Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 08:53, 09 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

No to nie jesteś sam. Siem będziem wspierać duchowo przy tym kopaniu.

Akurat ten sposób pracy przy koparce najlepszy na zimę po mrozie, pozdrawiam serdecznie, będziem się wspierać.
Przyjazny ogród 08:49, 09 gru 2014

Do góry
Krótko powspominam swoje ogrodowiskowe początki, nadal w kontynuacji.
Na dobre tworzenie ogrodu zaczęło się w lipcu 2013 (1 zdjęcie). Na drugim ukształtowane rabaty - wiosna 2014, zaczyna się obsadzanie rabat. Jest to południowa część ogrodu.

W trakcie prac, chyba sierpień 2013

I pierwsza roślina ogrodowiskowa od Ani z Rzeszowa, pisać nie muszę co.

Przyjazny ogród 08:47, 09 gru 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
... U mnie jeszcze prace pod koparkę...

No to nie jesteś sam. Siem będziem wspierać duchowo przy tym kopaniu.
Przyjazny ogród 08:26, 09 gru 2014

Do góry
Wiosenny przerywnik
Ciemiernik, szafirek, kwietniowe zawilce i tawuła wczesna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:19, 09 gru 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:18, 09 gru 2014

Do góry

Tu będzie pięknie wiosną - pełne różowe tulipany Angelique i niebieskie niezapominajki - od Bożenki Obok plaskate czosnki... hmm...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:16, 09 gru 2014

Do góry
Szaroburo, brr!

Nowy aparat robi lepsze zdjecia z oddali

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 09 gru 2014

Do góry
Brr obudził mnie klient, z reklamacja (ilościową dostawy), punkt 7ma... Nieprzytomna się nawet nie przedstawiłam i coś wybełkotałam hihi nienajlepszy sposób na rozpoczęcie dnia, ech

Anitko, racja! Trzeba korzystać póki można

Ewo, obiecane foty werbeny - niektóre puszczają, niektóre (jeszcze?) nie:

Ostatnie 2 na dworze:
Pomóżcie wyczarować mi ogród 08:07, 09 gru 2014

Do góry
Mała_Mi dobrze radzi, żeby mieć szeroki podjazd, U mnie dwa auta(pracujemy w różnych godzinach) więc zrobiłam mijankę , na której stoi samochód, a z garazu mozna swobodnie wyjechać, garaż mamy na 1 samochód, myslimy przyszłościowo, na emeryturce nie będą potrzebne dwa . Reszta podjazdu normalnej szerokości. Nawierzchnia taka sobie, ale tylko taką mogłam kupić w mocno promocyjnej cenie, wstawiam zdjęcie, tochę słabo widać, jak obejrzysz, daj znać to usunę [img
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 08:05, 09 gru 2014

Do góry
Monic napisał(a)
Mój tegoroczny wianek

Ślicznie się prezentuje
Ogródek Anity 07:53, 09 gru 2014

Do góry
Ogródek Anity 07:51, 09 gru 2014

Do góry
Zdjecia przymrozkowe- dzisiejsze

Rododendronowy ogród II. 07:40, 09 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Strzyżyki fajne ptaszki choc kolorów nie maja ale sa urocze. W ksiązkach pisza ze naszym najmniejszym ptaszkiem jest mysikrólik ale mnie sie ciagle wydaje ze jednak strzyżyk. Ten jego zadarty ogonek rozśmiesza mnie zawsze jak go zobacze. Kun Ci nie zazdroszcze , potrafią narobic kłopotu.
Dla tych którzy nie znają tego ptaszka dwa zdjecia (jedyne jakie mam bo nie jest łłatwo go sfotografowac).

Taka ruchliwa, skacząca kuleczka, cykająca ogonkiem, bardzo ciekawy ptaszek. Mysikrólik jest bardziej smukły od strzyżyka, ale który mniejszy, to prawdziwa zagadka. Pozdrawiam i miłego dnia
Przyjazny ogród 07:26, 09 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. Zawsze na bieżąco. To jeszcze poszukam Schafera. Bliżej wiosny zwapnuję glebę.

Byłam u Dzidki "na żywo" a tam u niej w warzywniku pięknie derenie zadołowane przygotowane do sadzenia wiosennego. Dereń to jest to!

Ooo... znam z netu ogród Dzidki, zazdroszczę Ci, w czasie gdy tworzę swój, to wasze ogrody przyciągają oko jak magnez, dobra szkoła. U mnie jeszcze prace pod koparkę, na styczeń, od wiosny wracam do pracy jeśli dostane pozwolenie od lekarza, tak więc czasu nie będzie, albo będzie go bardzo mało, mam nadzieje, że pogoda pozwoli, aby tylko po pas śniegu nie dosypało bądź nie zamarzło na pól metra - pod żywopłot i tunel i zaplecze gospodarcze, przy starej stodole - pamiętasz - obecnie jest tam gruzowisko, a szkoda tak fajnego miejsca.
Zostawiam Ci moje warzywka prowadzone tradycyjnie.

Mój jesienny ogród 03:25, 09 gru 2014

Do góry
Witam, u mnie na razie pogoda znośna w dzień 2-4 w nocy -2-0, mogło być tak do świąt. Już 8 zaraz będzie 15 a potem to już poleci. W tym roku będę miał 5 dni wolnego, trochę będzie mało kasy ale i odpocząć też trzeba.
Bogdziu, Jesień była piękna ale te zdjęcia są z października a teraz po tych mrozach wszystko obleciało. Kamienie były fantastyczne dla tego narobiłem tam mnóstwo zdjęć. Pytałem o las gdyż ciekawi mnie czy coś tak pięknego można było zniszczyć ale widać ludzka głupota nie zna granic. Wiem co czujesz, ja słyszałem że mój las też ma iść do wycięcia, aż mi gardło ścisnęło, mam nadzieje że nie prędko się to stanie i może ktoś odwróci jeszcze tę kwestie. Pamiętam że gdy przyjechałem, poleciałem najpierw do lasu a potem na twoje podwórko. Przed odjazdem też poszedłem zrobić sobie kilka zdjęć. Naprawdę aż nie chce się w to wierzyć, współczuje Ci naprawdę. Po tych gorzkich słowach coś dla osłody.

Mój jesienny ogród 02:12, 09 gru 2014

Do góry
Witam, u mnie na razie pogoda znośna w dzień 2-4 w nocy -2-0, mogło być tak do świąt. Już 8 zaraz będzie 15 a potem to już poleci. W tym roku będę miał 5 dni wolnego, trochę będzie mało kasy ale i odpocząć też trzeba.
Bogdziu, Jesień była piękna ale te zdjęcia są z października a teraz po tych mrozach wszystko obleciało. Kamienie były fantastyczne dla tego narobiłem tam mnóstwo zdjęć. Pytałem o las gdyż ciekawi mnie czy coś tak pięknego można było zniszczyć ale widać ludzka głupota nie zna granic. Wiem co czujesz, ja słyszałem że mój las też ma iść do wycięcia, aż mi gardło ścisnęło, mam nadzieje że nie prędko się to stanie i może ktoś odwróci jeszcze tę kwestie. Pamiętam że gdy przyjechałem, poleciałem najpierw do lasu a potem na twoje podwórko. Przed odjazdem też poszedłem zrobić sobie kilka zdjęć. Naprawdę aż nie chce się w to wierzyć, współczuje Ci naprawdę. Po tych gorzkich słowach coś dla osłody.

Ogród Magdalenka 23:46, 08 gru 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Dobrze,że mamy chwilową przerwę w szaleństwach zakupowych z zielonymi , bo można się skupić na wnętrzach i nie tylko ...

W moim ogrodzie, na wiosnę, zagości pewna Pani , wiadomo Teraz , na czas zimowy, przeniosłam ją do domu, bo na zewnątrz jest za zimno

A tak prezentuje się przed domem Jestem nią oczarowana ...

Już ja podziwiałam...tę panią...ale za każdym jej pojawieniem sie u ciebie jestem nia niezmiennie.....oczarowana
Pozdrawiam!
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 23:43, 08 gru 2014

Do góry
I ja zaczęłam przygodę z wiankami. Szkoda, że zdjęcia nie oddają ich całego uroku

Ten czerwony troszkę się zmienił dopracowałam go, ale jeszcze się nie doczekał sesji fot.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:29, 08 gru 2014

Do góry
dzisiaj z Frankiem popełniliśmy świąteczne kartki do szkoły
zatem sezon okołoświąteczny rozpoczęty. Bawiliśmy się świetnie

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 23:29, 08 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Gabrysia, ja z innej beczki, poszukuję takiej donicy jak ta metalowa mniejsza na teraz. Podaj na PW proszę cenę i lokalizację.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies