Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Starorzecze na górce 09:16, 24 lis 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Tak na szybko odpowiadam:
Sab Simplex, czyli to, co Grembosia i Mała Mi polecają za radą Zielonej, też używałam, zużyłam 7 butelek i na pewno trochę pomógł, ale nie był super skuteczny
Pomponellę mam posadziną z pomponellą Tylko 2 krzaki, za nimi tymianek
Kachatu ogródek zarósł, teraz jedynie staram się zakopcować, co muszę przed zimą, porządków w zasadzie zadnych nie zrobiłam
Pozdrawiam wszystkich z Młodym na kolanach i załączam wczorajsze zdjątka:

Pomimo braku czasu dla ogrodu on sobie świetnie poradził widać to po różyczkach i innych kwiatkach na wiosnę zrobisz resztę dbaj o młodego i córcię, pozdrówka
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:11, 24 lis 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dzisiaj pojechaliśmy na spacer nad morze. Takie szaleństwo Rybka zaliczona, goferki też no i jodu się nawdychaliśmy
Jesienne widoki w Międzyzdrojach

Ładnie w Międzyzdrojach też czasami tam bywałam i w Kamieniu Pomorskim trzepak też u mnie służy jako podpórka pod róże i powojniki, bo ni jak nie mogłam usunąć go z tamtego miejsca, zbyt mocno był zacementowany pozdrówka Asiu
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:05, 24 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:04, 24 lis 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Aniu, uściski i pozdrowienia zostawiam

Cześć Asiu również ściskam i serdecznie pozdrawiam
Wilcza Góra 08:45, 24 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie nie posta mi zjadło a taki długi był ...hihi
O niczym nie zapomniałas super czekam wiec ...do wieczora
Jakie slodziaki kolejne edit

ojej...to szkoda ... jak będziesz miała chwilkę to napisz...

w podziękowaniu za cierpliwość, wstawię jeszcze pięknotki, które za morze się nie wybrały...

Sójka (Garrulus glandarius) na wczorajszym II śniadaniu

Lawendowy zawrót głowy 08:41, 24 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Helloooł
Powiem że piękny klimat emanuje z tych zdjęć
Pozdrówki poranne :*
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:37, 24 lis 2014

Do góry
Jakie to jest cudne ....jest sklep? Nic mi o tym nie wiadomo ja tez poprosze adres na priv

Pozdrawiam zawsze na slicznosci u Ciebie mozna liczyc

Wianek cudny idealny na moje drzwi ...cuda ...

Wilcza Góra 08:27, 24 lis 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Sroki bardzo fotogeniczne. Wilcza Góra nie tylko przyjazna roślinom ale i żywym stworzeniom. A karmnik bardzo nowoczesny, ale ptaki już go polubiły. Też lubię sroki, wyglądają jakby miały ubrane fraki

ja jednak wole maluchy ...a rudziki i gile to moje faworyty

te duże, bardzo szykowne...u mnie panują sojki i właśnie sroki, wpadają czasem krogulce i dzikie gołębie a od 2 lat w maju, mam piękne wilgi
zimą, w naszym ogrodzie mieszkają zawsze bażanty, które pozostała cześć roku spędzają w okolicy

wśród średniaków, mam najwięcej kosów, szpaków, drozdów i dzwońców
niestety są tez dzięcioły, które również świadczą o chorujących drzewach...

uciekam do pracy i zostawiam porannych gości w stołówce...
to MAZUREK (Passer montanus); nieco mniejszy od wróbla,
ma czekoladowy wierzch głowy i ważną czarna plamę na policzku...
(słabe zdjęcia, bo na dworze było jeszcze szarawo)

Ogród z łezką II 08:10, 24 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu przyszłam się przywitać w nowym wątku,pięknie zaczęłaś
Piszesz że dużo roślin dostałaś,ale ty też dzieliłaś się szczerze,
w środku lata przywiozłam od ciebie wielką azalie

Faktycznie obficie Ci kwitnie, ale u Ciebie wszystko pięknie rośnie, widziałam przecież

Bogusiu może w tym tygodniu byśmy się spotkały? Do czwartku możesz sobie dzień spokojnie wybrać To kiedy możesz przyjechać?
Ogród z łezką II 08:08, 24 lis 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
dubelek
skorzystam z tej okazji i przypomnę Ci Twoje hortensje
dziękuję za cudowny prezent

marzec i sierpień 2014 u mnie

Pięknie Ci rosną Fajnie, że sprawiłam Ci przyjemność
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:56, 24 lis 2014

Do góry
Popcarol, Małgosik - zaraz dorzucę jakieś zdjęcia.

