Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 16:03, 14 lut 2015

Przed chwilą wróciliśmy z bardzo długiego spaceru po naszej cudownej okolicy i wszędzie już śnieg topnieje, ale wciąż jeszcze jest go dużo. Wyciąg nadal chodzi, więc można pozjeżdżać na nartach.
Siedzę z kubkiem białej herbaty na tarasie i grzeję się w ostatnich promieniach słońca.

Madzenka 20:35, 14 lut 2015

Ula la ale zima u Ciebie jeszcze! U mnie wiosna a jutro bedę szu szu w górach. Taki czas baaardzo lubie. Za chwilę skończą sie ferie i wreszcie będzie można się najeżdzić
emilia 21:34, 15 lut 2015

Przeszłam 100 stron z przyjemnością, pięknie dobierasz rośliny, ogród marzenie Myślałam, że znajdę rabatę z awataru, który zachęcił mnie do wejścia, czy jest z Twojego ogrodu? Jeśli tak, to powiedz proszę jakie tak są rośliny. Pozdrawiam, Emilia
Enya73 09:02, 16 lut 2015

Witaj Marzeno Ja też jeszcze liczę na to, że w tym sezonie pojeżdżę, chociaż zimy w mieście mam już serdecznie dosyć Miłego tygodnia
Enya73 09:06, 16 lut 2015

Witaj Emilio Bardzo mi miło, że chciało Ci się przejrzeć aż tyle stron. Niestety nie mam jeszcze wizytówki, to trochę ciężko się ogląda

Zdjęcie z avatarka jest pinową inspiracją, ale w moim zakątku przy okrągłym placyku ( zdjęcie strona wcześniej) w zeszłym sezonie oprócz miskantów, czosnków i hortensji, które już tam wcześniej były posadzone, dodałam pinowe inspiracje, czyli: echinops retro, szałwię 'Mainacht' i agapanty, które jednak w naszym klimacie są raczej jednoroczne, więc nie liczę na to, że przetrwały. Mam nadzieję, że przegorzan w tym sezonie ładnie zakwitnie
Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 22:50, 16 lut 2015

Noooo tak ... Wy tu zdrowotnie spacerek , a ja w kinie na greju..eechhhhh..nie warto...

Ja też kocham się w tej kompozycji z Twojego awatarka , ale już nauczyłam się swoje zachcianki przynajmniej trochę kontrolować , bo potem mam naćkane i ja nic to ńie wygląda

Buziole

Już się cieszę ja te imprezkę
siakowa 08:01, 17 lut 2015

moze to dzisiejsze słońce roztopi w końcu ten snieg? pozdrawiam
emilia 10:33, 17 lut 2015

Ciekawa jestem Twojego przegorzanu, kiedyś jakiś miałam, ale nie wyglądał ładnie. Poczytam o nowych odmianach, bo kolorem pasowałby mi do nowej rabaty, kolorystycznie takiej jak w awatarku. Zakątek z hortensjami i czosnkami super
Wieloszka 11:08, 17 lut 2015

I co z tego sobotniego śniegu zostało? Mam nadzieję, że świeci nad Twoim ogrodem takie słońce jak we Wrocku i roztapia wszyściutko
Ciekawa jestem zimowania agapantów - chciałam posadzić do donic na taras. Próbowałaś tego, czy tylko w ogrodzie zimują? A jakie masz spostrzeżenia na temat tej konkretnej odmiany szałwii "Mainacht"?
GabiK 12:15, 17 lut 2015

Anitko, zajrzałam po przerwie, trochę stron przejrzałam.
Dekoracje świąteczne piękne.
Nowy kolor ścian interesujący, na pewno duża zmiana. Czekam, jak się będzie prezentował z nowymi roletami.
Oczar rzeczywiście czarujący.

Kiedy my się wreszcie spotkamy? Jakoś ciągle się nie składa.