Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Gąszczu u Tess 10:32, 26 lis 2014

Do góry
Gratki na 500

Życzę, żeby wszystkie plany przyszłoroczne został zrelizowane
W Gąszczu u Tess 10:30, 26 lis 2014

Do góry
O Tess gratuluję 500 stron buziam wysyłam hi hi hi

Moja tegoroczna miłość

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:15, 26 lis 2014

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:11, 26 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)

no właśnie - a ja mam z tym problem bo jak się rozsypie a na wiosnę gmyram to albo wyplewię albo podetnę jak grabkuję

a to stan mojej bylinowej w tym roku przymusowo zostaje wszystko do wiosny

Piękności, mogłabym patrzeć godzinami
Zielono Frani 10:06, 26 lis 2014

Do góry

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:58, 26 lis 2014

Do góry
No i nie zdążyłam, zastały mnie za krótkie dni w planach jeszcze jakies 30 mb terenu
Zielono Frani 09:51, 26 lis 2014

Do góry
Nawet nie wiecie, ile się zbierałam, żeby się zarejestrować i napisać. Wpadam tu prawie codziennie, ale dopiero dziś się odważyłam. Czytam, czytam, czytam, co piszecie i czuję się, jakbym Was znała od dawna.
Ale dość o moich odczuciach.
Mam ogródek. Bo ogrodem go ze względu na rozmiar nazwać nie mogę 5 arów + połowa bliźniaka. Całe życie mieszkałam w bloku, w domu mieszkam od prawie 5 lat. I jak wielu z Was żałuję, że te 4 lata temu nie trafiłam na Ogrodowisko, bo może by moje 5 arów wyglądało trochę inaczej.
Często kupowałam, to co mi się w danej chwili podobało, a do ogródka pasowało jak pięść do nosa. Efekt jest taki, że rewolucji już było kilka, a szykują się kolejne. Pokochałam żurawki, bo bukszpany kochałam od zawsze, nawet próbowałam je hodować na balkonie w bloku. Lubię ogrody uporządkowane, linie proste, minimalizm. Mój taki jeszcze długo nie będzie, ale za to mam wielką przyjemność do dążenia, by taki się stawał. I oglądania/podglądania np. ogrodu Wieloszki, który skradł moje serce.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:50, 26 lis 2014

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Miła, dziękuje że mnie odwiedziłaś. Jak widzisz, trochę się zasiedeziałem ale jest tu tak pięknie, że nie śpieszno mi z powrotem. Już przeżyłem tu drugie Indian Sumer, coś pięknego taka jesień. Jeszcze planuje jedną zaliczyć i za rok wrócić. Już dużo zwiedziłem, prawie w każdy weekend gdzieś ruszałem w plener. Mam tysiące zdjęć i setki filmów. Życzę Ci siły i nowych pomysłów ogrodowych. Pozdrówka przesyłam.

Piękna fota, dzięki. Zaglądam, czytam, nie zawsze piszę, cieszę się, że u ciebie ok, pozdrawiam Robert.

Dziś nie ma mnie
pozdrawiam zaglądających
Ogródek Iwony 09:50, 26 lis 2014

Do góry
Ha, ha, to będzie intrygujący widok

Ten dereń biały był przepiekny, ale wiem jak potrafią zaszaleć, bujnoscią, rabaty przy domu, muszą być stale docinane

Podoba mi się ten bulgotek
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:37, 26 lis 2014

Do góry
Piotr nie z tej ziemi to są takie skałki

Ani ogród dla leniwych 08:49, 26 lis 2014

Do góry
muza napisał(a)
I prośba o instruktaż bo mi chorują świerki srebrne , wiem posadzone były za gęsto rosły pięknie a tego lata zobaczcie sta n wczoraj . Jak im pomóc ......
Widok ogólny
I z bliska chorowitki

Współczuję Ci stanu w jakim znalazły się twoje świerki, ja mam żywopłot z tych świerków i rosną zdrowo, posadzone są w spadku terenu i jeszcze częściej, ja tnę umiarkowanie co roku, w celu ich zagęszczania i mają raczej sucho.

Aniu brązowienie i pojawienie się rdzy na igłach może być spowodowane przez różne patogeny grzybowe, wywołane zbyt wilgotnym podłożem, duże opady, mokra wiosna i lato, trzeba sprawdzać poziom wody w gruncie, a porażone gałązki usuwać i starać się wyzbierać opadłe igły.

Mam nadzieję, że to jeszcze nie fytoftoroza, to choroba powodująca zamieranie pędów, przed twoimi świerkami zima, o tej porze roku, już nic nie zrobisz, ale wiosną możesz spróbować walczyć, środkami ochrony roślin przeciwko brązowieniu igieł i fytoftorozie np:
Aliette, Amistar, Topsin, Bayleton, Previcur, Score,
Kiedyś będzie tu ogród 08:47, 26 lis 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
I pytaj na forum o każdy szczegół

Oooo, na pewno skorzystam. Jeszcze będziecie mnie mieli dość.

Dzięki Mariuszu za fotki. Od dwóch dni gapię się w nie cały czas i tak naprawdę dopiero teraz dociera do mnie ile trzeba materiału na ten staw. I przede wszystkim, żeby cieszył wyglądem przez długie lata teraz trzeba robić z głową.
Właśnie jadę się dowiedzieć ile za takie pale liczyliby sobie w mojej okolicy.
Kiedyś będzie tu ogród 08:11, 26 lis 2014

Do góry
I jeszcze jedna fotka, usypana wyspa wzmocniona palami. zawsze cos tam podpatrzysz , to stan po obniżeniu poziomu wody

Moja codzienność - ogród Oli 07:44, 26 lis 2014

Do góry
Ola gratulacje na 400. Dalszych pięknych stron życzę

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:32, 26 lis 2014

Do góry
Małgosik i Popcarol - chyba zdecyduję się na te cisy, już rozmawiałam w domu na temat takiej inwestycji. Stwierdziliśmy, że to co za oknem jest na tyle ważne, że nie będą to zmarnowane pieniądze. Czyli mamy tło obrazu - cisy (chyba jednak kupię Hicksi, poprowadzę je bardziej wszerz, na płasko. Na tym tle coś w stylu rabat szefowej forum (bardzo podoba mi się ich oszczędność kolorów i wygląd zimą.
Muszę jeszcze policzyć, jak wysoko mogę wypuścić te cisy, aby zimą pozwoliły słońcu wpadać do okna. Myślę, że 2m co najmniej.

miałam dorzucić zdjęcia, jakieś znalazłam:
tu jakieś dwa lata temu:

(jest tak wąsko, ponieważ jest dużą różnica poziomów terenu - rabata jest na murku)

oto, jak ważny jest ten widok z domu:

Ranczo Edy 07:14, 26 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Zdrówko Wspaniałych gości

Aaaa!! zdrówka i wspaniałosci ogrodowych, które mam nadzieje długo ogladać
Działka wkoło Lubczyka :) 04:51, 26 lis 2014

Do góry
Kasiu , ja bywam tutaj cichaczem , a teraz trafiłam w imieniny Twoje. Więc kwiatucha wysyłam I super zmiany zobaczyłam , pod tak troskliwa opieką roślinki rosną jak na drożdżach. Widać , że to nie "ogród dla leniwych" a płot super , wy sami go stawiacie? Szacun ! No więc będę kibicować ogrodowi twojemu , pozdrówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 04:08, 26 lis 2014

Do góry
Witaj Miła, dziękuje że mnie odwiedziłaś. Jak widzisz, trochę się zasiedeziałem ale jest tu tak pięknie, że nie śpieszno mi z powrotem. Już przeżyłem tu drugie Indian Sumer, coś pięknego taka jesień. Jeszcze planuje jedną zaliczyć i za rok wrócić. Już dużo zwiedziłem, prawie w każdy weekend gdzieś ruszałem w plener. Mam tysiące zdjęć i setki filmów. Życzę Ci siły i nowych pomysłów ogrodowych. Pozdrówka przesyłam.
Kiedyś będzie tu ogród 01:13, 26 lis 2014

Do góry
Mariuszu baaaardzo ci dziękuję. Co do wypompowania wody to dałoby radę, OSP by pomogła, tylko problem gdzie. O ile poziom wody by się nie podniósł więcej, to jeszcze by człek coś wymyślił, przy wysokim poziomie- nie ma szans.
Miałam cichą nadzieję, że uda się zrobić choć tą najniższą półkę. No chyba, że do przyszłego weekendu da radę kupić w okolicy pale po rozsądnej cenie. A trochę tego będzie potrzeba.
Trochę to się odbywa na zasadzie tak źle, a tak niedobrze. Czekanie do wiosny z faszynowaniem ma ten ogromny plus, że będzie czas na przyszykowanie materiału i spokojną pracę... jeśli -i tu duży minus- da radę wypompować wodę (a na to szanse są niewielkie).
No cóż, pewnych rzeczy człowiek nie przeskoczy.

Trafiłam na odcinek Mai w ogrodzie z pięknym stawem bez folii. http://majawogrodzie.tvn.pl/184,Naturalne-stawy-odc-470,odcinek.html
Marzenie....

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:53, 26 lis 2014

Do góry
Zasiedziałam się dzisiaj, Dobrej nocy, kochani rodacy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies