Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Ewulkowy ogród pod lasem początki...

pasjonatkaam... 23:08, 26 lut 2015

Agatek napisał(a)
To odważnych świat należy ja mam zamiar dalej uczyć się jeździć
Ale zastanawiam się czy mój ogrodniczy będzie czynny w niedzielę bo niby napisali, że ruszają od 1 marca

to przyjemnej patatajki ja wybieram trawki i chyba zamówię w tych najmniejszych doniczkach..zawsze taniej

ice dance
miskant ML
miskant zebrinus
trzcinnik Karl Foerster
Agatek 07:52, 27 lut 2015

ja zakochana jestem w trawach
przeglądałam i przeglądałam i chciałam wszystkie
ale na razie zdecydowałam się na 3 rodzaje, chciałam właśnie zobaczyć w ogrodniczym czy będą bo jak nie to zamawiam przez neta
pasjonatkaam... 11:26, 27 lut 2015

wyrośniete trawki sa bardzo drogie,widziałam taką za 99zł,a ja zamówiłam za 100zł 15sztuk.Małe też urosną i to szybko.
Katkak 11:34, 27 lut 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
wyrośniete trawki sa bardzo drogie,widziałam taką za 99zł,a ja zamówiłam za 100zł 15sztuk.Małe też urosną i to szybko.

To prawda Ewuś, trawki bardzo szybko urosną. Jak sadziłam swoje np. ML, to ledwo kilka źdźbełek było widać, a ani się obejrzałam jak miały piękne pióropusze.
pasjonatkaam... 11:39, 27 lut 2015

dokładnie,kiedyś tu widziałam na O jak dziewczyny pokazywały wielkość trawki po posadzeniu i różnicę po miesiącu,robiło wrażenie
Katkak 13:27, 27 lut 2015

Ewcia jeśli pozwolisz to pokażę Ci coś. Tu ML tuż po posadzeniu (2 sadzonki obok siebie). To był kwiecień lub maj. Na chwaściory nie patrz. Wtedy ta rabatka nie była jeszcze wykończona . Potem wysypałam korę i chwaściory znacznie odpuściły.
A to zdjęcie z lipca lub z początku sierpnia .
pasjonatkaam... 13:36, 27 lut 2015

No właśnie!!! Cudownie!!! Kasiunia piękna ta rabatkaW przyszłym tygodniu bedę miala przesyłkę)) 15 doniczek

Do tego dojdą moje rozplenice,może przy przesadzaniu podzielę...ale to wszystko jak już obornik będzie rozłożony,jutro jadę po "złoto"
Katkak 13:56, 27 lut 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
No właśnie!!! Cudownie!!! Kasiunia piękna ta rabatkaW przyszłym tygodniu bedę miala przesyłkę)) 15 doniczek

Do tego dojdą moje rozplenice,może przy przesadzaniu podzielę...ale to wszystko jak już obornik będzie rozłożony,jutro jadę po "złoto"

Ewcia pokażę Ci jedną trawkę u mnie. Nazwy nie pamiętam. Jest ładna, ale dość ekspansywna i zamierzam się jej pozbyć. Mogłabym Ci trochę wysłać (bo cała jest wielka). Wrzucę zdjęcie i daj znać czy chcesz.
Ewciu chodzi o tę biało-zieloną z prawej strony.
kosolka 14:25, 27 lut 2015

Wygląda jak trzcinnik Overdam. Kwitnie?
Katkak 14:44, 27 lut 2015

kosolka napisał(a)
Wygląda jak trzcinnik Overdam. Kwitnie?

tak, kwitnie.