Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:07, 22 lut 2015

pawel_snopek napisał(a)
Piękny ten Everestja pozwolę sobie na zakupy dopiero po wypłaciebo widzę że warto

Zgadam się z tobą co do urody tej turzycy Zamówienie już możesz nawet dzisiaj złożyć a co do transakcji możecie się umówić

O matko ... jaką ja tu reklamę robię

kosolka 22:15, 22 lut 2015

Gardener27 napisał(a)

Donice zakupione w Obi Muszę jeszcze ich dokupić na moje Agapanty

A napisz mi proszę po ile taka donica w obi i średnicę! Porównam sobie z moim źródłem.. Na priv jak chcesz. Dzięki!
Gardener27 22:21, 22 lut 2015

kosolka napisał(a)

A napisz mi proszę po ile taka donica w obi i średnicę! Porównam sobie z moim źródłem.. Na priv jak chcesz. Dzięki!

Olu odsyłam Cię na stronę sklepu Masz tam całą ofertę

http://www.obi.pl/decom/product/Donica_Bavaria_50_cm_terakota/5851837?c=1549&position=11&pageNum=1&pageSize=24
zabaewa 01:07, 23 lut 2015

Pan Trawka czyli pan Tadeusz jest niesamowity - potwierdzam Zrobił wrażenie nawet na moim M. Co jest wyczynem w zeszłym roku M-ek zrobił listę traw, które chcial mieć. Potem za moją namową pojechał ze mną do p. Tadeusza. Kazałam mu wyłuszczyć co chce, gdzie chce, jakie są warunki glebowe i jaki efekt chce osiągnąć i .... p. Tadeusz zweryfikował M-kowi listę Wróciliśmy z innymi trawami niż były na liście. A teraz M-ek zachwyca się tym co ma dzięki wiedzy i pasji p. Tadeusza. W tym roku też kupię u niego carexy.
A w przyszlym roku do tych traw - miskantów muszę upolować róże, co nie będzie łatwe bo zamarzyły mi się "blue for you" .
iwonaal 02:29, 23 lut 2015

A ja głupia miałam apaganty białe, zostawiłam w ziemi i niestety pogniły.
gierczusia 09:39, 23 lut 2015

Gardener27 napisał(a)

Hej Elu !

Mam nadzieję że mój Bronze form też pójdzie w te ślady Z białymi przetacznikami kłosowymi będzie wspaniale się prezentował ... a przynajmniej taką mam nadzieję W marcu mają przysłać byliny i resztę traw
Będzie wielkie sadzenie

Pozdrawiam

Piękne zestawienie wykoncypowałeś ... Będę trzymać kciuki żeby Teoja bronze form grzeczna była ... I móże też coś zamówię ??.. Ty to mnie zawsze to jakiś szaleństw zakupowych zachęcisz
laurowisnia 10:25, 23 lut 2015

Wspaniałe zakupy trawkowo -donicowe, agapanty kocham, ale już nie kupuję, czekam aż się rozrosną te co mam. Za to znowu je posiałam, ciekawam kiedy można się doczekać na ich kwitnienie? Te z tamtego roku niewiele podrosły. Miłego tygodnia.
Ewa777 14:50, 23 lut 2015

Hej, odezwałeś się
Obejrzałam zakupy trawkowe i doniczkowe. Superaśne! Wrzuć koniecznie zdjęcia jak obsadzisz donice. Jestem ciekawa tych kompozycji
Gardener27 19:03, 24 lut 2015

Dobry wieczór

Witam serdecznie wszystkich gości Ciężki dzisiaj miałem dzień a jutrzejszy nie będzie lepszy Na szczęście już w domu i można się zrelaksować przy dobrej literaturze i lampce wina Za oknem słychać deszcz ... czyżby pierwszy wiosenny ? Trochę wspomnień z lata ...

zabaEwo Zazdroszczę tego spotkania Z miłą chęcią bym go odwiedził tylko musiałbym pojechać ciężarówką bo z pustymi rękoma bym nie wyszedł Oglądałem dwa filmiki w sieci z udziałem Pana Tadeusza Posiada ogromna wiedzę, pasję a do tego bardzo sympatyczny człowiek Nic dziwnego że zrobił na Twoim mężu wrażenie Trzymam kciuki za plany

Iwonko te piękne egzotyczne kwity w naszym klimacie wymagają wniesienia na zimę do domu

Elu Cieszę się że mogę inspirować Ech ... te zakupy Zawsze sprawiają przyjemność

Agato To już wiem do kogo się udać po porady w uprawie agapantów W którymś odcinku Gardeners World Carol Klein mówiła że agapanty wyhodowane z nasion kwitną dopiero na trzeci rok jak mnie pamięć nie myli Mam nadzieję że nie będziesz musiała tyle czekać Dziękuję za życzenia i odwiedziny

Ewo777 Oczywiście zdjęcia się pojawią po stworzeniu kompozycji

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego tygodnia

marta_d 19:41, 24 lut 2015

ohhh no właśnie ta lawenda będzie miała zaszczyt kwitnąć w mojej donicy