Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 10:14, 29 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Witam się i od razu zaznaczam. Zaglądałam kiedyś ale bez zostawiania śladu. Ale to zdjęcie.. Jestem zachwycona! Pozdrawiam!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:02, 29 sty 2015

Do góry
Ola - raczej śmieszny

Gocha - to mam się nastawiać, że potem będą auta Mój synuś to spał przy odkurzaczu.. inaczej nie chciał. Wiec czasami włączałam by zasnął Do tej pory jak zaśnie to go nic już nie obudzi.. a ma 30 lat

Madżen - u mnie po śniegu... pada deszcz...ze śniegiem.. z temperatury -10 wróżbici się wycofali i podają tylko -6. W takich temperaturach werbena przezimuje bez problemu w gruncie .

Ula - jak pod śniegiem to nic jej nie będzie.. byle potem za mokro nie miała.

Roma - sierściuch ze starości już tak daje popalić, że ręce mi opadają.. i powieki... bo spać w nocy nie daje.. ot starość jest okropna

Jankosia - można się bawić w wysiewanie bylin, ale drzewo to pasuje kupić ciut podhodowane... drzewo daje namiastkę dojrzałego ogrodu..byliny rosną szybko i w jeden rok dają wrażenie obfitości i dojrzałości.. ale drzewa szczególnie na początku rosną wolno. Moja najlepsza decyzja to, to, że na początek kupiłam kilka większych drzewek.. one dały szkielet ogrodu. No i "choinki" które kupiłam okazyjnie w dobrej cenie i dużej ilości.
Moje pierwsze 4 drzewka.. kupione w listopadzie 2007 roku, w tym 3 klony i jarząb szwedzki ... dom w budowie ,a ja posadziłam drzewa (jedno przestało na zewnątrz w donicy do wiosny). To one teraz dają poczucie, że ogród mam już dojrzały.. i to już od kilu lat. To byłą chyba moja najlepsza decyzja odnośnie ogrodu.

Tess - czasami postawienie na wyczucie swoje daje lepsze rezultaty niż doradztwo internetowe.... fotki nie zawsze oddają klimat i co w duszy gra... ja mam problem aby doradzać na forum... po prostu nie potrafię coś doradzić patrząc na fotkę..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 29 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jak ci nie zależy na zimozielonych to wypatrzyłam niziutką krzewuszkę cudowna MIDNIGHT WINE 'Elvera' (można je ciąć i korygować wzrost) o bordowych liściach.. szkółka blisko mnie to sprzedaje

Łukasz ja chyba taką mam. Zobacz ją i powiedz mi to usunę zdjęcia

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:42, 29 sty 2015

Do góry

Makowo na Kociewiu 09:39, 29 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

takie trawki fajnie wyglądały by tam w kulkach pod brzozą albo żółta trzmielina strzyżona w dywan. Rozświetliłyby ten zakątek
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:38, 29 sty 2015

Do góry
Może jednak zima...?

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:33, 29 sty 2015

Do góry
Zima nie-zima

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:28, 29 sty 2015

Do góry
Hej to znaczy, że czas się za robotę brać? Ciąć już można? Bylinowe badylki wyrzucać? Albo chociaż plewić, bo chwastom styczeń nie przeszkadza w niczym i wyłażą noooo

Zimy puki co u mnie nie widać jeszcze/już.
Foty z rana , a te z listopada były takie same.

Ogród mały, ale pojemny;) 08:58, 29 sty 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Wrzesień 2014 wypadł najlepiej roślinki już większe

dzięki tym zdjęciom widać jaką wielką metamorfozę przeszedł Twój ogród świetnie wyszło

Pamiętasz może nazwę tych żurawek w lewym dolnym rogu ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:48, 29 sty 2015

Do góry
Agata tylko oszczędź tych mniej wrednych o całkiem sympatycznych już nie wspomnę

Iwona wysłałem

drobiazgów tego typu mam naprawdę mało

lewizja rosła tylko 3lata ...................................kuklik może się odnajdzie

Mój nowy stary ogród 08:47, 29 sty 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Tośka powaliła mnie na łopatki, ale superowa ta Twoja Tośka.

Znalazłam różyczkę, rośnie z Lariską, której ja nie mam :

Dorotko, jak długo masz różę burgundy i ile urosła u Ciebie na wysokość ?

Ewa wszystkie róże rosły u mnie pierwszy sezon. Pierwsza posadzona Burgundy Ice wyrosła na jakieś 80cm Kolejne trzy sadziłam póżniej, miały jakieś 50cm. W ogóle to róż posadziłam jak głupia. Dopiero latem okaże sie czy nie za ciasno mają.

A Tośka ma już 6 miesięcy, pannica

Burgundy Ice
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:30, 29 sty 2015

Do góry
Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:16, 29 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Reniu, masz zdjęcie Twojej kwitnącej Eden...? Chętnie bym zerknęła

Asiu mam ,kupiona w doniczce .
Ogrodowe przygody 07:48, 29 sty 2015

Do góry
może masz tą samą
Ogrodowe przygody 07:44, 29 sty 2015

Do góry
jak ja to znam sama mam taką żółtą , ale pachnie i kwitnie

Ogród prawie romantyczny 06:54, 29 sty 2015

Do góry
Napia napisał(a)

czy te żółtozielone pąki to sunower? czy inna piękność?
bergenia prześlicza
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:06, 29 sty 2015

Do góry
To może wspomnienia wiosenne teraz

Ogród u stóp klasztoru 00:07, 29 sty 2015

Do góry
Marzena zauważyłam że one muszą być wyeksponowane . nawet jako soliter ,wtedy pięknie wyglądają ale w kupie już nie za ładnie ...gubią się .

Agata dzisiaj otrzepywałam tony śniegu z drzew bo już się ciężki robi .
dzisiaj było +2

tu jest dobrze wyeksponowana ,nie boje sie powiedzieć że podoba mi sie w tym miejscu już od lat i pewno długo jeszcze tu zostanie .

ale tu już połowa poszła do ludzi ...zastąpiłam wiosennymi irysami i letnimi daliami

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:02, 29 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pierwszy raz widzę taką historię z hostą, której część traci swoje cechy. Myślałam ze ustalone odmiany nie wracają do form rodzicielskich. To ci dopiero!
No ale dobrze, że udało Ci się uratować właściwy kawałek.

Niestety tak stabilnie było chyba kiedyś przy starych odmianach, teraz bywa różnie
Prawie co roku muszę tak ratować myszkę Cat and Mouse, bo robi się cała zielona, przydarzyło się to też mojej Lakeside Paisley Print, tylko nie wiem do czego się cofnęła bo piszą że jest przypadkową siewką.
A czy się udało z tą, okaże się wiosną czy pokaże cechy streaked.

Na szczęście hosty potrafią równie niespodziewanie mutować do jakiejś innej formy i tak powstają nowe odmiany. Zrobiłam zdjęcie takiej mutującej hosty u mojej siostry w ogrodzie, obserwujemy co się wyklaruje i czy okaże się to stabilne
oraz czy nie ma wirusa, bo ze dwa liście wyglądają podejrzanie.
Żywopłotki cisowe. 23:59, 28 sty 2015

Do góry
Dziś wreszcie wykończyłam serwetkę zaczętą dużo lat wcześniej i doczekała się wycięcia może doczekają się malutkie talerzyki do zawieszenia na ścianie To moje bibeloty

Tą filiżankę z hiacyntami kupiłam sobie sama na powitanie szybciej wiosny. choć nie wiem czy nie dla spełnienia hopla posiadania wielkiej filiżany.

i jeszcze hiacynty w misie kryształowej w towarzystwie zimowo/świątecznych
kwiatków.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies