I róże na wieczór coś z mojej kolekcji najbardziej kocham białą szczepioną na pniu o drobnych kwiatach i oczywiście róża "chopin" co każdy niąsie zachwyca
Kasiu... Dinuś wygląda jak w muzeum .. ogląda wystawę i dziwi sie dlaczego ta kobieta po lewej nie ma rąk i głowy Zajefajny ten konar.
Płot betonowy szpeci.. to fakt, ale w małym ogrodzie nie ma zmiłuj by nie było czegoś co będzie nie halo.. (w dużym też nie wszędzie widoki są pożądane) ja patrzę na ogród i przyznam się szczerze, że albo do płota sie przyzwyczaiłam.. albo patrzę na rabaty, krzewy drzewa.. to one wzrok przyciągają i płota nie widzę. Myślę, że niepotrzebnie przeżywasz fakt jego istnienia. Bluszcz zarośnie i będzie po betonie.
I w kwestii formalnej bo .. widzę, że używasz nazwy perułkowiec (może program poprawia automatycznie) a jest to perukowiec. Nigdy nie podejrzewałam siebie, że będę tak pilnować nazw roślin.. były drzewa liściaki, krzaki, choinki i kfiotki... i co to forum z ludzi robi?
Ale tu jesteś laska na tym zdjęciu
Tu widac wyraźnie jaki ty masz rodzaj gleby.........ciężka, gliniasta......ale jak widzimy wszyscy po efektach w ogrodzie to jaka żyzna !!!
Co to za odmiana jarząba? Pięknie prowadzona.
Jeszcze nie skończyłam sezonu - z roku na rok bardziej przesadzam (w sensie przenośnym, w sensie dosłownym przesadzeń tylko mniej). Przede mną do zadołowania 4 laurowiśnie duże i posadzenie 3 żylistków. Oraz coś tam muszę wyoutować czyt. wykarczować. Póki ziemia niezamarznięta walczymy. Wiesz, że posadziłam jabłonki do prowadzenia w sznury przy warzywniku? Tylko oczywiście jeszcze nie wiem, jak mam te sznury podpory do prowadzenia zamontować. Zaczynam oglądać po raz n-ty GW od Ciebie i zasypiam ze zmęczenia. Taki listopad Pozdrawiam ciepło.
Moja nowość.....Asperkowa utulona do snu zimowego.......posadziłam tutaj mnóstwo krokusów
przy siatce posadziłam na tło świerki pospolite Bohemica pendula, a w środku magnolka
jesteś szczęściarą z powodu bliskości tego cudownego sklepu ja do Ikei mam jakieś 160 km ostatnio podejżałam co mają na stronie internetowej i kilka ozdób chętnie widziałabym u siebie