Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 21:11, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Iwonko jak nie chcesz być uznana za szurniętą nie chwal się takimi ekscesami w pracy

Może masz rację Chyba nawet bardzo masz rację. Życie uczy różnych nowych zachowań. I zaniechań również
Ogródek Iwony 20:56, 09 mar 2015

Do góry
dubelek
Ogródek Iwony 20:56, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Madżenko, czy masz namyśli widły? Dziś pochwaliłam się nimi w pracy, wszyscy mieli ubaw

Dziękuję Ewo, dziękuję Reniu, starałam się

Iwonko jak nie chcesz być uznana za szurniętą nie chwal się takimi ekscesami w pracy
Ogródek Iwony 16:12, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, dzięki za wizualizację. Jak gęsto sadziłaś żurawki? Ma to jakieś znaczenie? Jest tam też trzmielina, to chyba trzeba ją ciąć nisko?
Pamiętam ten projekt, miało być coś na nodze, ale padło. Aż żal.

Magda. nie da się wszystkiego naraz ani kupić, ani obsadzić - na szczęście
Pozbyłybyśmy się celu

Dokładnie 3 cisy na pniu żurawki sadzone gdzieś co 30cm, na tych piczyszczonych u mnie widać. Żółte to trzmielina przycinana niziutko na taki dywan
Ogródek Iwony 14:28, 09 mar 2015

Do góry
w projekcie było inaczej, ale w tej chwili jest tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:33, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ty mnie o strone w wątku pytasz???? łolaboga kobieto
nawet nie zamierzam się wysilać na odpowiedź bo to jak wygrana w lotto, nie mam pojęcia
a co potrzebujesz?

Napisałam u mnie. Jak chcesz, to możesz mi wkleić fotkę u mnie.
ana_art napisał(a)

Chodzi o tą rabatkę, wygląd do celów poglądowych jest mi potrzebny
Ogródek Iwony 11:25, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
No Iwonko poszalała Pani. Donice pierwsza klasa, reszta zakupów również. Wybór buszpanów O MATKO!!!!
Najbardziej uśmiałam się, z wideł i obornika, kto by pomyślał, że taki prezent może tak ucieszyć
powiedz co chciałaś odnośnie tych kulek wynajde poza wątkowo, na wątku nie pamiętam stron

Ana, nadal mam dylemat z moją rabatą przy szambie. Jest tam betonowa płyta, na której nic nie posadzę, ale zasypałam korą, jak pan wywozi szambo, to się odgarnia. Płyta ma wymiary 70x70 i jest na rabacie. Za nią posadzone są 4 hortensje Vanilia, szerokość rabaty dla nich to 1 metr za szambem, sadzone co 80 cm. Chciałam tam zostawić sedum, ale potrzebuje miejsca, którego tam na szpaler jest za mało, bo wchodzi płyta betonowa. Wymyśliłam, że zrobię tam zielone kulki bukszpanów i jakieś trawki (tylko nie wiem, czy stipa, czy inną trawkę) albo żurawki. Kulki muszę tak ustawić, aby ten pusty kwadrat betonu przykryty kora się nie rzucał w oczy. Chciałam się zainspirować twoimi kulkami
Tak to wygląda:

A tutaj z sedum, ale nie poszło po całości przez ten beton

No i zimą potrzebuję coś zimozielonego, bo rabata przy wejściu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:17, 09 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
u mnie werbenki martwe - te co zostały na zimę w ogrodzie:/ 2 przykrywałm, zobaczymy, może jest nadzieja ale kawał pracy za Tobą! czekam na fotki

pozdrawiam!

Karolina poczekaj jeszcze, te listki miniaturowe wypatrzyłam w dwóch starych krzakach. W tamtym roku też przetrwały, a rzekomo to nie takie proste a tu proszę
Ogródek Iwony 11:15, 09 mar 2015

Do góry
No Iwonko poszalała Pani. Donice pierwsza klasa, reszta zakupów również. Wybór buszpanów O MATKO!!!!
Najbardziej uśmiałam się, z wideł i obornika, kto by pomyślał, że taki prezent może tak ucieszyć
powiedz co chciałaś odnośnie tych kulek wynajde poza wątkowo, na wątku nie pamiętam stron
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 09 mar 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Aneto, pewnie już wielokrotnie o tym pisałaś, a ja nie doczytałam, czy pod wszystkie rośliny sypiesz azofoskę łącznie z bukszpanami i hortkami, a co z rh?

Ps. Moje żurawki wyglądają tak jakby zimy nie było, brzydkich liści bardzo mało.

jako, że cebulowe u mnie praktycznie w każdym miejscu to jak sypie azofoską na nie to siłą rzeczy dostaje się wszystkiemu wkoło. Dlatego nie przesadzam z ilością azofoski na rabaty. Azofoską też sypie trawnik po wertykulacji (tego jeszcze nie robiłam) Na rabaty też jeszcze nie sypałam bo mi czasu zbrakło ale w tym tygodniu sypnę. Weźcie jednak pod uwagę że u mnie inna strefa klimatyczna i np to co dziewczyny robiły dwa tygodnie temu ja mogę zrobić w tym
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, pozdrawiam poniedziałkowo.
Szukam u ciebie planu rabaty z kulkami bukszpanowymi, tej, co masz łan żurawek i żwirek przy niej. Nie mogę znaleźć. Nie pamiętam strony.
Ty mnie o strone w wątku pytasz???? łolaboga kobieto
nawet nie zamierzam się wysilać na odpowiedź bo to jak wygrana w lotto, nie mam pojęcia
a co potrzebujesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:14, 09 mar 2015

Do góry
wygląd żurawek będzie u każdego inny bo warunki zimowe inne a i różne odmiany zachowują sie różnie...
na pierwszej focie żurawki do czyszczenia (georgia peach)

tutaj poczyszczone i jak widać na jednej rabacie nie najgorsze...

tutaj prawie ich nie ma, ale odbiją
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:06, 09 mar 2015

Do góry
HAHAHAH manewr z wetkniętymi tulipanami iście diabelski Wiosna jak nic
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:31, 09 mar 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Pozdrawiam i czekam na łan krokusów
a to się okaże jak będzie z tymi łanami, znowu nadają spore ochłodzenie od czwartku.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:30, 09 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ana, proszę Cię, napisz jak czyścisz żurawki po zimie. Mam pierwszy rok i nie wiem jak się za to zabrać Wyciąć zeszłoroczne listki?
Dokładnie, tzn trzeba wyciąć brzydkie liście.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:29, 09 mar 2015

Do góry
monitka napisał(a)

Ja wierzę moja w zeszłym roku ładnie przezimowała a do tego rozsiała się w takiej ilości że w sezonie traktowałam ją jak chwast...dlatego w tym roku wycięłam większość kwiatów zostawiając tylko łodygi. Mam nadzieję że i tej wiosny ładnie odbije.
moja też w tamtym roku przeżyła i rozsiała się dodatkowo. W tym roku grubość badyli 'starej' to średnica palca. Też wyrwałam troch tej młodej z pomiędzy cisów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 08 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

wycięłam werbenę patagońską (nie uwierzycie, że widać młode listki na starych krzakach!!!!)

Ja wierzę moja w zeszłym roku ładnie przezimowała a do tego rozsiała się w takiej ilości że w sezonie traktowałam ją jak chwast...dlatego w tym roku wycięłam większość kwiatów zostawiając tylko łodygi. Mam nadzieję że i tej wiosny ładnie odbije.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 08 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Cięłaś już hortki ?

jeszcze nie musiałam poczyścić rabaty bo już tulipany wielkie i tak musiałam stąpać jak na polu minowym. Postaram się chyba w tygodniu jak Bóg da jak nie to w weekend kolejny.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:15, 08 mar 2015

Do góry
aaa krokusy kwitnących jest na razie kilka...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:07, 08 mar 2015

Do góry
jestem upadła... i nawet jednego zdjęcia krokusom nie zrobiłam...
wczoraj było mgliście i mokro, ale dzisiaj przyzwoicie więc
wycięłam wszystkie trawy (lepszego ćwiczenia klatki piersiowej nie ma)
wyczyściłam żurawki na dwóch rabatach (ojjjj jak ja tego nie lubię, za monotonność i i drętwiejące nogi)
wycięłam werbenę patagońską (nie uwierzycie, że widać młode listki na starych krzakach!!!!)
wygrabiłam trawnik
chyba to wszystko, mam 8 wielkich worów odpadów ogrodowych na dzień kobiet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies