała Eleczka 23:13, 29 lis 2014

Do góry
Dużo osób na ogrodowisku zawiodło się ukorzeniając hortensje limelight. Mnie również z dużej ilości patyczków nie wyszedł ani jeden korzonek. Na początku pojawiały się liście ale po jakimś czasie wszystko gniło.
Miesiąc temu zrobiłam próbę z ukorzeniaczem i udało się. Widać już korzonki.

To właśnie tu 23:02, 29 lis 2014

Do góry
Dzidko, zdrowia i sukcesów w pozyskiwaniu wymarzonych roślin

Mała Eleczka 22:51, 29 lis 2014

Do góry
Moje ulubione jesienne zdjęcie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:31, 29 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wilczomlecz mirtowaty. Potrafi przetrwać srogie mrozy, a paść w łagodną zimę. Ale jak już zakwitnie to się wysiewa i sam dba o przetrwanie gatunku. Raczej bym nie osłaniała bo złapie grzyba i wyleci. Ktoś u mnie dziś wygrzebał stare foto z nim Lubi sucho.
Zimą Aneczko będę studiować wszystkie zaległości. Bo lubię Twój kwiatowy ogródek, ale jakoś nie wyrabiam czasowo i rządzę sie tylko u siebie i czasami rewizyty... taka jestem niewychowana, ale co zrobić.
Aniu miła mam tak samo jak ty, nie wyrabiam, ale zima przed nami to mus będzie znaleźć czas dla zaprzyjaźnionych i sromotnie przez mnie zapomnianych dobrze, że mogłam obejrzeć twój prawie w realu to mam mniejsze zaległości

pozdrawiam

aha dzięki za wskazówki dla wilczomlecza, wypatrzyłam go kiedyś u ciebie ciebie, bardzo mi się spodobał, a dostałam od Małgosi (Małgocha 1960), myślę, że w dobrym miejscu go posadziłam, na pwno nie będzie miał za mokro
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:28, 29 lis 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Jodła koreańska - Abies koreana

Witam wszystkich, mam pytanie a właściwie prośbę bo mam wizje (ona poniżej) a zero doświadczenia, bardzo mi się podoba jodła koreańska widziałam już w niejednym ogrodzie i pytanie czy w tym miejscu gdzie ja ją widzę myślicie, że mogłaby się nadać:

1 - trzy umbry
2 - bukszpany kule
3 - trzy rododendrony (za nimi jest studzienka betonowa średnicy 1m)
4 - jodła koreańska

jest to rabata frontowa przed domem, ogrodzenie ażurowe, wymiary rabaty 6 x 9 [m]
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:26, 29 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mnie też ta wyjątkowo urzekła,pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:24, 29 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

jak nazywa się ta roślinka?

czy mi przezimuje?

Wilczomlecz mirtowaty. Potrafi przetrwać srogie mrozy, a paść w łagodną zimę. Ale jak już zakwitnie to się wysiewa i sam dba o przetrwanie gatunku. Raczej bym nie osłaniała bo złapie grzyba i wyleci. Ktoś u mnie dziś wygrzebał stare foto z nim Lubi sucho.
Zimą Aneczko będę studiować wszystkie zaległości. Bo lubię Twój kwiatowy ogródek, ale jakoś nie wyrabiam czasowo i rządzę sie tylko u siebie i czasami rewizyty... taka jestem niewychowana, ale co zrobić.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 29 lis 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, ale u Ciebie jest jeszcze dużo miejsca i przestrzeni. Pozdrawiam cieplutko
ale rabat już powiększać nie będę, to postanowione już i tak się wszyscy dziwią, ze tak dużo zagospodarowałam na rośliny ozdobne, a i ten rok pokazał mi, że trzeba mieć na uwadze własne możliwości, bo i zdrówko nie to samo co przed rokiem

Dwa ogrody 22:22, 29 lis 2014

Do góry
Zimno, ale idzie wytrzymać. Róże okopczykowałam, kamasje, którymi znów się zaraziłam posadziłam do doniczek i zadołowałam. Zamówiłam tylko dziesięć cebulek, dostałam piętnaście Pochowałam konewki, kule, resztę doniczek. Figa została na studni i chyba zmarzła, było -7, ale jeszcze ją schowałam, może odbije, podobnie chryzantema
Wszystkie Limki podsypałam kompostem, mam wrażenie, że moja glina im nie służy. Jutro wiążę trawki i zostanie mi tylko narzucić stroisz tu i tam.
Nie wiem, czy odzyskam fotki wiosenne i letnie, więc tylko taka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:06, 29 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Troszkę nadrobiłam, obejrzałam jesienne zdjęcia Nasiona ośmiału kupiłam wiosną w sklepie ogrodniczym. Wysiewałam prosto do gruntu, powschodził ładnie, ale zafundowałam mu za dużo cienia i przesadzałam wczesnym latem, troszkę chorował. Może w następnym sezonie zachwycę się nim Pozdrawiam.
ja swój też po macoszemu potraktowałam i nie był tak piękny jak bym sobie życzyła, ale już wiem jakie warunki mogę stworzyć i w przyszłym roku mam nadzieję, że będzie tak piękny jak u córki na skalniaku
dziś moja mizerota zmarznięta

wyglądała tak
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:01, 29 lis 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Mam wrażenie że ogród ozdobny się powiększa. Ta rabata pod płotem jest chyba nowa?
Jolu na tej rabacie pod płotem rosły irysy, przeniosłam je w inne miejsce

na rzecz hortensji i żurawek

a rabata kwiatowa i owszem powiększyła się
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:49, 29 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozdrowienia dla miłych zaglądających Gości i przemiłe wpisy. Mój plan na wiosnę Ten styl.

PIĘKNY STYL, szkoda tylko że do niego potrzeba przestrzeni, bo na malutkich przestrzeniach nie ma takiego efektu
Ogród z platanem. 21:40, 29 lis 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Tytułowe drzewo po pierwszym przycięciu w lutym i dzisiaj

W przyszłym roku najprawdopodobniej przytnę silnie i zacznę kształtować coś na wzór pollardingu

Ale grubasek się robi z platana. Zupełne Twoje przeciwieństwo

Filipie, czy okrywasz liriope, albo zrobiłeś to w pierwszym roku po jej posadzeniu?

Pozdrawiam
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:31, 29 lis 2014

Do góry
krisec napisał(a)
Danusiu ja propaguje wypuszczanie ich z powrotem do wody i spotkanie się z nimi w przyszłości .

Można i w przyszłości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies