Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:18, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Admete buziaczki i zdrówka

Buziaki odsyłam a za zdrówko nie dziękuję

W Twoim pieknym ogrodzie jeszcze piekniej jak to mozliwe ?

Oj pięknie mam nadzieję że się zrobi na wiosnę
Żeby tylko wszystko sie przyjęło

O oko dbaj, nie łaz po podworku nie przezieb ..... Fotki z balkonu albo zza okna rób

Długo nie chodziłam i tylko z opatrunkiem na oko .
Zrobiło się dziś bardzo zimno i zaczęło wiać, do tego mżyło caly dzień

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

Byłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 14 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Jakie trawy! A hakone jakie wielki i jak się ładnie przebarwiła! Moja jakby uschła brzydka jest, w każdym razie.

pozdrawiam, Irenko!!

Karola, hakone bardzo szybko tu rośnie, ma wilgotno; miskant ML też i cały czas zielony, tu ma rok, a te co kupiłam ostatnio, już mi zbrązowiały
tak brązowa też fajna
tu jej nie widać....kulki wyleciały, padły i wycięłam, a jak twoje bukszpany te pstre? pozdrawiam
przed zmianami

aktualnie 10/14 i 11/14

tu tegoroczne ALL GOLD, porównam za rok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:59, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Irenko wklej prosze zdjęcie nutkajskiego? Jak szybko on przyrasta, u nas w szkółka tylko malutkie egzemplarze

Danusiu, kupowałam je przez net, też malutkie; dziś już u mnie 3 lata, szaleńczo nie rosną, ale w tym roku poszły
jako solitery są śliczne, u mnie 2 sztuki..
nr 1 i nr 2 11/2014

4/2011

czyli urosły gdzieś 40 cm za 3 lata
Ogród na Kurpiach 14:59, 14 lis 2014

Do góry
EwciaK napisał(a)

Witaj Ewo na forum.
Chciałem spytać co to takie ładne płożące w czarnym kolorze pod tujkami wyrosło?
Odnośnie najbliższych planów ogrodowych to tak sobie myślę, czy nie warto byłoby zamienić tego piasku na jakąś próchnicę. Bo wiesz Ewa, wirtualnie jak się zaczyna tworzyć ogród od doboru roślin to wszystko w oczach rośnie. Przy tym jest piękne, zdrowe i dorodne. W realu wygląda to tak, że część roślin posadzona do nieodpowiedniej gleby wędruje do kompostu lub kończy swój żywot w ognisku. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia a Ty zrobisz tak jak będziesz uważała to za słuszne.
Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:50, 14 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Tak co roku irga samosiejka potrafi
a tak metasekwoja

Ona powinna się nazywać MEGASEKWOJA Cud natury normalnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 14 lis 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Tak co roku irga samosiejka potrafi
a tak metasekwoja
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:44, 14 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, mnie się zdaje że to nie Hameln, ona nie ma czarnych kłosów, masz raczej nowość np. viridescens "Black Beauty".

Hameln nie ma takich czarnych kłosów.

Tak, to Moudry Danusiu, sięgnęłam do mojego segregatora, gdzie wpinam wszystkie faktury z zakupionych roślin
10/2014

11/2014

9/2014
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 14:30, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

Była i wyraziłam swoje zdanie
Kibicuję i ściskam na progu weekendu.
Ogród na Kurpiach 14:17, 14 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wpadam się przywitać, ciekawa jestem co planujesz Zaznaczam do podglądania

Ewka chciałabym po pierwsze zasiać porządny trawnik i w miejscu gdzie są te dwie największe tuje chciałabym może rabatę z białymi tulipanami, ale jeszcze nie jestem pewna. Co myślicie.
Przy płocie od ulicy mam piękny biały "bez". Wybaczcie, że liści jeszcze nie sprzątnięte, ale mój Brzdąc się rozchorował i jesteśmy uziemieni w domu.

O właśnie tu się on znajduje i chciałabym go czymś podsadzić.
Lampy niestety nie uda mi się zlikwidować, ale chyba się już do niej przyzwyczaiłam. Jak myślicie co tam można dodać? Ja myślałam o kulach bukszpanowych. Dobry pomył?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:14, 14 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko gdzie jest o tym kulkowaniu? a rozplenice masz śliczne i nie tylko pozdrówka

Aniu, u Marzenki było o tym i chyba tam jakieś linki, jak się nie walnęłam

dzięki Aniu
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:11, 14 lis 2014

Do góry
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w dokończeniu nasadzeń przy studni. Chciałabym ją jakoś zasłonić, bo to brzydki kamienny krąg. W tym roku rosły tam żółte liliowce, ale one nie pasują do lawendy i boniki, którą wsadziłam przed dom. Ogólny plan sytuacyjny

Jak widzicie szpaler z Boniki kończy Pastella, która w sumie trafiła tam przypadkowo. Ale tak sobie dumam, że jakby posadzić drugą koło studni? Czy to by nie pasowało? I dalej dookoła lawenda. Byłoby tak:

Zastanawiam się też, czy do tego szpaleru boniki nie dodać werbeny patagońskiej, bo widziałam na wielu wątkach takie zestawienia. Wtedy mozna byłoby powtórzyć ją też przy studni przy lawendzie, byłoby wyższe.

Dodam że przy lewym "ramieniu" studni zasadziłam powojnik jackmann (fioletowo-różowy), a po prawej na razie jest groszek szerokolistny, ale marnie się wspina i pewnie go usunę.

ktoś ma jakiś inny pomysł?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:00, 14 lis 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam

Agnieszko, no walnęłam się, tak to rozplenica Moudry, a tu dowód zakupu, 3 lata temu, pierwszy rok nie kwitła, drugi ledwo i dopiero w tym roku wiem, dlaczego ją kupiłam

Zdradzę, jak skończę bo nie wiem czy będzie lepiej czy gorzej
na razie dumam, co tu dać, mam miejsce, że też tak późno odkryłam je, chyba przez jasnotę a to takie miejsce na osi!
to to miejsce

Ale jestem ciekawa twoich pomysłów, podziel się na pw, może i mnie coś z tych planów się przydapomysł najważniejszy, a M. puść ten odcinek Maja w ogrodzie, z trawami, może szybciej zmieni zdanie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:39, 14 lis 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Gosieńko to zdjęcie mnie urzekło - jest pięknie - nie nie jest cudnie

To obecnie najbardziej kolorowe miejsce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:35, 14 lis 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bajecznie Irenko. A widzę że jeszcze masz czerwone hortensje. Pozdrawiamy.

Zbysiu, w tych ciut zacienionych miejscach są białe i różowe, te które bardziej na słońcu, już brązowe
tu dopiero różowe

a tu juz brązowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:16, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Danusiu jakbyś znalazła chwilę to bardzo prosze o podpowiedź, sugestię w sprawie doboru drzew

u mnie na stronie 186

To tak nie działa, tutaj w tak ważnym momencie to trzeba analizę przeprowadzić a nie tak hop siup i drzewo jest.
Ogród na Kurpiach 13:09, 14 lis 2014

Do góry
EwciaK napisał(a)
Witam wszystkich cieplutko u siebie. Postaram się zajrzeć do wszystkich w niedługim czasie.
U mnnie nie ma się czym chwalić. Dopiero zaczynam. Na jesieni zostałam szczęśliwą posiadaczką hortensji lime light i obsadziłam ogrodzenie od sąsiada. I narazie z tej strony domu tak musi zostać gdyż, mam nadzieję, na wiosnę rozpocznie się tu budowa.

Wiem, że nie wszyscy przepadają za żywotnikami, ale ja je całkiem lubię, a poza tym potrzebowałam zielonej ściany. Z drugiej strony domu też są thuje, ale dużo większe. Sadzone jakiś czas temu przez Mamę mojego M i na tej stronie domu będę się skupiać na wiosnę. Mam nadzieję, że podsuniecie mi pomysł co tu ciekawego zrobić gdyż jakieś pomysły w głowie mam, ale nie bardzo wiem czy to dobre pomysły. Ale najpierw pokażę jak to obecnie wygląda.

Szkoda zasłaniac ten piekny stary dom
I od strony ulicy

Jest też "ogródek" przed domem, ale ten pokażę Wam dopiero na wiosnę jak chociaż trochę zrobię tam prządku. W tej chwili nie nadaje się do pokazania. Z resztą z wiosną ruszam z wieloma pracami, płot od ulicy idzie do wymiany na przykład. Tak jak mówiłam u mnie nie ma się czym chwalić, ale mam nadzieję, że dzięki tak sympatycznemu gronu z ogrodowiska i ja będę mogła pokazać jak się wszystko zmienia.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
Kurpianka
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:03, 14 lis 2014

Do góry
Ewa ja szukałem takiego do ogrodu, w góry i dopasowany do kieszeni rozmiarowo i cenowo

Ewa

Agnieszka niespodzianki są najlepsze
w tak prymitywnych okolicznościach przyrody powstał wspaniały łosoś

w przerobionej kuchence będzie wędzenie 2
Cięcie traw i turzyc 12:33, 14 lis 2014

Do góry
Post z 11 marca
A co zrobić z taką trawą mam takie brązowe i zielone . co z nimi?
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 12:29, 14 lis 2014

Do góry
Ewaa napisał(a)
Proszę Was o pomoc. Zakupiłam dwie donice z trawą Pennisetum Medium Boy. Oprócz tradycyjnych puchatych kwiatostanów mają również inne, zupełnie nie przypominających tych właściwych. Mam w ogrodzie inne odmiany Rozplenic i żadna nie ma takich "innych" kwiatostanów. Czy te płaskie kwiatostany to cecha odmiany Medium Boy czy po prostu trafił mi się wyjątkowy dziwak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies