Fajnie, ze M. pomaga czyli wydłużyli nam jesień? Moje dzielone trawy dostały szansę
Tego wiązania nie lubię, ale jak mus, to mus, na pewno zrobisz perfekcyjnie, ja jeszcze wstrzymuję się z wiązaniem
polecam tę trawę Carex Silver Sceptre, w cieniu wygląda idealnie, no słońce też ma, ale jej nie pali
U siebie nie okrywam, ale jesli u ciebie będzie chłodniej, wkoło liście lub słoma mogą się przydać i oczywiście zwiąż je; dzieliłam teraz, choć wiem, ze wiosną jest lepiej, no cóż, do cierpliwych nie należę
zresztą wróciłam do wszystkich 3 artykułów Danusi, napisała że turzyce możemy dzielić wiosną i jesienią, ta aktualna aura jest bardzo jesienna, jeśli nic nas nie zaskoczy, powinny sobie poradzić i wiosną bujnąale jeszcze wiosną ze 3 kępy podzielę
jak sobie radzą, to super!
Z kolei ja planuję posadzić oprócz bluszczu, trawy pod klonem, wkoło niego, bo trawa tu nie rośnie; mam jeszcze kilka kęp Carex Variegata i z jednej zrobię 8 sztuk i tam dam
do donic dałam Carex Ice Dance i jak widać, jest pień i łyso i tu dam trawy też, będzie to jakoś wyglądać koło sierpnia, tak myślę
mam wrażenie, że cisy rosną?
Cierpliwość przychodzi z wiekiem, a zresztą mnie starej też często jej brakujelubię grządki w początkowej fazie obsiania wtedy wszystko jest jak spod igiełki