Ewa, moja siostra mieszka 100 km ode mnie. Pierwsza jej myśl, abym jej trochę przywiozła tego cudownego nawozu. Zapytałam się, w czyim samochodzie ? Pojęła, że odległość przekreśla taką możliwość
Dobrze, że granulowany jest choć w sprzedaży
No Iwonko poszalała Pani. Donice pierwsza klasa, reszta zakupów również. Wybór buszpanów O MATKO!!!!
Najbardziej uśmiałam się, z wideł i obornika, kto by pomyślał, że taki prezent może tak ucieszyć
powiedz co chciałaś odnośnie tych kulek wynajde poza wątkowo, na wątku nie pamiętam stron
Ana, nadal mam dylemat z moją rabatą przy szambie. Jest tam betonowa płyta, na której nic nie posadzę, ale zasypałam korą, jak pan wywozi szambo, to się odgarnia. Płyta ma wymiary 70x70 i jest na rabacie. Za nią posadzone są 4 hortensje Vanilia, szerokość rabaty dla nich to 1 metr za szambem, sadzone co 80 cm. Chciałam tam zostawić sedum, ale potrzebuje miejsca, którego tam na szpaler jest za mało, bo wchodzi płyta betonowa. Wymyśliłam, że zrobię tam zielone kulki bukszpanów i jakieś trawki (tylko nie wiem, czy stipa, czy inną trawkę) albo żurawki. Kulki muszę tak ustawić, aby ten pusty kwadrat betonu przykryty kora się nie rzucał w oczy. Chciałam się zainspirować twoimi kulkami
Tak to wygląda:
A tutaj z sedum, ale nie poszło po całości przez ten beton
No i zimą potrzebuję coś zimozielonego, bo rabata przy wejściu.
Iwonko , zaszalałaś z zakupami ale to dobrze czasami i tak trzeba podgląduję Cię czasami i widzę że kupiłaś azofoskę. Nigdy tego nie stosowałam . Na co to sypiesz ? Mam u siebie posadzone dwa rzędy choinek świerkowych a za nimi rząd brzuzek i te choinki coś słabo rosną. Mówią że brzoza wszystko im zabiera i tak się zastanawiam czy mogę te choinki podsypać azofoską ?
Ana, dzięki za wizualizację. Jak gęsto sadziłaś żurawki? Ma to jakieś znaczenie? Jest tam też trzmielina, to chyba trzeba ją ciąć nisko?
Pamiętam ten projekt, miało być coś na nodze, ale padło. Aż żal.
Magda. nie da się wszystkiego naraz ani kupić, ani obsadzić - na szczęście
Pozbyłybyśmy się celu