Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:49, 22 lut 2015

JoannaP napisał(a)
Pięknie u ciebie ,trafiłam na ostatnie foty widzę że masz cisy Hilli kiedy będziesz przycinać ?

Witaj Joasia Cieszę się, że zaglądnęłaś, tylko się zastanawiam skąd Ty wzięłaś te cisy Hilly?? Przy ogrodzeniu mam Hicksii. Nie wiem kiedy będę ciąć, pewnie bliżej wiosny. Dziś byłam oglądać działeczkę, i póki co od północnej strony śnieg jeszcze leży.

Co ciekawe Hilly też mam, 3 szt przy kompostowniku, ale jeszcze ich nie pokazywałam

Agi2006 11:23, 23 lut 2015

Przychodzę z rewizytą. Po raz pierwszy się ujawniam choć muszę przyznać, ze podglądałam Twoje piękności ogrodowe już wcześniej. kocham twoją rabate żwirową z lawendą ... a mogę zapytać gdzie zaopatrujesz się w roślinki?
MirellaB 12:02, 23 lut 2015

Dziękuję Ci za odpowiedź. Jak już będę miała moją rabatę zrobioną to dam Ci znać. Zresztą odwiedzaj mnie częściej
Jej jak u Ciebie ładnie w ogrodzie
Magda_ 13:09, 23 lut 2015

Ja też bardzo lubię w Twoim ogrodzie połączenie ML z hortkami aż sobie je zapisałam na swoim kompiku
jolka 20:20, 23 lut 2015

Agi2006 napisał(a)
Przychodzę z rewizytą. Po raz pierwszy się ujawniam choć muszę przyznać, ze podglądałam Twoje piękności ogrodowe już wcześniej. kocham twoją rabate żwirową z lawendą ... a mogę zapytać gdzie zaopatrujesz się w roślinki?

Witaj Agi Dziękuję za odwiedziny i za miłe słówka
Lawenda w żwirku to Blue Scent, kupowałam ją na allegro. Jeszcze 10 sadzonek dokupić muszę, bo taka niedokończona jest ta rabata. Zresztą chyba z rok się z nią męczyłam. A generalnie to kupuję w Hebe (NS), w Parku M w Starym Sączu, Akacja (NS), czasem Gołkowice (są tam dwie fajne szkółki) lub internetowo.

jolka 20:35, 23 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Dziękuję Ci za odpowiedź. Jak już będę miała moją rabatę zrobioną to dam Ci znać. Zresztą odwiedzaj mnie częściej
Jej jak u Ciebie ładnie w ogrodzie

Mirelka, oczywiście że będę do Ciebie zaglądać.
Również Ci dziękuję za dobre słowo, ale musisz wiedzieć że to w miarę ładnie, to jest zaledwie jakaś 1/3 naszej działki. Cała południowa strona, skarpa, stok są prawie nie ruszone. Jak sobie to wszystko wczoraj na spokojnie obejrzałam, to mnie normalnie wieczorem gorączki dostałam.

Skarpa poszarpana, żadnej regularnej linii, doły, nierówności, teraz po zimie chwasty wymarznięte więc wszystko widać jak na dłoni. Chyba będę musiała na wiosnę jakiś ciężki sprzęt zamówić, bo bez sensu cokolwiek zaczynać na takim stanie terenu Jak zrobię fotkę to zobaczysz o czym mówię. Czasem to mi już ręce opadają z tym ogrodem ..

jolka 20:39, 23 lut 2015

Magda_ napisał(a)
Ja też bardzo lubię w Twoim ogrodzie połączenie ML z hortkami aż sobie je zapisałam na swoim kompiku

O, jak miło .. moje krzaki ma Madzi kompiku wylądowały
Pozdrowienia Madzia

jolka 16:28, 24 lut 2015

Mój ogród od strony południowej. Obraz nędzy i rozpaczy! Wierzę, że za 2 lata będę mogła wskazać te zdjęcia do porównania było ... jest ... Żeby mi się tak jeszcze projekt zagospodarowania przyśnił

jolka 16:42, 24 lut 2015

No ale samo załamywanie rąk nic nie da, tak więc rozpoczynam wiosenne działania. Wizyta w sklepie ogrodniczym zaowocowała zakupem miedzianu, catane (polecony przez Pana w sklepie odpowiednik promanalu) i Yara Mila Complex - również polecony przez Pana, sporo tańszy, norweski odpowiednik azofoski.

Zaczęłam też ciachać limki, ale cały czas mi w głowie kołatało, że nie sprawdziłam czy Danusia już ciacha, i czy nie jest za wcześnie. Obcięłam trzy i dałam sobie spokój. Zostało mi jeszcze 5. Pozbierałam też trochę patyczków, wsadzę i zobaczymy co z tego będzie.

No, tyle pamiętnika. Pozdrowienia dla wszystkich

Agatan24 17:18, 24 lut 2015

Ale u Ciebie piękne