ładne sadzonki hortensji Ci wyszły
czyli jak dziś wsadziłam patyczki do gruntu, to jeszcze w tym roku będę je mogła przesadzić w miejsce stałe?
właściwie wiosną powinny być chyba ukorzenione...
tymi hortkami to mi zawsze po oczach dajesz! super Ci wychodzą te roslinki-zazdraszczam, ale pozytywnie może i w tym roku coś mi się uda ukorzenić, o ile ktoś się znajdzie do oddania patyków
Kupowałam jesienią jednoroczne sadzonki hortensjii Silver Dollar. Na 5 gałązek, które odrosły od tego patyczka, każda zakończona była kwiatem. Musi być chyba jakaś mocno kwitnąca ta odmiana. Ale niech mi po jednym zakwitnie, to będę szczęśliwa. Tymczasem niech choć korzonki puszczą te moje patyczki. Już je wsadziłam do gruntu. Ma być długaśny szpaler hortensji Limelight.
W gruncie większa skuteczność ukorzenienia, bo potem, jak stoja w wodzie, jakos listki więdna, zatem lepiej na 2 sposoby robić, Mirka wybacz, ze się panosze u ciebie
Panosz się panosz ile tylko chcesz Irenka wie co pisze byle jak ukorzenia się hortensja w wodzie tzn.ukorzeni się ale potem długo rusza te ukorzeniane w gruncie kwitły mi w tym samym roku.Zobacz jaki słaby system korzeniowy