Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

jankosia 08:58, 23 lut 2015

rozark napisał(a)

Ja mam tzw. kota z pazurem.
On rządzi kiedy i jak długo go można głaskać itd... a jest to rzadko, czasami wieczorami jak jest w nastroju i oczywiście w domu, czyli zimą bo latem to wraca ok. 22.
No i oczywiście jak chce dostać papu to się ociera i jest wtedy taki milusi .

No to wypisz wymaluj mój dzikus Ale ja tam właśnie takie koty lubię najbardziej. Psa to wytresujesz, a kota? Może ci ewentualnie pozwolić dostąpić zaszczytu pogłaskania go Choruję na kota bengalskiego, ale to drogie zwierzaki Mój niestety rzadko wychodzi bo pies ma na niego uczulenie. Jak kocur wychodzi to pies musi być w kagańcu, a i tak nie odstępuje go na krok. I tak się czają wspólnie po ogrodzie- dom wariatów
rozark 09:03, 23 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
Też mam stipę do posiania i nie moge sie zabrac za nią , nie lubie tych zastawionych parapetów ale kupic nie mam gdzie więc muszę siac.Pozdrówka

Och, Bogdzia, Ja to uwielbiam. Obserwuje jak roślinki rosną. I z niczego jest potem piękny kwiat, roślinka.
Fakt, że w maju to już rodzinka się pyta kiedy te doniczki znikną z domu bo są po obstawiane wszystkie parapety południowe i wschodnie i zachodnie i podłoga przy balkonach .
Ale co tam, to tylko 2 miesiące .
rozark 09:26, 23 lut 2015

linnet07 napisał(a)
Jak sie tu wstawia fotki, może teraz wskocza. Zobaczymy.

To ty prawie sąsiadka .
Zdjęcia zachwycające. Sarna powaliła mnie na kolana. Musisz mieszkać w pięknym miejscu. Cisz, spokój i świeże powietrze , nie to co u mnie.
Nie wiem czy to nie ten sam powojnik co u mnie. Jak go sadziłam to wydarłam dziurę w ziemi, wysypałam keramzyte, wsypałam luźną ziemie i wsadziłam nowy nabytek. Po czym się okazało że nie kwitnie bo chyba ma za ciemno. A przecież to odmiana do cienia i ma ok. 2 godz słońca. Jak w tym roku nie będzie kwitł o musik go przesadzić.
Co to za roślinki na 3 i 4 zdjęciu? Krzew ma bardzo ładne wybarwienie.
Ładny kolor tej brązowo-miodowej żurawki. Jaka to odmiana?
rozark 09:29, 23 lut 2015

Toszka napisał(a)
aż mi zapachniało tymi peoniami

linnet07 napisał(a)

Kocham peonie . Głównie za zapach i za kwiat też. Mam ich kilka rodzai. Gdyby kwitły dłużnej to byłyby nr 1, przed różami . A tak tylko mogę napisać, że szkoda że tak krótko kwitną.
Na zdjęciu kwiatek na kwiatku .
rozark 09:34, 23 lut 2015

jankosia napisał(a)

No to wypisz wymaluj mój dzikus Ale ja tam właśnie takie koty lubię najbardziej. Psa to wytresujesz, a kota? Może ci ewentualnie pozwolić dostąpić zaszczytu pogłaskania go Choruję na kota bengalskiego, ale to drogie zwierzaki Mój niestety rzadko wychodzi bo pies ma na niego uczulenie. Jak kocur wychodzi to pies musi być w kagańcu, a i tak nie odstępuje go na krok. I tak się czają wspólnie po ogrodzie- dom wariatów

czytałaś o moich przygodach z kotem?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=9

Duże psy to gonią Pućka, on wtedy ucieka na drzewo, a małe psy usiekają przed moim kotem - to on żądzi .

Siostra ma psa. Każe się ciągle głaskać. Posiedzi na kolanach .
także jak ma potrzebę głaskania futrzaka to wystarczy odwiedzić Rina .
laurowisnia 09:52, 23 lut 2015

Zasiewy u mnie również, codziennie zaglądam i robię następne.
Jeśli wybierzesz barbulę to o zielonych listkach, ale jak pamiętam to ona bardzo późno kwitnie i zdobi, może pomyśl o perowski.
rozark 10:44, 23 lut 2015

perowskia będzie dobrze wyglądać przy lawendzie?
Kwitnie dłużej od lawendy ale chyba jest mnie uporządkowana?
laurowisnia 10:52, 23 lut 2015

Ja tak mam, podoba mi się, ona dla mnie zdobi do jesieni, pędy, które się pokładają wycinam u nasady w trakcie sezonu.
Mala_Mi 11:23, 23 lut 2015

rozark napisał(a)
perowskia będzie dobrze wyglądać przy lawendzie?
Kwitnie dłużej od lawendy ale chyba jest mnie uporządkowana?

Będzie dobrze wyglądać. lawenda przekwitnie zacznie perwoskia Można troche opalikować perowskią, ja używam do tego prętów zbrojeniowych (resztki z budowy pomalowane hamerlaitem).
Tak sobie pomyślałam (natchnienie przyszło od Marioli Dwa ogrody), że do róż fajnie może pasować len.. jest zwiewny, długo kwitnie, wcześnie startuje
rozark 11:29, 23 lut 2015

szczerze powiem, że zastanawiałam się czy barbula nie jest za duża
perowskoa na zdjęciach wygląda zwiewnie
a o lnie czytałam u Marioli ale o sobie nie pomyślałam , hi, hi znaczy się że u siebie mogę posadzić,
mus doczytać bo niewiele o lnie wiem

kochane jesteście, że mnie wspieracie i mogę na was liczyć