Popcarol - jak najbardziej może zasłonić, cała rabata ma być wywalona i zrobiona od nowa, ponieważ właśnie teraz wygląda ładnie tylko tam, gdzie jej nie widać. a chcę, żeby było odrotnie - ma być ładna nie od strony zewnętrznej, a tylko i wyłącznie od strony wnętrza domu. zagospodarowanie terenu jest takie (wymuszone), że dom od strony południa jest niewidoczny dla nikogo, więc rabata ładna z tamtej strony jest zupełnie bez sensu.
natomiast to okno, które pokazałam, to główne okno w otwartym salono-jadalnio-kuchni i widok z niego to jak obraz w domu, ogromny obraz.

chcę więc zaprojektować rabatę, która musi ładnie wyglądać tylko dla osoby, która patrzy w okno - stąd zdjęcie okna. to ma być wysoka kompozycja - na jakieś powiedzmy 2-3 m docelowo, aby jakoś wypełniła to okno. niestety miejsca na ziemi jest mało - w tej chwili 1,5 m tylko, ale mogę jeszcze zdobyć ok. 0,5 metra. więc to taki raczej ekran, bo na "głębię" brakuje terenu.

jest tak - ozdobna strona od południa:

ma być tak - ozdobna strona od okna (bo teraz mam tam tylko wyleniałe północne plecy jodły)

Rododendronowy ogród II. 07:22, 24 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś było słoneczka trochę to zrobiłam zdjecia tylko jednego gatunku roślin ale za to moim zdaniem zasługujacego na miano wyjątkowego . Rośliny są piękne wiosna , latem mają spokojna zieleń a jesienią znów bija kolorem po oczach , popatrzcie.

Ulala u Ciebie nic nie jest mikro ani srednie wszystko ogromnie urocze

Gratuluje 3tysiecznej stronki
Życie w wiejskim ogrodzie 07:18, 24 lis 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Nieskromnie muszę przyznać że ten zestaw mi się udał Dosadziłem teraz tam jeszcze białe tulipany parrot i czosnki
Hortensje są obłędne a najlepiej wyglądają w dużych grupach Z tego co pamiętam masz u siebie posadzony cały rząd hortek wzdłuż domu ?

Faktycznie fest fajnie to wyglada

Rododendronowy ogród II. 06:52, 24 lis 2014

Do góry
Gratki na 4000stron
Tyle pięknych zdjęć z twojego ogrodu i mądrych rad
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 05:48, 24 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ostatnie jesienne kolorki...
[img

Karola, chowasz tę donicę na zimę ? ,mam takie 3 szt. i zastanawiam się czy je zabrać do domu .
Osrogowca parę siewk dostanę ? jak jeszcze nie rozdałaś wszystkich
pozdrawiam Ewa
Dwa ogrody 05:28, 24 lis 2014

Do góry
Witam
widziałam Twoje pytanie u Reni
ja mam pastellę w zestawieniu z trawą

Starorzecze na górce 02:51, 24 lis 2014

Do góry
I bardziej jesiennie:

Starorzecze na górce 02:47, 24 lis 2014

Do góry
Tak na szybko odpowiadam:
Sab Simplex, czyli to, co Grembosia i Mała Mi polecają za radą Zielonej, też używałam, zużyłam 7 butelek i na pewno trochę pomógł, ale nie był super skuteczny
Pomponellę mam posadziną z pomponellą Tylko 2 krzaki, za nimi tymianek
Kachatu ogródek zarósł, teraz jedynie staram się zakopcować, co muszę przed zimą, porządków w zasadzie zadnych nie zrobiłam
Pozdrawiam wszystkich z Młodym na kolanach i załączam wczorajsze zdjątka:

Rododendronowy ogród II. 01:33, 24 lis 2014

Do góry
Witaj Bogdziu. Ja również chcę pogratulować następnego tysiaka, w prezencie za Twój trud, kloniki które zrobiłem w parku nad Humber River, nieopodal tamy z której pokazywałem Ci Bernikle w locie. Pragnę pochwalić Cię za piękne fotki, masz tam jak w raju, słowo daje. O każdej porze roku masz cudowne widoki. To jest niewiarygodne, że można stworzyć coś tak wspaniałego, własnymi rękami, obyś miała jeszcze dużo siły, karmić nas tymi rajskimi widokami. Jesteś nie tylko wielkim ogrodnikiem ale i wspaniałym człowiekiem. Ciesze się z faktu, że miałem okazję Cię poznać i mam nadzieję że jeszcze będę miał choć jedną okazję. Dziękuję że odwiedzasz mój wątek, życzę wszystkiego dobrego, zdrówka i siły, wiem ile to kosztuje pracy, żeby to tak ślicznie wyglądało. W piątek stałem wieczorem na przystanku i jeszcze widziałem 9 Bernikli jak leciały na zachód nienagannym kluczem. Było -9ºC i pięknie wyglądały na bezchmurnym sinym niebie. Dziś już ciepło wróciło, 9ºC było. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Kiedyś będzie tu ogród 23:52, 23 lis 2014

Do góry
Aniu czyżbym ściągnęła cię telepatycznie? Ja właśnie jestem na chrzcinach twojego ogrodu. Za kibicowanie dziękuję, bardzo się przyda.

Co do stawu to oczywiście zaczęły się schody.
Po pierwsze woda nachodzi szybciej, niż bym na tą chwilę chciała i nie wiem czy uda się zrobić tę pierwszą półkę (nie ma później gdzie tej wody odpompować).
Tu dochodzimy do pkt. 2 - a mianowicie męskie ręce do pomocy (czytaj: mojego eMa) mam całe dwa dni w miesiącu, i jak samej wleźć w ten dół i bić pale.
Po trzecie - skąd wziąć takie cudo jak kantaki do robienia faszyny?
4.- Ile trzeba zakładać, że taki pal będzie wbity w ziemię (1/3 długości wystarczy).
5-No i czy pale do umacniania półek się koruje?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies