Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 00:30, 27 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

nie chce się wierzyć, że to ta sama rabata. Wiosną i latem tętni życiem, a zimą straszy. Ale obiecałam sobie, że to ostatnia zima kiedy jest taka brzydka

Jej, w życiu bym nie powiedziała że to ta sama rabata. Mus cosik zimozielonego dołożyć. Ps. Aniołków nie dałam rady zrobić, czasu zabrakło, w domku pojawiło się maleństo, które mamie czas wolny organizuje jest plan na aniołki w tym roku, wtedy pokażę
Moje ukochane miejsce na ziemi 00:17, 27 sty 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
trawy umęczone uginają się pod śniegiem

Przyszłam się przywitać w nowym roku, dawno nie zaglądałam, nie było kiedy ale troszkę sobie poczytałam i foteczki obejrzałam u nas zdecydowanie jest mniej śniegu , oby tak do wiosny jak ja nie lubię zimy
O....! 23:39, 26 sty 2015

Do góry
pozdrawiam odwiedzające/cych
zima, znów nasypało/zasypało...więc nadal czekam...

Moja bajka 23:09, 26 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewunia właśnie, że pomogłaś . Masz rację, zostawię go i spróbuję jakoś go w kulkę uformować i te dolne odrosty ciachnę. A derenia posadzę na tle thuj i też będzie ślicznie wyglądał. A miejsce pod bzem jest istotne, bo rosną tam żurawki, rh i bodziszki. Dzięki wielkie Ewciu i buziaki

Mój po kilku cięciach wygląda tak. Usunę zdjęcie jak zobaczysz.

Moja bajka 23:04, 26 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Kasiu zrobiłabym eksperyment o którym już kiedyś pisałam. Wycięłabym wszystkie drobne odrosty przy ziemi, koronę zdecydowanie ścięła. Przez bardzo krótki okres będzie wyglądał troszkę łyso, ale szybko się zagęści.
Pisałaś że tworzy on zasłonę od sąsiadów, ale nawet jeśli go wytniesz i na jego miejsce wsadzisz derenia to i tak się odsłonisz. Zostawiając bez (przycięty)masz górę zasłonę a dół na obsadzenie innymi roślinkami, pod dereniem nic już nie wsadzisz.
Tyle wymyśliłam pewnie nie pomogłam.Może ktoś jeszcze się wypowie w tym temacie.

Ewunia właśnie, że pomogłaś . Masz rację, zostawię go i spróbuję jakoś go w kulkę uformować i te dolne odrosty ciachnę. A derenia posadzę na tle thuj i też będzie ślicznie wyglądał. A miejsce pod bzem jest istotne, bo rosną tam żurawki, rh i bodziszki. Dzięki wielkie Ewciu i buziaki
Moje maleństwo. 22:59, 26 sty 2015

Do góry
kasiapelasia napisał(a)

tak odpoczywam po pracach "ziemnych_ jak mówi mój sąsiad

Kasiu bardzo ładniu u Ciebie i tyle pięknych roślin. A widok na zdjęciu wyżej bezcenny!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 26 sty 2015

Do góry
pozdrawiam zimowo ogrodomaniaków

i czytam dalej jak leci i co pod ręką.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 26 sty 2015

Do góry
Moje laki są jak się wydaje w dobrej kondycji, zobaczymy co dalej

ciemiernik teraz pod śniegiem ale 2 dni temu wyglądał tak i mam takie wrażenie że wszystko rok temu było bardziej do przodu w styczniu niż teraz

Jak na razie wolę żeby teraz była zima a wiosna przyszła dynamicznie w marcu i sobie została.
Mam już dość czytania, oglądania zdjęć czyli prace zimowe ogrodnika. Zajęć mi nie brakuje ale zaczyna mi się za zielonym ogrodem tęsknić !!!

W te ciepłe dni miałam już wyciąć byliny ale tego nie zrobiłam i dobrze

rozchodniki w tym roku długo utrzymują się dobrze

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 26 sty 2015

Do góry
Mam dylemat: kiedy zaczyna się sezon ogrodniczy ?

Podobno wiosna zaczyna się jesienią - no trudno się z tym nie zgodzić.

Pierwsze 20 dni stycznia były tak ciepłe, że pobudziły rośliny i ogrodników do działania i szukania wiosny.

Cebulowe się pokazały zwłaszcza krokusy i przebiśniegi.
Trawa w dobrym stanie nawet zielona. Ja nie wytrzymałam i rozpoczęłam grabienie trawników - po wichurach konieczne. I tak myślę że chyba już sezon się rozpoczął no ale kiedy się skończył nie wiem ?

Tak więc wybrałam się na rekonesans do ogrodniczego sklepu - u mnie bryndza uff

ale nasiona kupiłam

taką dynię, nie mam doświadczenia w uprawie

i zwisająca lobelię - też nigdy nie siałam

rzodkiewka i lwia paszcza to już przerabiałam - polecam wysiłek dla lwich paszczek warto

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:37, 26 sty 2015

Do góry

Zbyszku, dawno u Ciebie nie byłam i widzę że stałeś się miłośnikiem jeżówek Też je kocham Czy pamiętasz może jak się nazywa ta?
Obejrzałam też fantastyczne paprocie, cudowna zieloność w tym szaro śnieżnym styczniu...
Pozdrawiam serdecznie
Hirutkowy raj:)) 22:36, 26 sty 2015

Do góry
aldonaz napisał(a)
Ale ładna zima, pasuje do Hirutka. U mnie tylko lekko poprószyło

Hirutkowy raj:)) 22:36, 26 sty 2015

Do góry
aldonaz napisał(a)
Ale ładna zima, pasuje do Hirutka. U mnie tylko lekko poprószyło

Moje maleństwo. 22:29, 26 sty 2015

Do góry
Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:28, 26 sty 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Plan na dalszą część rabaty

Czyli tych trzech co tam są, nie szkoda
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:28, 26 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wracając do rzeczywistości, wiosna na parapecie pachnąca.

Ewuś jak to zrobiłaś, że od pierwszego zdjęcia do trzeciego tak szybko urósł ?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 26 sty 2015

Do góry
grazyna napisał(a)
Ale nie dowiedziałam się, czy Twoja swatowa Dorota jest mamą zięcia czy synowej?
Wnusia cudna

Ależ masz szczęście Miro! Wszystko Ci się układa i jeszcze masz o czym blablać ze swatową, wspaniale, aż pozazdrościć.
Pozdrowienia dla Dorotki zatem. A zdjęcia rób Ty w Jej ogrodzie, chyba, że masz daleko.
Sciskam

Dziękuję za pozdrowienia Grażynko. U nas jest Dorota senior i junior, Dorotka to moja córka, a Dorota to jej teściowa

Zdjęcia to ja mogę robić bo lubię nawet bardzo bardzo.

Jak na razie zimowe które są dość monotonne.

Moja bajka 22:25, 26 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu zrobiłabym eksperyment o którym już kiedyś pisałam. Wycięłabym wszystkie drobne odrosty przy ziemi, koronę zdecydowanie ścięła. Przez bardzo krótki okres będzie wyglądał troszkę łyso, ale szybko się zagęści.
Pisałaś że tworzy on zasłonę od sąsiadów, ale nawet jeśli go wytniesz i na jego miejsce wsadzisz derenia to i tak się odsłonisz. Zostawiając bez (przycięty)masz górę zasłonę a dół na obsadzenie innymi roślinkami, pod dereniem nic już nie wsadzisz.
Tyle wymyśliłam pewnie nie pomogłam.Może ktoś jeszcze się wypowie w tym temacie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 26 sty 2015

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witaj Mirko!
Namów Dorotę, niech założy wątek. Widzę dużo ciekawostek, a ogród do tego chyba niemłody. Pewnie sporo tam niespodzianek.
Pozdrawiam.

Dziękuję za wizytę i oczywiście namawiamy Dorotę, wiem, że nazwa wątku już jest to kto wie

Ciekawostek i niespodzianek w ogrodzie wiele, szukałam zdjęcia z niespodzianką i nie mogę znaleźć

dla uatrakcujnienia zdjęcie z kocimiętka którą dostałam od Doroty i rozmnożyłam

co prawda to dopiero 23 kwiecień

Ogródek Ewy 22:08, 26 sty 2015

Do góry
Kasiu długo to trwało ale nie mogłam znaleźć zdjęcia. Nie jest ono jakieś super ale tylko takie mam.
Tu są chyba trzy sadzonki. Od prawej forsycja, w środku tawuła i ostatni po lewej On dereń.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:05, 26 sty 2015

Do góry
Dzidka napisał(a)

Dopiero dzisiaj mogłam pospacerować po ogrodzie Doroty.
Już pierwsze zdjęcie wzbudziło mój niekłamany zachwyt. Ubóstwiam domy otoczone pnączami.
A i nasadzenia roślin w ogrodzie też takie jak lubię.

Wiedziałam, że Ci się spodoba, domy obsadzone pnączami mają fajny klimat, ja też lubię, no i pnącza w ogrodzie. Własnie myślę gdzie dosadzić pnącza i jak to zrobić bo to wymaga podpory i w tym problem.

W tym sezonie na tym daszku mam nadzieję, moja roczna już róża Veichenblau będzie
się wspinała. To jest jednak zadanie zrealizowane teraz następne hmm

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies