Popcarol, Małgosik - zaraz dorzucę jakieś zdjęcia.
Popcarol - jak najbardziej może zasłonić, cała rabata ma być wywalona i zrobiona od nowa, ponieważ właśnie teraz wygląda ładnie tylko tam, gdzie jej nie widać. a chcę, żeby było odrotnie - ma być ładna nie od strony zewnętrznej, a tylko i wyłącznie od strony wnętrza domu. zagospodarowanie terenu jest takie (wymuszone), że dom od strony południa jest niewidoczny dla nikogo, więc rabata ładna z tamtej strony jest zupełnie bez sensu.
natomiast to okno, które pokazałam, to główne okno w otwartym salono-jadalnio-kuchni i widok z niego to jak obraz w domu, ogromny obraz.
chcę więc zaprojektować rabatę, która musi ładnie wyglądać tylko dla osoby, która patrzy w okno - stąd zdjęcie okna. to ma być wysoka kompozycja - na jakieś powiedzmy 2-3 m docelowo, aby jakoś wypełniła to okno. niestety miejsca na ziemi jest mało - w tej chwili 1,5 m tylko, ale mogę jeszcze zdobyć ok. 0,5 metra. więc to taki raczej ekran, bo na "głębię" brakuje terenu.
jest tak - ozdobna strona od południa:
ma być tak - ozdobna strona od okna (bo teraz mam tam tylko wyleniałe północne plecy jodły)